Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fateless

veterán

válasz zizol #106667 üzenetére

"Csak akkor gond, hogy használni akarod a 4G mobil internetet."

Pápán lakom - tehát vidéken. Itt nem találok 4G-t, bár itt a nap folyamán végig wifi-közelben vagyok, kivéve ha olyan helyre megyek, de akkor meg intézek valamit, nem neten lógok.. A héten voltam a Balaton mentén több helyen, Győrött, Zircen, Veszprémben és Fehérváron. Mindegyik helyen volt 4G a telefonomon - mind vidék. Mivel használok mobilnetet, ezért figyelek erre is.
    Igen, jó dolog a 800MHz, és jobb, ha tudja a készülék, ugyanakkor nem olyan eszeveszett hiány, ha nincs. Mellesleg itt van még egy Viewsonic v500 és egy Ulefone Be Pro is mellette tesztképp, de nem látok jelenleg lényegi különbséget.
    Mindez Telenor hálózatra igaz.

Azt is hozzá kell tenni, hogy a jövőben lehet különbség, ahogy a 800-as hálózatot építik. Egyre inkább azt szeretnék előtérbe helyezni a szolgáltatók, hiszen olcsóbb az üzemeltetés számukra. Ugyanakkor ettől még nem kapcsolják le a többi antennájukat.

Szóval a lényeg a mondandómban a tapasztalataim alapján: Jó dolog a B20-as sávszélesség, de vidéken (ráadásul nagy területre járok, alapvetően egész Észak-Dunántúl) ennek a hiánya miatt még egyáltalán nem kell lemondani a 4G hálózatról.

Biztosan vannak olyan területek az országban, ahol vidéken nem lesz más, csak 800-as 4G, de kérlek, ilyen téves általános kijelentéseket ne tegyél, hogy vidéken e nélkül nincs 4G lefedettség.

• Prien

addikt

válasz zizol #106667 üzenetére

& bodrik11, köszönöm a válaszokat! :) Igen, a Telekomról lenne szó és a mobilinternetről.

Még jó,hogy megnéztem... 180 ezres telefon és nem global. :(

Új hozzászólás Aktív témák