Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- hcl: Gogle Drive csatolása szerveren / Nexcloud integráció
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Én ezt egy cseppet átgondolnám.
Csak a saját elgondolásomat tudom közreadni. A tekercs/kép párosnál nekem az író/könyv jobban kézreáll, de ez tetszőlegesen behelyettesíthető...
Tehát:
Van az ÍRÓK tábla (vagy TEKERCS), ami nem hivatkozik senkire.
Van a KÖNYVEK tábla (vagy KÉPEK), ami hivatkozik EGYETLEN ÍRÓRA (vagy EGYETLEN TEKERCSRE)Ha ez utóbbit listában akarod megjeleníteni, akkor JOIN táblát érdemes használni, hogy lásd a könyv íróját vagy a kép tekercsét is egyúttal. Technikailag javaslom, hogy kiválasztásnál mindig egy új, részleteket mutató Fragmentet hozz létre. Ezt a Backstackra rakhatod, és akkor könnyű visszaugrani a listához. Egy másik elem kiválasztása nem ennek a Fragment-példánynak a mezőit változtatja, hanem létrehoz egy újat.
((Nehéz lesz megoldani egyébként az ÍRÓ (TEKERCS) kiválasztását innen - de nem lehetelen, csak dolgozni kell vele.)) A másik buktató a fragmentek egymás melletti/feletti megjelenítése, de az sem lehetetlen.Amikor viszont az ÍRÓK/TEKERCSEK listában vagy, akkor lehet, hogy szeretnéd megnézni, hogy mely könyveket írta/képeket tartalmazza. Na, ebben az esetben kell a KÖNYVEK/KÉPEK listát úgy megjeleníteni, hogy szűkítjük a listát a megfelelő íróra/tekercsre.
Hozzáteszem, hogy úgy tapasztaltam, majdnem minden megoldható az sqlite szintjén is, vagy a program szintjén is. Ha univerzáslis megoldásra van szükség, akkor szerintem az sqlite kihasználása gyorsabb, áttekinthetőbb, biztonságosabb; míg speciális esetekben (pl. statikus adathalmaz, speciális - ékezetes - keresések) érdemes/szükséges kódot írni, ami néha!! gyorsabb lehet.
Amúgy én pont ezen küzdöttem végig magam, nem minden pontja volt egyszerű, hibátlan és magától értetődő, de már egész jól működik. Szívesen segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- PlayStation 5
- Hegesztés topic
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Linux Mint
- Apple iPhone 17 - alap
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Újszerű iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue független, 99% aksi, 1 ÉV GARANCIA, 14 Napos elállás!
- Samsung Galaxy S26 Ultra Spigen tok, üvegfólia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest