Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz _Dumber_ #1200 üzenetére
A ctrl+shift windózeon van, én is próbálgattam még anno mire rájöttem egyébként
Egybként nagyjából hasonlóak a két platformon a bill. kombinációk, viszont én meg arra nem jöttem rá, hogy a numerikus billentyűkből hogy kell előhívni bizonyos karaktereket. Pl a nagykötőjel ( – ) nem tudom mi linuxon, azt tudomhogy windozén a num. billen Alt + 0150
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok! Manjaro-n szeretnék segítséget kérni Dropbox installálásához. Eddig Ubuntut használtam és itt sajnos jóval bonyolultabb mint egyébként. Elvileg fel van téve, de az Istennek sem tudom megnyitni.
Így tettem fel: 'yaourt -S dropbox dropbox-cli'
'dropboxd &' parancsra a következő üzenetet dobja: Another instance of Dropbox (8592) is running!
Mi a bánat lehet a baj?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1204 üzenetére
A Task Managerben meg kéne nézni hogy megy-e a folyamat, minden bizonnyal megy. Lődd ki és utána indítsd megint terminálból. Így látatlanban elsőre ezt tudom mondani.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #1205 üzenetére
Hiába lövöm ki, az ikonra kattintás után elindul, de csak a háttérben. Azt hiszem leszedem és majd holnap megpróbálkozom megint a feltételével. Nem igaz, hogy ilyen bonyolult feltenni :s
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
BoB
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #1204 üzenetére
Először is a dropboxd daemon, nem program.
Daemonok kezelése systemd-vel történik.sudo systemctl enable dropboxd
Ez csak a daemon. a cli meg ugye terminálos üzemmódra utal. Persze hogy nincs gui hisz honnan lenne.
Mivel asszem GNOME-ot használsz tedd fel még ezt:
yaourt -S nautilus-dropboxHa a terminálos verziót akarod futtatni azt írd a terminálba hogy dropbox-cli
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
-
BoB
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #1208 üzenetére
Szerintem felesleges visszavenni. Mi nem jött össze? Azért leírom.
yaourt -S dropbox
yaourt -S nautilus-dropbox
sudo systemctl start dropbox
sudo systemctl enable dropboxAztán elvileg a nautilus-ban lesz valami. De én nem próbáltam, nem használom. De ha nem megy megnézhetem.
-
korobi
aktív tag
Jó reggelt!
Manjaro után megpróbáltam feltenni az archbang-et, de nem igazán sikerült. Míg a manjaro telepítő már boldogul az uefivel meg a gptvel, az archbang telepítésnél nem igazán tudtam megoldani hogy bootoljon is a rendszer. Ami leírásokat találtam, azokkal nem sikerült megoldani.
Nincs valami nagyon pofon egyszerű megoldás, amit én esetleg nem találtam meg? -
Fritz Teufel
addikt
yaourt -S dropbox
yaourt -S nautilus-dropbox
sudo systemctl start dropboxEddig simán lefutott. Aztán:
:: Kezdődhet a telepítés? [I/n] i
(1/1) kulcsok vizsgálata a kulcspárokban [######################] 100%
(1/1) csomagok integritásának ellenőrzése [######################] 100%
(1/1) csomagfájlok betöltése [######################] 100%
(1/1) fájlütközések vizsgálata [######################] 100%
(1/1) szabad lemezterület ellenőrzése [######################] 100%
(1/1) telepítés nautilus-dropbox [######################] 100%
==> Restart nautilus with 'nautilus -q'
[barricade@barricade ~]$ nautilus -q
[barricade@barricade ~]$ sudo systemctl enable dropbox
Failed to execute operation: No such file or directoryItt tényleg nincs a Dropboxnak grafikus felülete?! Ráadásul van a gépemen Dropbox folder, amit mindig is használok, Ubuntu alatt a Dropbox installálásakor simán oda tudtam irányítani a szinkronizálást. Talán itt is azt hiányolja, de hogyan lehet odairányítani? Most ott tartok ezek szerint, hogy lüke vagyok a Dropbox használatához :s
[ Szerkesztve ]
-
BoB
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #1211 üzenetére
Szerintem csak lemaradt egy d betű a szó végéről.
Nézd meg pontosan mi a service neve:
sudo systemctl list-units | grep dropboxMegnézheted fut-e engedélyezve van-e:
sudo systemctl status <service név>Nautilusban nem jelent meg semmi? Tedd fel a dropbox-cli csomagot majd ugyanilyen névvel indítsd el terminálban.
-
BoB
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #1213 üzenetére
Egyszerűbb lesz ha felteszem. Este majd írok.
-
-
Fritz Teufel
addikt
Előre is köszönöm, már csak az hiányozna, minden más fut szépen. Szerintem az is lehet, hogy nem a megfelelő paranccsal próbálkozom. Vagy 6 féle módszert láttam eddig a telepítésre, igaz egyik sem Gnome alól. Valószínűleg itt bújik meg az ördög valahol... addig is megpróbákozom még párral.
-
Rimuru
veterán
Na most olvashatok sokat, nem szokott itt ennyi termés lenni míg nem nézek fel.
_Dumber_: Thunar-ban és alap Openbox-ban gond nélkül megy,
ezért nem is rakok fel "kész" disztrót.Decepticon: A francia tárolt felvetted nem? (onnan szedted a yaourt-ot) akkor nem kell szórakozni vele, ott megtalálható a dropbox is elég egy:
pacman -S dropbox (nálam ez van fent)bob.zxr: A nautilus-dropbox az csak a helyi menükhöz ad plusz (ha még mindig úgy működik ahogy régen)
korobi: Nem tudom ArchBang milyen telepítőt használ, ha kézzel meg tudod csinálni akkor itt van ez.
Vigyázat, csalok!
-
Fritz Teufel
addikt
Köszönöm, ezt gyorsan ki is próbálom.
- nem működik, de nem vettem fel semmi plusz tárolót, minden a gyári. azt sem tudom, hogy merre találom, vagy hogy itt azt hol kell beállítani. Ubuntu alatt tudnám, ez nagyon új nekem...
Van itt még hiba:
próbáltam volna Beállítani az Emphaty-t, de ugye ahhoz fiók kell. A beállításokban megnyitom az Online Fiókok beállítást, majd van középen egy aktív gomb, hogy Online Fiókok Hozzáadása. Na, ha arra kattintok, nem történik semmi. Innentől nem tudok semmi csevegőt beállítani. Mi a bánatért nem működik?!Másik: az Evolution nem teszi ki az ikonra az olvasatlan levelek számát? Nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. Ha nem, hát nem, csak hátha tudja én meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1218 üzenetére
Utoljára akkor használtam Gnome-ot mikor megjelent az új shell (3) az már elég régen volt, majd esetleg bob.zxr tudja ő használta mostanában. A dropboxhoz még annyit hogy én nem démonként használom, hanem sima userrel indítom.
/etc/pacman.conf végén vannak, ha nincs ilyesmi akkor tedd be a fájl végére:
[archlinuxfr]
SigLevel = Never
Server = http://repo.archlinux.fr/$archUtána:
pacman -Syy
pacman -S drobpox[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Fritz Teufel
addikt
Ezzel sokat nem mondtál. Ubuntu alatt feltettem mint Windows-on, beállítottam mint szintén ott és ment mint a karikacsapás. Lehet, hogy a Manjaro meghaladja a képességeimet. Ubuntu alatt mindent be tudtam állítani, nem kellett ilyen sokat kérdezősködnöm. Valamint ott minden gyár alkalmazás működött. Itt összeomlik a rendszergazda terminál és nem lehet online fiókokat felvenni. Ilyen első pillanat óta. Ha nem tudom kijavítani az online fiókok felvételének lehetőségét, és nem tudom a Dropboxot összehozni, akkor mégis csak Fedora próba lesz holnap. Talán ott minden működni fog, vagy megy vissza az Ubuntu 13.10, az tökéletesen működött. Pár évig jó lesz az is nekem. Leszarom a verzióemelést, ha egyszer csak az működik hiba nélkül.
A VLC VLSub extersion-je sem működik sem Ubuntu 14.04 alatt, sem itt :sNagyon utálom, amikor így másokra vagyok utalva
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1220 üzenetére
Feltette a Dropbox-ot mint eddig, de hiába kattintgatok az ikonjára, nem csinál semmit. A feladatkezelőben ez látszik:
dropbox-dist/dropbox/newversionEhhh, nem jó ez így
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1221 üzenetére
Azért vagyunk itt hogy segítsünk (már amiben tudunk) pl. én Gnome-ba nem sokat tudok.
Dropbox:
Törölj le mindent amit eddig felraktál dropboxhoz.
cd ~ && rm -ri .dropbox*
sudo pacman -S dbus-glib gtk2 libsm wget
wget http://afur.archlinux.fr/pkg//x86_64/dropbox-2.6.7-1-x86_64.pkg.tar.xz
sudo pacman -U dropbox-2.6.7-1-x86_64.pkg.tar.xzVigyázat, csalok!
-
Fritz Teufel
addikt
Óriási vagy! Ez volt a megoldás...
Már csak az online fiókokat kellene valahogy rendbe hozni. Nem értem, hogy miért inaktív.
Nem tudom, hogy miért nem működik, de ha nem megy, akkor csinálok egy reinstall-t. Most már gyorsan vissza tudom állítani a rendszert. Közben jegyzeteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1223 üzenetére
Nem találtam manjaro tárolóhoz online elérhetőséget így Arch-ot linkelem. Próbáld meg a hogy a telepathy-hoz kapcsolódó csomagokat telepíted (a kde és qt-s csomagokat kihagyhatod), majd (Gnome) újraindítás után mit csinál.
Vigyázat, csalok!
-
Fritz Teufel
addikt
Megnéztem a csomagkezelőmben, a Telepathy már telepítve van gyárilag. Most mennem kell, két óra tömény angol, utána jövök. Ha nem találunk megoldást, megpróbálom, újra húzni a rendszert.
Köszönöm szépen a segítségedet és a rám szánt idődet!Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1225 üzenetére
Direkt linkeltem az oldalt hogy van még mellette sok csomag ami kötőjellel van elválasztva (és hozzá kapcsolódik) azokat is tedd fel (pl.: telepathy-haze, telepathy-idle, telepathy-logger, stb).
Vigyázat, csalok!
-
juhaszattee
csendes tag
Üdv!
Talán nem teljesen ide való, de Arch-ról van szó
Van egy VMWare-ben felrakott rendszerem, elvileg semmi kötődés nincs a VM-hez (nincs semmilyen csomag felrakva, se toolbox, se semmi), ezt szeretném kiköltöztetni rendes gépre. Elég egy mezei rsync, vagy ghostoljam valami programmal?# rsync -aAXv /* /path/to/backup/folder --exclude={/dev/*,/proc/*,/sys/*,/tmp/*,/run/*,/mnt/*,/media/*,/lost+found}
Ezzel sikerült egy mentést csinálni, már csak vissza kellene varázsolni a másik winyóra... Kell más egyéb hozzá?A mostani éles rendszeremet próbáltam már berakni VM alá Acronis True Image-el, de 70% körül mindig errort dobált, aztán próbáltam rsync-el, de az sehogy se akart összejönni
"... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis
-
Fritz Teufel
addikt
colomb2: Te vagy a nap hőse! Őrület, működik! Köszönöm!! Hihetetlen, de ezen az operációs rendszeren minden problémát csak és kizárólag a lehető legegyszerűbb módon kell megoldani. Elképesztő
-
Siriusb
veterán
válasz juhaszattee #1227 üzenetére
Jujj, de pörög a topik, amióta nem voltam.
Rsync-kel bátran költöztethetsz. 3 dolog, amire figyelni kell:
- grub (vagy rendszerbetöltő) legyen telepítve. Ha más rendszer is van, akkor ahhoz kell hozzáadni egy bejegyzést. Ha nincs semmi. akkor cd-ről bebootolni, chroot (script van az install cd-n, ami megkönnyíti a folyamatot), s úgy telepíteni pl. a grub-ot.
- grub.cgf, fstab ellenőrizve legyen a helyes elnevezések, UUID-ék miatt
- első alkalommal failsafe módban indítani, mkinitcpio -p linux paranccsal újragenerálni az initramfs-eket.
- és a +1: videokari driver
Remélem nem hagytam ki semmit.
-
Fritz Teufel
addikt
Megpróbáltam a játékokat lezúzni, de nem jött össze. A következő paranccsal próbálkoztam:
pacman -Rs gnome-games-extra-data gnome-games
A rendszer válasza a hiba: 'cél nem található: gnome-games-extra-data' és '~ gnome-games' volt. Egyenként nem nagyon akarok nekiállni, mert nem szeretném magam alól kirúgni a szőnyeget. Mindegyiknél van legalább 5 függőség.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1231 üzenetére
Hát, igazából szerintem nem elsődlegesen az extra pár megabájtot lenne érdemes felszabadítani a merevlemezen, hanem inkább a feleslegesen futó processzeket terminálni.
Feltéve hogy vannak.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
juhaszattee
csendes tag
válasz Siriusb #1230 üzenetére
Rsync-el szépen áthúzta a rendszert VM-ből, fstab-ot átírtam, grubot újrageneráltam, bebootol szépen, csak nem enged be sehogy sem... Próbáltam visszamenni telepítőbe és onnan egy passwd-vel újra kiadni a jelszókat, de nem engedi, useradd se megy.. Ötlet?
"... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1233 üzenetére
A helyzet az, hogy én sem tudom megmondani melyik processz hasznos és melyik szükségtelen, én most ezt csak elméleti szinten vetettem fel
BTW amit használsz gnómot az a Gnome's Hell, vagyis 3.0?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Siriusb
veterán
válasz juhaszattee #1234 üzenetére
Hova nem enged be? A user neveddel belépni? Meddig jutsz el? Terminál vagy login manager? Így látatlanban max azt mondom, livecd > chroot > passwd paranccsal adj meg új jelszót akár a root-nak, akár a felhasználónak. Nem lehet, hogy magyar billentyűzet kiosztással van megadva a jelszó, s amikor be akarsz jelentkezni, az angol billentyűzeten történik, ezért nem enged be?
-
juhaszattee
csendes tag
válasz Siriusb #1237 üzenetére
User névvel nem engedett belépni terminálból, live cd-vel se sikerült visszaállítani a jelszót, végül újrahúztam a rendszert, olyan sok minden még nem volt rajta, a konfig fájlok már megvoltak...
Utólag belegondolva lehet, hogy mégis az fstab-bal szúrtam el valamit, de akkor miért indult el minden hiba nélkül? Mindegy, már megy
-
Siriusb
veterán
válasz juhaszattee #1238 üzenetére
Ha a bejelentkezésig eljutottál, akkor az fstabbal nem lehetett probléma. Én a billentyűkiosztás felcserélődése miatti elgépelésre gyanakszom.
Végül is - nagy vonalakban - csak a home könyvtár kell, illetve a /etc-ből a konfig fájlok, amiket esetleg módosítottál.
-
juhaszattee
csendes tag
válasz Siriusb #1239 üzenetére
keymap probléma nem volt, username helyére is írta az ékezetes betűket, nulla is a helyén volt, y/z nincs a jelszóban, szal' nemértem... + chroot-ban sem volt hajlandó módosítani semmilyen jelszót a passwd, folyton PAM error-t dobált, useradd se ment, egyszerűbb volt a clean install
-
Fritz Teufel
addikt
Nálatok előfordult már a Firefoxon, hogy a weboldalakba beépített flash kiakad? Nálam állandóan. Az első videót még meg tudom nézni addig, amíg nem seekelek bele. Amint ezt megteszem eltűnik a kép és a Firefox ablaka fölött eltűnik a kurzor. Kicsiben még lejátssza a videót, de a full screennél eldobja a háttérbe és nem történik semmi csak a hang megy. Innentől csak a Firefox újraindítása segít, de megint csak az első alkalomig. A html5 beállítása nem segített semmit. A technet.hu alján lévő videó egy jó példa.
Vissza az egész! A html5 segített, csak igényelt egy véletlenül elkövetett újraindítást
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1241 üzenetére
Nálam olyan volt hogy ha egynél több beépített youtube videó volt az oldalon akkor a plugin container kinyiffant, és addig a FF is, és csak hosszas töltődés után kapott észhez, amit csak a flashplugin kiírtásával vagy a plugin container kilövésével tudtam megoldani.
Viszont a probléma megszűnt amióta újraraktam a FF-ot, egy clean install-lal (uninstall után .mozilla mappát törölni kellett külön mert azt valamiért semmilyen paranccsal nem szedte le).
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #1242 üzenetére
Ugyan ezt a problémát az Ubuntu úgy kezel le, hogy szaggat mint a fene. Ott az install után az egyik első dolgom volt beállítani a html5-öt. Érdekes egyébként, hogy volt olyan v13.10-es telepítésem, ahol ezt nem kellett elkövetnem. Ugyan azon operációs rendszer képes más-más paraméterekkel települni ugyan azon körülmények között. Szinte lelkük van az operációs rendszereknek. Winfosra is igaz. Volt olyan, hogy csak a harmadik telepítés volt a sallangmentes. Igaz, én olyan vagyok, ha valami picit nem tetszik, akkor kezdem előröl, nem fogok később bajlódni a dologgal. Előbb-utóbb felmegy az hibamentesen.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1241 üzenetére
Fenébe, elkiabálta. A Firefox továbbra is kikészül a flash-től vagy a html5-től, ha az be van ágyazva weboldalba Csak addig hajlandó lejátszani probléma nélkül, amíg nem nyúlok bele. Amint seek-elek, már nem teszi ki fullscreen-re, eldobja valahova a háttérbe. A Chrome-nak semmi baja ezzel.
-
Fritz Teufel
addikt
Véletlenül akadtam egy leírásra, hogy hogyan kell feltenni Arch-ra a az ESET Nod32-t, ami már fut is szépen. Két ikon települt fel, az egyik maga az alkalmazásindító a másik az uninstall. Az uninstall szépen indul ikonról, de maga az alkalmazás nem. Tehát a háttérben megy a szoftver, de nem tudom ablakba nyitni. Ez miért lehet? Próbáltam volna terminálból indítani, de rá kellett jönnöm, hogy fogalmam nincs hogyan kell terminálból futtatni.
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1245 üzenetére
Firefox néha nekem is szarakodik Flash playerrel, egy ideje letiltottam az egészet (eddig on demand módban használtam).
Nem ismerem a Nod-ot, nincs kint systray-en és onnan nem tudod megnyitni az ablakot? systray-t régen úgy lehetett elérné hogy képernyő aljára (és jobb sarkába) rángatod az egeret.
Terminálból meg ha tudod a parancsot akkor könnyű csak beírod, pl: firefox. Feladatkezelő alapján ha elkezded beírni hogy "eset" és nyomkodod a tabulátort akkor kiegészíti az elérhető parancsokat.
Más: Ez milyen feladatkezelő alkalmazás?
Vigyázat, csalok!
-
Fritz Teufel
addikt
Köszi a válaszokat, megyek angolozni. Ha hazaérek, megpróbálkozom elővarázsolni. Fut és gondolom teszi a dolgát, de például a beállításaihoz sem férek hozzá így. Ha nem tudom előhalászni, akkor leszedem és keresek valami mást. Nem ragaszkodom a Nod-hoz, csak ne látszatalkalmazás legyen a víruskergető.
Az is feltűnt nekem, hogy mióta feltelítettem, egyetlen frissítést nem jött. Több alkalmazás is korábbi verzió. Ez így normális? Milyen konténereket állítsak be? Már ha érdemes egyáltalán.
Feladatkezelő: szépen teszi a dolgát. Tökéletes kiegészítés, ezt hiányoltam az Uborkán. Persze, csak fel kellett volna tenni, ha tudtam volna, hogy létezik.
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #1247 üzenetére
Normális.
Kb 2 hete frissítettem utoljára.. most sem ír frissítést.
Amíg működik minden, addig nem is hiányzikMajd kb jövő héten kapunk egy adagot megint (megérzés)
-
Fritz Teufel
addikt
Nem tudom megnyitni, mire hazajöttem már nem is látom az aktuális folyamatok között, tehát nem is fut. szerintem ezt visszaveszem Egyébként ugyan így nem lehet megnyitni a Dropboxot sem, hiába kattintgatok az ikonjára. Nem nyit meg semmit, visszadob a desktopra.
_Dumber_: köszönöm a választ, akkor csak ez a két apró hiba van.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #1249 üzenetére
Ha terminálba beírod ezt akkor mit csinál?
xdg-open $HOME
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest