- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
volvoguy #35266 üzenetére
ez picit félreértés lesz, adatkapcsolat nélkül a semmi közepén kb minden GPS eszköz képes a világon, olyan is amire még programot sem tudsz letölteni...
Az AGPS az Assisted GPS-t jelenti, azaz olyan helyen ahol NINCS GPS jel (pl házak között, beltérben, de van GSM és/vagy wifi jel, azt az infót is érzékeli, elküldi neten a térkép szolgáltatónak és annak az adatbázisából tudja GPS nélkül is hol vagy. PL google maps is működik GPS kikapcsolva is, csak pontatlanabb.
Amit te keresel az a GPS műholdak aktív adatbázisa, amit ha letöltesz közvetlen a GPS térkép használata előtt, akkor nagyon gyorsan tudja értelmezni a befogott műholdakat a GPS-program, ennek hiányában meg kell várni míg annyi holdat lát elég ideig amivel már tud matekozni és kiszámolni a műholdak elméleti helyét. Ugye a GPS azon alapul, hogy tudja progi hogy elméletileg hol kell lennie a műholdnak és összehasonlítja a befogott jelét, ezzel kiszámolja milyen távolságban vagy tőle, ez 4 holddal már viszonylag ponts helyet ad a 3D térben.
-
Johnesz
csendes tag
válasz
volvoguy #35266 üzenetére
Próbáltam a GPS Status & Toolbox progit. Az A-GPS adatokat wifiről frissítettem, önmagában nem tartalmazza ezeket. Elég jól működött, de a háttérben fölöslegesen hajtotta a procit, így lecseréltem erre: GPS Monitor Premium [link].
A kirakható widget segítségével pár másodperc alatt lehúzza wifiről a friss adatbázist, ennek segítségével a GPS kb. 25 másodperc alatt 6-8 fix holdat talál. Enélkül mindez 4-5 perc alatt sikerült.
Másik nagy előnye, hogy szinte nulla az erőforrás igénye, szerintem megéri az árát.
Aktív témák
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest