Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Sianis-nak: Igen, ez fontos észrevétel, nem gondoltam rá. Így már akkor is visszaáll az elejére, ha csak pl. megnézek külön egy rekordot, hiszen más Activity kerül előtérbe. Hm.
Ez a téma szerintem sokaknak okoz fejtörést. Honeycomb felett változott egyébként a megközelítés (és én még nem tartok ott), de sajnos, a konkrét probléma ettől még megmarad.
A probléma veleje: az Activity az onCreate-onStart-onResume metódusokon kersztül indul, és rendre az onPause-onStop-onDestroy metódusokon áll le. Ezek persze párban állnak, tehát ha csak az onPause-ig jut a leállás (más kerül az előtérbe), akkor az onResume ponton éled fel a program.
Ez azt jelenti, hogy az onCreate-ben megnyitott adatbázist az onDestroyban kellene bezárni. Ha előbb zárjuk be (pl. onPause), akkor visszatéréskor (onResume-tól kezdődik), nem lesz nyitott adatbázisunk (mivel a megnyitást végző onCreate nem kerül meghívásra!)
DE! ÉS ITT JÖN A BAJ! Az Android rendszer - ha fogy a memória - CSAK AZ ONPAUSE VÉGREHAJTÁSÁT GARANTÁLJA! Simán kihagyja az onDestroy-ban lévő zárást.
Az adapternek viszont végig szüksége van a nyitott adatbázisra, ill. a hozzá tartozó cursorra. Ezért jutottam oda, hogy a listát az onResume-ban kell lekérdezni és megalkotni, aztán az onPause-ban bezárni. Sianis-nak azonban igaza van, ezzel minden apró-cseprő dolog miatt újraépül a lista.Kérdések:
- lehet, hogy nem kell törődni az onPause utáni kényszerleállással? A vélemények szerint kell, saját tapasztalatom nincs (túl nagy a memóriám
)
- javítja-e a helyzetet, ha onPause-ban pl. a lista helyzetét is tároljuk?
- van-e valakinek precízebb ötlete?
- javasolják a singleton-t (Application-ból származtatva), ami járható út; így ugyanis a teljes Application (és nem Activity!) futás alatt nyitva marad az adatbázis (és a cursor). De honnét tudom, hogy véget ért a történet, és be kell zárni az adatbázist?Néha nem látom át, hogy milyen logika alapján képzelték el ezt az egészet. Igaz, én csak amatőrben játszom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- MacBook Pro 16 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 24 core GPU, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0382AR)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)