Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Harapjanak, szabad nekik
Elnökünk egyébként Canon EOS R3-mal és R5-tel fotóz, a hivatkozott leányzónak EOS 6D-je van. Több klubestünkön is foglalkoztunk már a mobilfotózással.
Ahogy már írtam azért is lettem iPhone-os, mert otthon Mac-kel dolgozok, így házon belül vagyok, mellette a vállalkozásomban - kiadványszerkesztés - sokszor kell helyszínen is fotóznom és ha egészen őszinte akarok lenni sokszor nincs kedvem mindig a fél házat magammal cipelni, a könyvekbe (vagy a borítóra) kerülő képnél meg 95%-ban elég az a minőség amit a telefon tud. A tördelő/képszerkesztő nem hisztizik miatta mivel én vagyok, a megbízó meg általában síkhülye hozzá, neki a végeredmény számít.
Ki akarom és ki is fogom használni a telefonban rejlő lehetőségeket. Nekem ez egy telekommunikációs eszköz, ami alapvetően kapcsolattartásra szolgál, de ez mellett mobil iroda és dogozni is tudok vele. A mobil social media és a mobil gaming hidegen hagy.
#1713 & #1715 xhege
A Lightroom valahogy nem bírt megfogni, nem áll kézre (meg az Adobe termékfilozófiája sem). Most ismerkedek a DXO cuccával és van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamarosan vásárlás lesz a vége.
Belenagyítva azért látszanak a hiátusok. Bár ha azt nézem, hogy a klubos kiállításokon 150dpi/70x100cm-es méretben állítunk ki és már többször szerepelt mobilos kép, amin normális betekintési távolságból nézve nem látszódott, hogy mobilos (iPhone X/12) -
xhege
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Úgy mondanám, hogy lehet nagyon látványos képeket készíteni telefonnal is, de ha nekiállsz pixel peepingelni, vagy mondjuk ki akarod nyomtatni nagyobban, akkor azért látszik a különbség. Viszont telefonon, iPaden nézegetve kicsiben tényleg nehéz sok esetben különbséget tenni.
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Októberben üstököst fotóztunk a klubbal. Egyik csaj meg a klubelnök 15Pro-val jött én a Sony A7M2-mel meg az FE 50/1.8-cal. Állványra tett géppel is szenvedtem mint szamár a jégen. Órákig utómunkáztam, hogy valamennyire vállalható képeket kapjak. Nem túl sikeresen. A 15Pro-sok kézből kitartott 1, 3 és 10 másodpercekkel olyan képeket produkáltak, hogy majd lef***m a bokám. Megpróbáltam ugyanezt GCam-mel, letámasztot G60-nal, 30s-cel és ISO1600-3200-zal. Fekete paca lett... Kb. ez volt a pont az "i"-n. Hát így lettem iPhone-os
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Pont ilyen finom tapintású tokot vettem régen még A52s-hez, gyári Samsung, akkor még 9 ezer Ft volt talán. Iszonyat jó volt használni, már mint a tapintása, de kb 2 hónap után elkezdte kikoptatni a farmerem a zsebembe a négy sarkát a tok hátuljának. Amitől puha lesz a tapintása, attól könnyen kopik. Persze cáfoljon meg nyugodtan valaki, ha az újabb ilyen Samsung tokok már bírják a strapát.
Amúgy a Media Markt-os tokokban van egy ilyen sorozat, mármint tapintásra, Case and Pro Premium: [link] (feketében is van). Anyaga: szilikon, velúr. Ebből sokat vettem és egy tokkal volt csak gondom, hogy laza volt, de azt nem a Media Markt-ban vettem, hanem máshol. Persze azért ezek nem olyan merevek, mint egy 25-30 ezres Pitaka.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Speedy007
üzenetére
Az lehet, de a makroknal látszik mielőtt le fényképezed, hogy igen is brutál jól lát a kamera, az más kérdés, hogy elkészítés után sokkal jobb lesz. De ezt az Apple is csinálja, csak ő ezt úgy harangozta be, hogy deepfusion, igaz nem dolgozik annyit utána, de látszik annál is.
-
mihail38
senior tag
-
mihail38
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Azért mert leírtad a véleményedet?
Érdekes, én úgy gondolom ettől lenne előre lépés, ha mindenki leírná a véleményét mert nem mindig van pozitív előre lépés.
Kezd minden gyártó az unalmas pocsolyában dagonyázni minimális külső és belső fejlesztéseket tolják az orrunk alá és ezért nem kis pénzt kérnek el, sajnos itt tartunk … szembe kell nézni a valósággal nincs már az az érzése egy iPhone telefonnal a kézben hogy waaaaoookchris78: én nem vettem észre semmit, lefrissítettem de semmi sem változott
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Speedy007
üzenetére
Hold fotózás minden telefonon kamu, meg az iphonon is. Mikor láttam egy olyan fényképezőgéppel készített fotót ami legalább 60x optikai zoomot tudott, és össze hasonlítottak az s21 ultraval akkor egyértelműen látszott, hogy kamu, mert jobb volt a telefonon.
https://m.hvg.hu/tudomany/20210204_samsung_galaxy_s21_ultra_hold_fotozasa_space_zoom_100x
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
"...az összes kínai androidos gyártóról el lehet mondani hogy semmit sem érnek."
Azért ez így kicsit meredek. Ha a minőségére és/vagy a megbízhatóságára gondolsz, a nevesebb gyártók modelljeire nem nagyon lehet panasz. Ha az eladási árra, akkor sajnos van benne valami. Kíváncsi vagyok vajon mennyiért tudom majd eladni a Motorola G60-am...
-
törölt tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Budapest most
gyári: 8 °C (érzetre 6) reggel 6-tól várható eső
accuweather honlap Bp-re: 6 fok (érzetre 3) de az órás résznél 7 és érzetre 5
weawow 5 és érzetre 0 (én nem érzek ilyen hideget)
Met Office (britek csak értenek hozzá) honlap Bp-re: 7 °C (érzetre 4) szintén reggel 6-7-től várják az esőt
időkép honlap 5 °C itt nem találtam érzet adatot
Mind péntek hajnalra vár havat.
Számomra nincs akkora különbség, hogy lecseréljem a gyárit, 90% elég pontos nagyjából, bár biztos helyszíntől is függ. Egyébként szerintem a gyárira azóta van több panasz, hogy a Weather Channel helyett több EU forrást használja. De másnak meg azóta lett jobb, szóval régiótól is függ. [link] -
joey04
titán
válasz
Speedy007
üzenetére
Máshonnan veszi az adatokat. Van millió app, azért okostelefon, hogy azt kell használni, ami jobban bejön. Btw én az iOS miatt használok almát, a gyári apple appokat nem annyira szeretem, de mondjuk az időjárás az nálam pont nem vészes, csak az esőt jelzi pontatlanul. Most pl. ezt látom, összehasonlítva:
[kép]Nem hinném, hogy ez számítana a telefon áránál, hogy gyárilag milyen időjárás app van rajta amúgy.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Mégis honnan tudod, hogy az pontosabb? Ahány app, ahány időjárás szolgáltató, annyi különböző adat lesz. Ha letöltesz 2-3 magyart, pl. időkép, köpönyeg, stb. azok sem fogják ugyanazt mutatni.
El kell fogadni, hogy az időjárás ilyen, nyilván sosem azon a pár fokon fog múlni az ember napja.
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
gondolom azért mert most már nincs kalapos módon kierőszakolva az hogy _SEMMI_ futási lehetősége nincs az appoknak a háttérben (kivéve GPS/zenelejátszás/stb), csak megkapják a push-message-eket (amire az apple adja az infrastruktúrát) - és az indíthat el az appokban bizonyos limitált futást , hanem már van valami szabályzott módja hogy mikor hogy de futhatnak a háttérben... Ez egy neuralgikus pontja annak hogy közeledik a Droid és az iOS... Ez tipikusan az volt ami miatt ilyen jó (volt?) az iOS stand-by fogyasztása.
-
surgery
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Az hogy a Apple Pie videókban mi van szerintem az ügy szempontjából nem releváns. Nagyon nem mindegy hogy használja az ember és mire.. Nagyon éltérőek a felhasználói szokások. Bármilyen akkumulátor tönkre lehet tenni egy év alatt legyen az Iphone vagy bármilyen felső kategóriás Android.
-
No.01
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
EN meg egyszersem talalkoztam hasonloval sem 15Pro sem 15Pro Max eseten. Bezzek a 14-es szerianal meg ugyis, h direkt nem tetem ki az ablakba navigalashoz.
Az akksi elhasznalodasaban is lenyegesen jobb a 15-s szeri az elodjehez kepest. (hasonlo felhasznalas es ciklusszam mellett) -
kchris78
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Hát kíváncsi leszek. Mindenesetre azért ha az ember végiggondolja nyáron hogy mi hány fokos, hol milyen hőforrás éri a telefont, milyen színű (abből milyen hőáramlások jöhetnek ki) és nem is tudom van-e olyan app ami jobban megpörgetné a CPU-t mint a fotózás (illetve az utána következő processing), akkor azért ez árnyalja azt hogy nem csak az iphone hanem minden flagship hőmérséklete el tud szállni egy jó kis nyári tengerparti napsütésben...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Nem az a kérdés akarnak-e akkut cserélni, hanem kapnak-e kínától hozzávalót, meg engedélyt. Amiket felsoroltál hogy kínai az máshol is megvehetik, az akkut nem tudják.
Én a kijelzőn a különbséget nem látom. Nekem bőven jó a 60 hz is. Mellesleg pont a sima I16 akkuja sokkal többet bír, mint az I16 pro-é. Szóval elbírná a jobb kijelzőt ha akarnák. Meg azt se hiszem el hogy becsődőlne tőle az Apple. Sokkal inkább azért van nehogy a kisebb modellt vedd meg. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
1 évig használtam egy Iphone 11-et 4gb rammal. Tény és való hogy nagyobb alkalmazásoknál sűrűn eldobta váltásnál az előzőt. Ettől függetlenül jól használható volt a készülék. 6gb-al már nyilván nem lett volna ennyi bajom se, de a 8gb meg garantálja hogy 4-5 évig jó legyen. Viszont a készülék árát tekintve nyilván beleférhetne, de mivel patika mérlegen mérnek mindent nem fogják belerakni, csak ha muszáj. Szerintem sokkal nagyobb baj az hogy kevés a háttértár és nyugodtan lehetne 256 az alap. Mert ugye a legjobb videó készítő teloról beszélünk.
Az akku felvetésed jogos, csak ezek a technológiák meg kínai kézen vannak és ahogy egy rakás dolgot nem kapnak meg a kínaiak ez meg a részükről van blokkolva. -
karldergroße
senior tag
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
ez hülyeség szerintem. a 16pro abszolút jobb választás mint a 15, és én már akkor sejtettem mikor a 15 megjelent. (nyilván az ár...) Ha emlékszik az ember arra hogy minden egyes dizájn/alapanyag/stb váltás esetén meg KELL várni a következő szériát! Meleg. Jobb aksi. (optika 5x, az eddigi 3x esetén sokszor a normál ment fel 3x-ra a kevés fény miatt..) Ja és: az aksit HÁTULRÓL lehet kiszedni nem kell kioperálni óvatosan a kijelzőt és alatta cserélni azt.
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Igen, de nem csak. iPhone 6 megjelenéskori ára 649/749 dollár volt.. (normál + plus) Akkor még nem is akarta az ember a plust feltétlen. Aztán behozták az X-et: 999 dollár.. Aztán behozták a PM-ot, 1999 dollár.. Persze lehet mondani hogy iphone 6-ot a sima 16-al kell összehasonlítani de az is 799 dollár.. de iphone6-ból nemvolt jobb tudású pro, ott az volt a normál meg a pro egy ben
, a legjobb tudású iphone ami csak elérhető. 6-800 dollárt mindenki sokkal könnyebben adna ki egy Pro (nem is kell max) tudású telefonért, a szar forint ellenére. (IMHO, 800 dollár nincs 300e Ft, mostani árfolyamon számolva) -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Persze, ez sem tökéletes. Magam úgy szoktam ezt megfogalmazni, hogy a két megmaradt rendszer közül számomra ez a jobban kézreálló, nekem jobb a felhasználói élmény itt. Miközben a másik sem egy rossz rendszer. Nem is értem a késhegyre menő vitákat erről, ennek oka valószínűleg a nyugodt vérmérsékletem lehet.
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Én régen apple esetén is váltottam évente.. Aztán 11PM-ról Samu S21U, 1 év.. megutáltam picit.. vissza 13PM és most igazából csak az üzleti konstrukció miatt lett 16PM. (garival tudjam még eladni 2-2.5 évesen) De azért csak kényelmesebb USB-C, jobb aksi, fotózás azért CSAK jobb 3 gen ugrás után meg a többi apróság.. De az iparág fejlődése is lelassult biztosan. AI persze de igazából neurális hálózatok is régóta vannak.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Max. akkor lehet így, ha cégként vásárolsz.
Magánszemélyként sávos a garancia:
A jótállás időtartama:2 év: 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén**3 év: 250 000 forint eladási ár felett**
**A határidők elmulasztása ebben az esetben nem jár jogvesztéssel.
A jótállási határidő a fogyasztási cikknek az Ön részére történő átadás vagy üzembe helyezés napjával kezdődik. Ha Ön a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezi üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.
**A jótállási idők tekintetében a jótállási jegyen szereplő információk a mindenkor irányadók. -
joey04
titán
válasz
Speedy007
üzenetére
Xiaomi (14 ultra) nagyon fluid volt nálam. Igaz egyéb bajok voltak vele, de pattogós volt. A Vivo is, OP és Samsung is. Nekem meggyőződésem, hogy az iOS azért fluidabb, mert korlátozottabb. Ahol az iOS 18 nyitottabb lett és/vagy hozzányúltak, ott lettek is röcögések. Lásd cc, safariban tabok váltása, vagy néha galéria. Ezért mondom, hogy pár év és összeér a 2 rendszer. A droidon sokat csiszoltak, az iOS meg évről-évre picit döcögősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- OLED monitor topic
- Cyberpunk 2077
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Elnökünk egyébként Canon EOS R3-mal és R5-tel fotóz, a hivatkozott leányzónak EOS 6D-je van. Több klubestünkön is foglalkoztunk már a mobilfotózással.