Hirdetés
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- sziku69: Szólánc.
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Mert érdemes a legszűkebb jogosultságokat kiosztani, azokat, amik épp hogy elegendőek. Persze a 755-tel sincs semmi baj. A lényeg, hogy ne 777, mert az egyes esetekben túlzás lehet. Persze nem a világ vége. Kivéve rekurzívan. Nyilván mindenkinek a saját rendszere a saját vára, olyan jogosultságokat oszt a fájlrendszeren, amit akar. Amiket én írtam, az csak ajánlás (chmod helyett chown, chmod XXX helyett u/g/o+r/w/x), meg default (644, helyesen valóban 755).
Épp ilyen ajánlás szokott lenni, hogy sudo/doas esetén nem engedni kell az összes futtatási jogot és onnan fekete listázni, hanem fordítva, mindent tiltani (alapból így van), és csak fehér listás alapon megengedni ezt-azt, főleg, ha jelszó nélküli futtatásról van szó.
Sőt, tovább megyek, az Arch Wiki még a chown-t se ajánlja a chmod helyett, mármint felcsatolt fájlrendszeren, helyette a mountolásnál ajánlja az umask megfelelő beállítását, ami pl. nekem sem áll kézre, sose tudom a maskértékeket fejből meghatározni, meg megjegyezni a számokat, pedig ez a legajánlhatóbb, ilyenkor tulajdonba vétellel sem kell szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Facebook és Messenger
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB