Új hozzászólás Aktív témák

• Sziasztok!

4 éve egy 8/256GB M1 MacBook Air-t használok, és eszemben sem volt eddig lecserélni, viszont karácsonyra kaptam egy 34”-os külső monitort, a munkám is kibővült nagyobb PowerQuery lekérdezésekkel, és hát… Így már nagyon belassul néha. Az ökoszisztéma és a pozitív felhasználói élmény miatt mindenképp MacBook-ban gondolkodom helyette.

Ami fontos:

- Work only platformként Parallels Win11-en sok kisebb Excel, alkalmanként nagyobb PowerQuery lekérdezések. Edge böngésző 5-6 lappal (O365), Teams képernyő megosztással.

- MacOS szempontból már az M1 Air-en is minden tökéletesen ment ami nekem fontos (Porting Kit, NES emulator + Logitech kontroller, AirDrop, Böngészés, stb…)
    - Külső monitor ne legyen kihívás neki

Ami nem fontos: 13”-nál nagyobb kijelző, új játékok futtatása, jobb kamera, jobb hangzás.

500 e Ft a lélektani határom, új gépet szeretnék, de extrém jó ajánlat, vagy nagy teljesítménybeli ugrás esetén kompromisszumképes vagyok árban.

Ezek alapján nem tudok dűlőre jutni, hogy hosszú távra egy 16/256 GB M4-es Air már elég lenne, vagy inkább a nagyobb teljesítményű, pl. 24/512 GB irányba menjek, de régebbi, M2 vagy M3 procival?

Köszönöm ha elolvastad és segítesz :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés