Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
-
aktív tag
Sziasztok! Ha másnapig már nem használom a gépet akkor a magic billentyűt és egeret kapcsoljam ki vagy a gépen kapcsoljam ki a bluetootht? Vagy nyugodtan hagyjam bekapcsolva, de a bluetooth beállításoknál ne engedélyezzem, hogy az eszközök felébresszék a gépet?
-
aktív tag
válasz bmakszim #68684 üzenetére
Igazad van, de mint kezdő felhasználó aki Windows mellett próbál valami újat kipróbálni ( ráadásul 60 évesen ) azért nem egyértelmű. Például az, hogy mit jelent az App Nap oszlopban látható igen vagy nem. Persze biztos nem olyan fontos dolog aki már több éve használja a rendszert, de nekem ez még új. Igen, a Google mindenre választ ad, de akkor minek a fórum?
-
aktív tag
Sziasztok! Van egy 2017-es 128 GB-os Air gépem. Mivel kevésnek gondoltam a tárhelyet ezért tettem bele egy 128 GB-os memóriakártyát és egy 256 GB-os SanDisk Ultra Fit pendriveot ami alig lóg ki oldalt. Úgy gondoltam, hogy ezzel megoldva a tárhely gond. Napi szinten esténként legfeljebb 1 órát használom a gépet majd lecsukom és a következő este használom. Akármilyen ismeretlen a Mac OS azért feltűnt, hogy cirka 20-22 óra alatt alvó állapotban 30-35 %-ot merül. Volt, hogy a 3. nap este már nem lehetett bekapcsolni. Próbáltam, hogy altatás előtt a kártyát és a pendriveot leválasztottam, akkor másnap estére kb. 15-20 %-ot merült. Ha kivettem mind két adattárolót akkor semmi gond nem volt. Teljes feltöltés után 2 napig nem nyúltam hozzá és felébresztéskor 100 %-ot mutatott. Most csináltam Nvram és Smc resetet és teljes feltöltés után másnap este 62 %-ot mutatott. Kérdésem, hogy ez miért van és mit lehetne ellene tenni? Persze nem szeretném minden este kikapcsolni vagy a kártyát és a pent állandóan ki-be rakosgatni. Esetleg vigyem szervizbe?
-
aktív tag
válasz brickm #73325 üzenetére
Nekem benne volt egy 256 GB-os pendrive és egy 128 GB-os memóriakártya. Ha altattam akkor 20-22 óra állás után 30-35 %-ot merült, ha leválasztottam és nem vettem ki akkor kb. a felét. Most nincs benne és két nappal ezelőtt mikor lecsuktam 96%-on állt, most felnyitottam és 95 %-ot mutatott. Érdekes mert egyszer olyan pendriveot tettem be amin van led, de hiába figyeltem soha nem villant fel alvás közben. ( nem én aludtam )
-
aktív tag
válasz bbdzyx #74669 üzenetére
Szia! ugyanilyen gépem van. tavaly mikor vette egy ilyet tettem bele 128 GB-os kártyával. Teljesen hibátlanul működött, soha nem kellett újra csatlakoztatni. Viszont készülj fel rá, ha benne van akkor altatás közben erősen merül az akksi. Én ezért nem használom, mert nem mindig kapcsolom ki a gépet.
-
aktív tag
Sziasztok! Azt már sajnos sokszor tapasztaltam, hogy a gépben lévő pendrive, memóriakártya alvás közben jelentősen leszívja az akkumulátort, de azt nem gondoltam, hogy egy USB hangkártya is megteszi. Tegnap volt a gépre csatlakoztatva egy Asus Xonar U3 és az csatlakozott egy aktív hangfalra. Kb. 35 % volt az akksiban mikor lecsuktam. Ma, ( kb. 20-22 órával később ) mikor felnyitottam már nem is indult el hanem töltőre kellett dugni. Ha a hangkártya helyett a hangfalakat a jack aljzatra csatlakoztatom akkor az is leszívja az akksit? Vagy inkább állandóan kapcsoljam ki a gépet és akkor maradhat a pendrive és a memóriakártya is?
-
aktív tag
válasz brickm #75728 üzenetére
Szia! Nekem HS van a gépen ( 2017 Air ). Míg benne volt a pendrive és a memkártya alvó állapotban addig ha 3 napig nem nyúltam hozzá totál lemerült 100 %-ról. Amióta ezeket nem használom volt, hogy egy hétig volt használaton kívűl feltöltés után alvó állapotban és mikor felnyitottam alig pár % hiányzott. Tehát a kérdés: jack aljzatról is merülne?
-
aktív tag
Sziasztok! Akinek már fent van az meg tudná nézni, hogy ha csatlakoztatva van pendrive vagy memóriakártya és alvó üzemmódba teszi a gépet, akkor Catalina alatt is olyan sokat merül kb. 20-22 órás alvás után? Nekem a 2017-es Air ilyenkor akár 30%-ot is merült. Ethernet adapterből melyiket érdemesebb venni, a thunderbolt vagy az usb 3.0 csatlakozóst? Vagy teljesen mindegy?
-
aktív tag
válasz trobi28 #80120 üzenetére
Nekem a 2017-es Air van és a HS-t használom. Délelőttönként használom 1-2 órát. Ha benne van a pendrive vagy a memóriakártya másnap délelőttre 20-30 %-ot merül. 100 %-ra volt feltöltve és 3 napig nem nyúltam hozzá, mikor felnyitottam már nem is indult el annyira lemerült. Ugyanez ha nem volt benne semmi 1-2 % merülés. Érdekes mert olyan pendrive volt benne amin van led, de soha nem villogott mikor a gép alvó módban volt és mégis merült.. Próbáld ki kártyával és anélkül, hogy a másnapi használatig mennyit merül.
-
aktív tag
válasz trobi28 #80137 üzenetére
Ha altatás előtt leválasztod, de nem veszed ki a pendrive-ot vagy a memóriakártyát akkor is merül, de kevesebbet. Volt amikor egy Asus Xonar U3 usb hangkártya maradt rajta altatásban és az is erősen merítette. Tehát akkor úgy néz ki, hogy Catalina alatt is merül ha alvó üzemmódban van.
-
aktív tag
Sziasztok! Ha Apple hivatalos forgalmazónál veszek gépet és 3 év garancia van, akkor az akkumulátorra is vonatkozik a 2.,3. évben vagy csak az AppleCare Protection Plan esetén?
-
aktív tag
válasz Ctrl+Alt~Del #116973 üzenetére
Én két hete cseréltem le az M1 Airt az M2 Air 15"-ra. Nekem is a nagyobb kijelző kellett. Idáig nem bántam meg, de én nem használtam munkára, csak netezésre, zenehallgatásra és ha mentünk nyaralni akkor filmnézésre és az újat is arra fogom. Egy évben kétszer viszem magammal, nem számít a nagyobb méret. Az, hogy lassabb az SSD a használati szokásomat egyáltalán nem befolyásolja, ezért is ugrottam bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Farming Simulator 25
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13" Mid 2011 (i7 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) SZÁMLA, GARANCIA
- Apple MacBook Air 13" Mid 2012 (i5 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) 1 ÉV GARANCIA, SZÁMLA
- Apple MacBook Pro 15" Mid 2015 (i7 2,5GHz, 16/1TB) 1 ÉV Garancia, számla
- Apple MacBook Pro 13" Mid 2014 (i5 2,8GHz, 16GB RAM/500GB SSD) Akku 102 ciklus, GARANCIA, SZÁMLA
- Macbook Pro 2018 1TB 16gb 2.3ghz 4 magos I5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest