Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
zapikanka
üzenetére
javasolt olyat választani, amiben már 2 GB ram van. az olcsóbb, 1 GB ramos modellekben a ram éppen csak arra elég hogy a rendszert elfuttassa. bár a tervezett felhasználási mód nem fogja nagyon megizzasztani a gépet, de egy-egy nagyobb dokumentum megnyitásakor, nem fog ártani a nagyobb ram méret.
30-ért nem kapható itthonról 2 GB ramos gép újan, 40 körül kezdődnek:
Lenovo tab4 8"
Huawei Mediapad T3 8"
Ezek már egy ideje piacon vannak ahhoz, hogy használtan is meg lehessen csípni őket, ráadásul garanciával, hisz ezeket 2 év garival árusítják. ugyan csak 8"-os gépek, de ugyanezeknek van 10"-os verziója is, értelemszerűen kicsit drágábban. ugyanakkor megjegyzendő, hogy hogy a nagyobb típusok is csak HD felbontásúak (1280×800px), így ott a kép kicsit "kockásabb" (nagyobb pixelméret), ami olvasásnál feltűnőbb lehet (ami zavaró is lehet)(#77442) Somatom
komoly az irodád, van benne pár képernyő
-
cidalain
veterán
válasz
Rick3D
üzenetére
Termeszetesen van IGO is androidra, de ott fizetos a terkepcsomag.
Hasznalom telefonon az annak idejen ingyenesen hozzaferheto IGO szülinapp-ot, ami csak magyarorszagot tartalmazza, es teljesen OK az is. Belfoldon csak ezzel navigalok (ennek ket hatranya van: mar nem elerheto, csak azoknak akik annak idejen letoltottek, illetve csak 7" alatti eszkozon megy)Nem tudom mennyibe kerul a terkepcsomag, meg kell lesni. IGO-nal nem sok jobb letezik, megbizhatosaga is jo, szerintem a top 3 naviprogram egyike.
(Kerdezd majd meg a munkatarsad, mi oka van ra, hogy egy fel tévén navigáljon? Miert nem ok egy telefon, amiknek a kijelzoje a celhardver gps-nel is nagyobb mar)
(#77436) Somatom
Hat igen, ha a GPS munkaeszkoz, akkor nincs mit tenni, be kell biztositani magad. (Nem kotekedeskeppen, de irod hogy hiba eseten memokartyat atteszed a masikba, es megy tovabb. De mi van ha a memoriakartya doglik be? Lesz ket GPS-ed terkep nelkul?) -
cidalain
veterán
válasz
Rick3D
üzenetére
Csak az utolso 5 hozzaszolast kell vegigolvasni

Mivel nincs hozza gyari tapaszto ablakra, ezert a tarto a legfontosabb pont. Ha az megvan, akkor nincs akadalya. Ha nincs, akkor mindegy, mert hasznalhatatlan.
Nyaralasra kaptam kolcson egy Navit, de be sem kapcsoltam, mert leszedtem telora a Here-t (ingyenes!). Offline modban is tokeletesen elvitt mindenhova, pedig voltam 1 auto szeles hegyi szerpentinen is, ami azert nem 2 szamjegyu utvonal volt. (Kulfold). Ezek utan mi a peket tokoljek navival, plusz egy eszkoz, illetve mindig lebontogatni ha kiszallsz a kocsibol nehogy amiatt torjek fel. Telot meg ugyis viszed magaddal. -
cidalain
veterán
válasz
zsolee73
üzenetére
Elso kerdes nem ez, hanem hogy van e olyan tartod, ami fent is tartja a tabot a szelvedon. En anno tobbet is probaltam 3-10ezer kozott, es mind szar volt. Ha ez a resze megvan, akkor terhetunk ra a te kerdesedre. Nem gondolnam hogy jobban melegedne, mintha otthon toltes kozben jatszogatnal rajta. Szoval szeri tem nem gond, adott esetben toltes nelkul navizol, es csak akkor teszed tolteni, ha muszaj (vagy ha nem navizol, es kozben le is szeded a szelvedorol, hogy a nap se susse)
Nekem iszonyatosan bevalt a szellozos mobiltarto. Tobbfelet is teszteltem, volt gagyibb, jobb, de mind 1000 ft alatt. Es igeretes, le is tettem a tabos navirol, eleg a telo 5". Nyaron hatulrol huti a szellozobol a klima is

(#77422) Riccsiz_h
Mar nem javaslom a 2 GB ram miatt, es azert mert mar vagy 3 eves gep.
Lesz neki utodja talan osszel, igaz, az arban nem itt fog kezdeni.
Huawei Mediapad M3 10 Lite talan meg beleferhet, bar nem tudom hogy a Samut a szurkepiacos GSM boltos aron nezted, vagy a hivatalos forgalmazoson.(#77421) pataig
Igen, azt lehet ajanlani. Esetleg Lenovo tab4 10 Plus.
A kovetkezo lepcso mar 100 felett van. Eleg lehet arra az kdore a gep, amig tervezed. Ebbol 2 ev gari is lesz. -
cidalain
veterán
válasz
Rick3D
üzenetére
Mindketto jo, sot jobb, mint az elvarhato.
Ha belefer a keretbe, akkor batran veheto, egyik sem lesz csalodas. Ha van Alma kotodesed (mondjuk olyan telod van) akkor veheted az ipad-et is. Ha viszont eddig csak droidoztal, akkor maradnek a helyedben ezen a vonalon (hacsak nem akarod kiprobalni az Apple-t) -
cidalain
veterán
válasz
Depose
üzenetére
Ez nem windows, nem olyan hogy teszunk ra egy friss drivert, azt jo lesz.
Ket eset van: szar a hardver, szar a szoftver.
Hardverhiba lehet egy kicsuszott szalagkabel, megtort kabel, akrmi.
Szoftverhibat sem kel kulonosebben ecsetelni, ha van ra frisebb droid, akkor frissits, az megoldhatja.(En teloval filmezem anyameknak a gyereket. Nagyon hasznos, ha mar megy a gyerek, mert nem gyozol utana rohanni, odaforgatni a telot. Tabletnel, plane 10-esnel, az biztos, hogy 4 perc utan leszakadnanak a kezeim...)
-
cidalain
veterán
válasz
Depose
üzenetére
Van esetleg valami celod a hatso kameraval?
Videochathez az elso kell, a hatsot meg egy olcsobb fenykepezo is veri, tenyleg csak azert van ott, hogy plusz egy sor legyen a specifikacios lapon. Oke, a belepo 20ezres tabokenal jobb van benne, arra jo hogy FB-re feltedd milyen hulye kifacsart pozban alszik a macska. Szerintem egyszerubb elengedni a kamerat.Egyebkent jo gep volt 5-6 eve, most a kozepkategoria aljanak felel meg a hardver, csak itt a kijelzo nagyon jo. Nem tudom melyik a legfrissebb elerheto android ra, de el lehet potyogni vele meg egy darabig, netezni, kozossegi eletet elni meg jo, jatszani nem (kiveve szokereso, kartya, ilyenek)
-
cidalain
veterán
Azt kivaltani mindketto olcsobb tudja, nem kell az M5.
Ha van lehetoseged megtapogatni oket, tedd azt, az el fogja billenteni a merleg nyelvet.
Ha nincs akkor donthet az arcedula is. Hasonlo gepek, hasonlo teljesitmennyel. 3 GB ram mindketto, ami azert mar elvarhato. 2 ev gari mindegyikre. -
cidalain
veterán
válasz
üzenetére
Egyertelmuen huawei t8.
Vagy a Lenovo tab4.
A ket Asus mar regi, 2 evesek lassan, ha nem tobb.(#77353) howey
Az M5 sokkal erosebb. Igaz sokkal dragabb is.
Kerdes milyen jatekok azok amiket hasznalni szeretnetek. Szokirakozni az M3 Lite-tal is lehet. De 2D jatekokkal is. Komoly 3D jatekokhoz kellene az erosebb. -
cidalain
veterán
válasz
albgab
üzenetére
Kaptal igazolast az eladotol, hogy tehermentes a tab a vodanal? (Nyilvan nem, hisz akkor tudnad, melyik szolgaltatotol kellene a SIM bele)
Tudod vannak olyan konstrukciok, hogy ingyen kihozol egy telot/tabot, 2 eves szerzodessel. Ha egy ilyet veszel, es nem fizetik tovabb a reszletet abbol lehet problemad...
Szoval jo lenne ha lenne papirod a geprol, meg adasveteli szerzodes, ahol az elado kijelenti, hogy a tab tehermentes, es teljesen az o tulajdonat kepzi. -
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Kiemeltuk anno, hogy csak magyarorszagi beszerzesu aruk lesznek a listaban. Kinaiak pl nem is. Sot, anno az itthonrol elerheto, de kulfoldi szekhelyu boltokat is kulfoldnek vettuk (pl emag). Masfelol csak olyat tudunk jo szivvel ajanlani, amirol sok tapasztalat van akar szemelyesen, akar a forumlakok jovoltabol. Amirol nem is tudunk, alig kaphato par helyen, senki nem vett meg innen olyat, azt csak es kizarolag a specifikaciok alapjan nem tehetjuk az ajanlott gepek koze. Max a "Jonak tunik, de passz, ki kene probalni" kategoriaba, de olyan nincs.
Nem aggodtam az acerahop miatt. Annyit irtam, hogy ha emellett a gep mellett dontenel, epphogy pont onnan vennem meg inkabb, mint a masik harom helyrol.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Aha, megvan. Az a baj hogy alig forgalmazzak itthon.
Alza, digiprime, mall, acershop. Nem tudom mashol miert nem kaphato.Amikor az ajanlott keszulekek listajat csinalom, nagyon nem nezem a fenti boltok kinalatat. Amiket meg nezek, azokba meg nem kaphato. Es ha nem kaphato normalis orszagos elektronikai aruhazban, akkor kimarad a listabol. A fentiek kozul az acershopbol vennem, ha emellett dontesz.
-
cidalain
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Annyiert ajandek. Ki ne hagyd! Plane, ha alig hasznalt.
A Li akkunak az a legidealisabb tarolasi allapot, ha se nincs maxra toltve se nincs csutkara meritve. Legfokeppn a toltesi-meritesi ciklusok rontjak a kondiciot, nomeg persze az ido. De elmondasod alapjan ez pont ideal korulmenyek kozott volt, eselyes hogy jol fogja birni. -
cidalain
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Siman tudja amit a kozepkategoria aljan talalhato 2GB-os tabok 50-ert.
Es azert azoknal ez nagyobb felbontasu, erosebb, tobb ram, masszivabb. 4 eve ez csucs gep volt. Talan meg android 6 frissites is van ra, ugyhogy sw se lesz oskovulet. Ha az olcso 50 alatt van, neadjisten 40 alatt, akkor jo vetel boven. Felette azert mar bele kell kalkulalni, hogy idos, akku elhasznalodhatott, ha valami baja lesz kuka, vagy dragan javithato stb. -
cidalain
veterán
válasz
RootRulez
üzenetére
jól látod, a 2GB ram 40 körül kezdődik.
az 1 GB-osok közül érdemes inkább a jobb nevűeket venni. Gondolok itt elsősorban a Lenovo 7" gépére. Jobban jársz vele mint áruházláncok által saját márkásra brandelt kíniai tucatgépekkel, árban meg nincs nagy különbség, max pár ezres. Lenovoból van 16GB háttértárral is, azt érdemesebb lehet megvenni. -
cidalain
veterán
válasz
hermit
üzenetére
igen, a használt tablet piac meglehetősen hülye piac. a termékek értéke rohamosan csökken, és 2 év múlva reálisan a felét éri, mint amiért vették. csak az eladók ezt nem szeretik felvállalni. nem is pörög a piac.
22-ért már kapok 2 év garival 7"-os Lenovot igaz 1 GB rammal, egy 4 éves gépre nem fogok ennyit kifizetni sehogy sem (ami gyengébb, régibb android, használt akkus, nulla gari - a rammal kapcsolatban azért megjegyzendő, hogy a Samu a Touchwiz-zel arányosan több ramot eszik, mint pl a Lenovoban levő android, így papíron jobban mutathatna az 1,5 GB ram, azonban a valóságban ez nem érződik többnek)Vehető Teclast is, Chuwi is, másodvonalas kínai márkák, amiből ha kifogsz egy jó példányt, akkor nem lesz gond. A gond akkor van, ha éppen a pénteki műszakból származik, vagy akkor gyártották, amikor a minőségellenőr éppen klotyón volt... És ilyenkor, viszont sokkal szopósabb a gariztatás, mint itthoni vétel esetén. Olcsóbb, de a rizikófaktor meg nagyobb. (Nekem van itthon Chuwi tab, két és fél éves, igaz nincs minden nap nyúzva, de arra jól használható, amire kell)
Onda szokott még ajánlott lenni, viszont ők szeretnek ajándékszoftvereket rejteni az Androidba, amiket először célszerűen illene blokkolni, vagy leszedni. -
cidalain
veterán
válasz
üzenetére
Igen. A rendszer mukodese elvisz 6-700 megat mondjuk (android foverziotol, es szoftveroptimalizaciotol fugg persze), aztan arra jon ra az osszes megnyitott program. Egy Face siman fel tud zabalni 2-300 megat mondjuk.
Ha taskot valtasz, akkor nem fer bele a szabad memoriaba, ezert a Face-t ki kell loni onnan. Aztan indul nullarol a progi. Amikor visszavaltasz ugyanez. Ezert van programvaltaskor 2-3-5-10-20 sec varakozas...
Noname gepek raadasul silanyak, azoftver eleve szarul van megcsinalva, hatvanyozottabban rossz, mint egy minosegibb 1 GB-os tab mondjuk. (Lenovo tab4 7-et megtapiznam helyedben egy Mediaban mondjuk. Ez is 1 GB, de kompromisszumokkal elegendo lehet. Ha nem akkor maradnak a 2GB ramosok, nincs mese)Ui: mondjuk nem ertem ebbe a 10 sorba hogyan sikerult egy valag mondjuk-ot beleirnom...
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Kicsit kevered. A gyorsabb net, az nem ezen mulik.
A 4G/LTE pontosan azt jelenti hogy van benne SIM kartya hely, igy kepes mobilszolgaltaton keresztuli mobilinternet kapcsolatra. Gyakorlatilag barhol az orszagban viszonylag nagy sebesseggel (az adott terulet, es szolgaltato erosen befolyasolja ezt, de a 4G lefedettseg eleg jo azert itthon)
A csak Wifi kepes eszkozok ilyenre nem kepesek. Csak ott tudnak netezni, ahol van wifi halozat. A sebessege sokkal jobb is lehet adott esetben, mint a mobilnetes kapcsolate. De ugye egyeb meglevo infrastrukturahoz kotott. A puszta kozepen nem lesz wifi, igy nem lesz net.
Szoval ha 100%-ban otthonra kell, es van otthon wifi halozatod, akkor tok felesleges a 4G, es SIM kartya bele. Ha viszont sokat hurcolod, es mindenhol letkerdes a net, akkor kell a 4G/LTE verzio, es kelleni fog bele egy mobilnetes SIM kartya is valamelyik szolgaltatotol.
-
cidalain
veterán
válasz
d3tox1c
üzenetére
elvileg de. kell egy Y USB2 vagy Y USB3 tápkábel (értelemszerűen az amilyen a külső winyóhoz való). ez egy olyan madzag, hogy bemegy a külső winyóba, és a másik oldalán 2 db USB csati van. egy vastagabb, amiben táp, és adat is van, ezt kell rádugni a tabletre OTG csatival. a másik egy vékonyabb kábel, ezen csak táp jön
ugye alapértelmezetten ezt a pc/laptop másik USB portjába dugod, de ilyened nincs most, így egy telefontöltőre lehetne bepróbálni.
Ilyen felállásban még sosem használtam, de működnie kellene, de azért nem egy nagyon bika töltőre tenném rá, hanem csak egy 1A-esre mondjuk -
cidalain
veterán
válasz
bghistvan
üzenetére
Dehogynincs.
Huawei Mediapad T3 8 vagy 10"
Lenovo tab4 8 vagy 10"
Also kozepkategoria 2 GB rammal, 1280x800 pixel kepfelbontassal hetes androiddal. Tokeletesen teljesiti amire akarod. Persze az Emagos akcioban ami kaphato Huawei M szeria az hardveresen erosebb ugyanannyi penzert. De akciok mashol is szoktak lenni, varnek egy kicsit ha van idod, iskolakezdeskor mindenhol szokott akcio lenni, lehet fogni par ezrest, ha ugy alakul. Vagy azonos penzer egyel erosebb gepet elhozni -
-
cidalain
veterán
Pedig direkt nem is válaszként írtam, hanem új bejegyzeskent

(#77218) Petreszku
exFAT fajlrendszer kell neked, úgy jó lesz.(#77214) coolpet
Amit kineztel jó lesz. Kicsit nagyobb mint az LG, több a ram, ami jobb, egyébként korrekt. Hogy mi baja lehet az LG-dnek nem tudom, de az enyém nem csinálja. Factor resetet érdemes lehet megjátszani, esetleg ha frissitetted annó android 5-re, akkor downgrade 4.4-re esetleg. -
cidalain
veterán
válasz
pvt.peter
üzenetére
viszont, ha ez olyan volt hogy működött (amikor még nem volt letörve), akkor nem hiszem hogy kétféle töltőáramkör lenne benne, így esélyes, hogy a DC csati is 5V inputot vár. egy USB-DC csatival rátenném egy standard 5V telótöltőre így simán.
kezdetnek egy kisebb 1A-esre, de meg lehet majd próbálni később (ha műkszik), egy 2 vagy 2.4A-essel is.
Ehhez a DC csati típusa lenne jó, mekkora a tüske átmérője, és a külső átmérője a csatinak, tableten le kell mérni. lehet hogy csak házibarkáccsal tudod megcsinálni, mert pont olyat nem fogsz szerelve kapni. -
cidalain
veterán
válasz
pvt.peter
üzenetére
ja, az baj. régebben simán voltak olyan tabok, amik még nem 5V-os betápot kaptak, hanem 6V vagy 9V adott esetben. ha nem jót dugnál bele az károsíthatja a töltőelektronikát is, és akkor sajnos a 200 forintot érő tabot ki kellene dobnod

van rajta microUSB is ha minden igaz. egy próbát megér, hogy tud e azon keresztül töltődni. volt olyan GHOO Tab, amelyik tudott microUSB-n és DC csatin keresztül is tölteni (a DC csatis volt a gyorstöltés)
-
cidalain
veterán
válasz
pvt.peter
üzenetére
az eredeti töltőd megvan?
mert akkor le kellene lesni róla hogy milyen outputja van: hány V, hány mA. aztán onnantól gyerekjáték, bármelyik univerzális töltő megteszi, a legtöbbnek cserélhető a tápdugója, az egyik csak stimmelni fog.ha 5V-os kell neki, akkor azt még egy telótöltőről is meg tudod oldani, csak egy microUSB kábelt kell átalakítani, hogy a végére egy DC csatit teszel (vagy veszel egy USB-DC kábelt)
-
cidalain
veterán
válasz
Dehogy
üzenetére
vedd a lenovo tab4-et.
bár az 1 GB ram szegényke, de a kereted nem enged többet (2gb ram 40k forint felett van csak)
ez a keretösszeg a belépőszinttű gépekre elég. itt nincs prémium anyaghasználat, nincs minőségi kijelző, nincs extra üzemidő. itt termék van, ami olcsó. mivel olcsó, ezért kompromisszumos.
bár a felhasználás nem lesz nyúzós nálad ahogy olvasom, akár elég is lehet. -
cidalain
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Jaja az elmult idoben a Chuwinak nem volt nagy dobasa, fokent csak a 2/32-es tabol voltak. Ezert a T10 volt az, amit ajanlgattunk.
Wifi modul az konstans gyengebb minden masodvonalas kinainal szerintem.
Gearbesten vehetsz kinai raktarbol is, a Priority Line kategoriaban levo szallitasok ugy jonnek az orszagba, hogy vam es afamentesen megkapod. -
cidalain
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Nekem van itthon egy chuwi, nincs vele kulonosebb bajom.
Nem mondanam gazosnak, korrekt kinai marka az is. -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
*VARJU*
üzenetére
Egyszer volt egy ilyen
Mondanom sem kell, csak sajat felelossegre.
A hard reset nem segitett. Volt egyszer egy masik ficko itt, masik tabbal ugyanilyen hibaval, a hard reset neki sem ment, de hogy az ove meggyogyult e az nem derult ki.Ha garancias meg, akkor termeszetesen kuldd be javitasra, az a legtisztabb.
-
-
-
cidalain
veterán
válasz
gothic20
üzenetére
Allwinner soc szerintem felejtős. Valami jó MTK (Helio), vagy Snapdragon inkább.
Heartstone-t sokminden elfuttat, nem kell erőgép. De azért gondolom nem 1 évre tervezel. 3-4 GB ram azért már elérhető áron van kínában is 200 dollár körül vagy alatta akcióval.Teclast, Chuwi, Onda ami kicsit menőbb márka. Cube (Alldocube) is jó lehet, de ők néha tesznek a gépeikre ajándék kémkedős szoftvert, amit illik legyalulni.
szóval mindegyik Teclast jó választás lehet, kérdés mennyit szánsz rá. van köztük jó 75 dollár különbség. mondjuk van annyival jobb a T10 szerintem, de tudom hogy sokszor nagy úr a pénz.
T10 most van a GearBest-nél app price-szal 193 dollár kínai raktáron. ez csökkenthető egy valag ponttal, ha van neked. Áfakikerülős posta 1,25 dollár pluszban.
-
cidalain
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
Olcsobban csak 1 GB ramosok vannak, szoval felejtos. Ez az elso hasznalhato gep, amit nyugodt szivvel lehet ajanlani. Az felhasznalasi igenyek nem lesznek nagyok, azt meg teljesiteni tudja. Bar hogy mennyire hangos, nem tudom, de azert azt gondolom skype-hoz jo lesz.
Huawei Mediapad T3 8 ami hasonlo hardver hasonlo ar. Minden mas dragabb, es erosebb, es nem feltetlenul szukseges agyuval verebre loni, szoval e ketto kozul dontenek fogas/hangero/ar alapjan. Ha van lehetoseged mondjuk valahol megtapizni mindkettot az segithet donteni. -
cidalain
veterán
válasz
Anybody
üzenetére
igen, amennyiben bolti számlával rendelkezik.
ha esetleg mobilcégtől van (nem tudom hirtelen árulja e valamelyik) akkor az problémásabb, mert ha részletre hozták el, akkor ugye az még nincs kifizetve, és tiltás is lehet a vége (vagyis lesz, ez biztos). ha ilyen mobilcéges, akkor az eladóval kettesben be kell ballagni a mobilcéghez, aki kiállít egy igazolást, hogy az a készülék 100%-ban a tulajé, nincs rá részlet. na ekkor meg lehet venni.
ha nincs se számla, se papír, akkor 100%, hogy mobilcéges, és hogy nincs kifizetve. hanyagold.
-
cidalain
veterán
A 10-es tabok 400-600 gram kozott vannak, ezzel kell szamolni.
Hosszu uzemido alatt mit ertunk? Nyilvan azt hogy ne kelljen naponta tobbszor tolteni, de kb milyen felhasznalasra lehet szamitani? Folyamatos kijelzoidoben 5-6-7 oranal ritkan tudnak tobbet. De ez egy atlagos hasznalatnal, amikor ket sorozat kozott megnezi a mailjeit, estenkent megnezi az unokak kepet, videocsetel stb, siman lehet 2 nap is. (Fontos jol is beloni az androidot, hogy takarekosabb legyen)Huawei mediapad M3 10 Lite
Lenovo tab4 10 PlusDe barmi lehet ami az osszefoglaloban benne van 60-100 kozott. Azert ebben a kategoriaban mar a fullHD felbontas es a 3 GB ram alap, ilyet vennek mindenkeppen.
-
cidalain
veterán
válasz
fiesta14
üzenetére
Nem ez nem olyan mint a win, hogy alaprendszer aztan ra a driverek.
A driverek eleve integralva vannak a rendszerbe, ezert az adott hardverhez valo rom szukseges. Bar ha expert android os system developer szinten, es ismered a tabod hardvereit, akkor nincs gond, megoldhato ugy is (mondjuk akkor ugye nem kerdeznel itt). Szoval 1000x egyszerubb, ha tipusazonos romot szerzel. Es ugye ez sem konnyu
-
cidalain
veterán
válasz
Viperator
üzenetére
első tanács: felejtsd el a madzagot.
mert madzagosban nincs jó tablethez való billentyű, ha madzagos, akkor a legolcsóbb 2000 forintos USB csatis PC-set vegyed, már jó is lesz.ha akarod, hogy esetleg legyen tablet vájat, ahova beállíthatod a tabot, az csak BT csatolósban lesz. Logitech K480-at szokták dícsérni.
egérből szntén bármi jó madzagos esetben, de ha BT csatolósat veszel, akkor értelemszerűen egyszerre megy a bill+egér+ tablet töltés, ami nem elhanyagolható, mert az ilyen linkelt OTG elosztók nem mindig működnek normálisan.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
ja, ez pontosan így van. a tenyér ugyanolyan kapacitív elven működik, mint a bumszli végű stylus. így nem lehet letiltani egyiket-másikat. csak az aktív tollas bevitelű eszközöknél lehet kikapcsolni a kéz érintést (persze ha a gyártó lehetővé tesz ilyet).
(#77089) HF77
elég régi, már 5 éves gép, Android 4.2 a legfrissebb rá. Azért egy Android 4.4 alá nem érdemes ma menni olcsó használt gép esetén sem, de inkább Android 5 felett legyél.
1 GB ram és 4 magos soc azért elég sima HD filmek nézegetésére, egyszerű netezésre (egy-két fülön), de a lapváltások, taskváltások között azért lesz újrtatöltési idő. -
cidalain
veterán
válasz
Papcsi98
üzenetére
Eleve vannak 2 DIN autos fejegysegek androiddal. Kompletten igy meg tudod venni.
Kesz beepitokerettel, tekero es kezelogombokkal, nem neked kell befaragni ideoda.
Es hatul szabvanyos iso csati is van, igy tenyleg egyszeru egy kocsiba betenni, ha van 2 racknyi helyed. Igaz ezek kinai csodak, de azert kocsiba szerintem elegendoek. -
cidalain
veterán
válasz
Papcsi98
üzenetére
8-asnal majdhogynem eselytelen a dolog. Esetleg valami noname-ebb kinai gyartonal talan. 10-esben is csak kinai tabban fordul elo 2 csati (pl pluszban egy teljes meretu USB)
Hubok is problemasak. Pont a toltes es az OTG egyidoben a problema.
Allitolag latott mar valaki olyat akinek a szomszedjanak az apukajanak a baratjanak volt ilyen es tokeletesen mukodott minden egyszerre. Raadasul minden keszuleken gond nelkul. Csak sajna a tipust elfelejtte elkerni.
Szoval elvileg letezik, en meg nem lattam. Es itt a forumban sincs normalisan mukodore tipp, ami tesztelt forumtars altal... -
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Otthonra nem kell egyik sem

(#77065) Zolás
Lenovo tab4 8
Huawei mediapad T3 8(#77064) Winner_hun
Huawei Mediapad M3 8 Lite
Samsung SM-T580 (ugyan ez regebbi, kevesebb a ram, viszont 10-es fullHD, nagyon jo kijelzovel, nagy fenyerovel - mesenezeshez memoriakartyarol nem indokolja az ennel erosebb hardvert, viszont a jo kepernyo muszaj...) -
cidalain
veterán
válasz
lolchief70
üzenetére
En most az uj MiPad-en gondolkodtam el. 300 dollar korul el lehet hozni, akcioval, esetleg pontokkal lemehet ez akar 250 korulre is. Megvarom mik az elso visszajelzesek, de papiron eleg jol mutat.
-
cidalain
veterán
válasz
lolchief70
üzenetére
mondjuk nem egy mai csirke már, sosem volt igazán széleskörben itthon elterjedve. A telókkal ellentétben nem forgalmazta itthon egy nagy bolt sem, úgy rémlik csak kintről lehetett megvenni, stb.
-
cidalain
veterán
válasz
lolchief70
üzenetére
miui.hu/forum
itt gyülekeznek a hozzáértők, reg után használható a fórum, és van segítség is, szoftver is, tippek-trükkök is. -
cidalain
veterán
válasz
Ghostman78
üzenetére
Ugye ket eset van
1. Veszel egy olcsot, amivel vagy meg tudod oldani vagy nem (pl napon nem latod), vagy balesetet szenved, vagy nem. Ez mondjuk 10" eseten 2 gb rammal 1280x800 felbontassal 55 korul van.
2. Vagy veszel egy celhardvert, terepi hasznalatra. Ennek latni fogod a kijelzojet napon, nem art neki a por, eso, leeses. Hardver nem tul acelos tovabbra sem, 2 gb ram, hasonlo felbontas, mint elobb csereben kb 250 plusz afa. Erosebb hardver es kijelzo eseten mondjuk 350 + afa. Viszont ez bir mindent. Oprendszer akar windows is lehetne.Elso esetre:
Lenovo tab4 10
Huawei mediapad T3 10
Samsung Galaxy tab A 10 (SM-T580), ami fullHD, es jo fenyereje van, viszont 60 folott van mar.
Hogy mikent jelenit meg adott dwg fajlokat, nem tudom.Masodik esetre Getac tabokat nezegetnek elsokorben. Mondjuk ha tenyleg erdekes lehet kicsit gyengebb parameterekkel, es olcsobban is tudok alternativat hazai beszerzessel adott esetben.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
A chrome nagy memoriafogyaszto. A 10 tab az mar nem atlagos felhasznalas, siman lehet hogy kifogy alola a memoria. Baj nincs, csak tabvaltaskor ujra kell tolteni, ami kicsi idobe kerul. Ha nem letfontossagu a smooth mukodes, akkor nem fog idegesiteni, es nem fog zavarni sem.

-
cidalain
veterán
még egy fontos dolog van, ami necces lehet.
a tabletnek kapcsolódnia kell az internetre közben. szóval ha korábban be lett kapcsolva hogy alvó állapotban legyen offon a wifi akkor gond lehet. illetve mivel új álózathoz nem tudod csatlakoztatni, olyan helyre kell vinned, aminek a tablet már ismeri a wifi csatlakozását, és tud is automatikusan csatlakozni hozzá.a kettes pontot kellene megpróbálni az android device managerrel
vagy ha van a lock screenen olyan gomb hogy kinyitom google accounttal, akkor így valahogy (ez konkrétan egy Samu telefon, de lehet hogy más gyártó is rakott rá hasonló gombot)
-
cidalain
veterán
a 7"-ossal az a baj, hogy csak 1 GB ram van benne. és az azért erősen befolyásolja a használati értéket, nem pörgős, inkább csak single task, programváltások időbe telnek, míg betölt, stb. nem vállalhatatlan, de kompromisszumos.
a 8"-os már 2 GB rammal van, az ebből a szempontból okésabb, viszont 40 körüli az ára. ami majdnem duplája. nyilván erősebb is persze a soc ettől függetlenül.
talán az lenne a legjobb, ha valahol meg tudnátok tapizni mindkettőt működés közben, és az alapján dönteni, hogy a kisebb teljesítmény elég e, vagy inkább az erősebb, több ramos 8"-os kell e nektek. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Hogy erted? A vizallo tokoknal (amiket en lattam) meg van adva egy max meret ami belefer. Szoval ezt kell nezni.
Ugyanakkor nem voltak jo tapasztalataim. A tok nagy resze fekete muanyagbol volt, es elol volt egy atlatszo ablak. De persze mivel univerzalis volt, kicsit nagyobb volt mint a tab. A tab sose pont oda kerult, ahol az ablak volt. Persze a celnak megfelelt, de olyan takolmanyi hatasa van. Amugy a nedvesseget jol kizarta. Vizbe nem vittem, arra kellett hogy esoben lehessen kint hasznalni munka kozben.
De nem nagyon hasznaljuk, mert inkabb nem dolgozunk esoben kint
Most tervezem beszerezni inkabb egy ipari tabletet, aminek ezek a dolgok eleve adottak. Igaz, lesz vagy 250k, de ez van... -
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
a ram sokat számít, talán a legjobban minden más közül.
emellett, ha hivatalos magyar forgalmazóknál nézem (normális 2 éves gyári garanciával), akkor nincs akkora különbség az árban. mondjuk 71 az euronicsban, épp akcióban, ami alatta van, onnan én nem szívesen vásárolnék, és a gari sem biztos hogy 2 év gyári. Huawei 80-85 de csipkedni kell magunkat a vétellel, mert fogynak az értelmesebb boltok (edigital, mediamarkt már nincs is az árukeresőn ennél a tabnál, csak a 4G verzió)ennek fényében döntsön az ember okosan.
-
cidalain
veterán
válasz
Eladó445
üzenetére
azonkívül hogy 3 éves konstrukció, még éppenhogy ajánlható.
viszont hasonló áron kapható Huawei Mediapad M3 10 Lite, ami akció esetén pont a határon van. ez annyival jobb, hogy újabb, erősebb, több benne a ram, és frissebb az android. ezen előnyök összemérhetőek a relatíve kis ártöbblettel.
-
cidalain
veterán
ha a tablethez rendelt google account minden hozzáférése ismert, akkor van lehetőség kinyitni.
(nem célzok semmire a burkolt megfogalmazással. volt olyan ismerősöm, aki a teló bakpcskor csak nyomogatott mindent ész nélkül, és kreált egy új google acc-ot (ahelyett, hogy a meglévőjét írta volna be), és a jelszavát annak rendje és módja szerint pár hét alatt el is felejtette)(#76998) Mec
jófelé kapizsgálsz.
tab3 8 plus-hoz az android 6 a legfrissebb rendszer, újabb nem várható. tab4 8 plus-hoz meg droid 7. éppen ezért utóbbi időtállóbbnak ígérkezik, de természetesen ha szigoruan az árat nézzük a régebbi is vehető.
még szóba jöhet a Huawei Mediapad M3 8 Lite is, ami tab4 körüli árszinten mozog.(#76997) gaben75
Te is jó irányban gondolkozol. azért a kiszemeltek között a két véglet már árban jelentősen eltér egymástól.
Amire szeretnéd a Mediapad M3 Lite is elegendő szerintem (bár a konkrét játékot nem ismerem). Azt kell eldönteni, hogy mennyi az amit ráköltenél a dologra. való igaz, hogy egy M5 sokkal jobb, viszont többe is kerül.
kérdés szükséges e az a sok többleterő, és megér e +50-60 rugót? -
cidalain
veterán
Ezek gyakorlatilag egyformak hardveresen. Ha van lehetoseg megtapogatni, akkor donts az alapjan. Vagy vedd, amelyik szimpibb, akciosabb, stb.
Van meg ajanlott 8-as persze, csak nem 40 koruli aron hane 60-80-100 korul. Ha erdekelhet az is akkor a temaosszefoglalo elg friss ezugyben, minden benne van amit ithonrol erdemes lehet beszerezni. -
cidalain
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
hogyne, nehézségek előfordulhatnak. ezek inkább másodvonalas kínai gyártók, így a minőségellenőrzés nálunk nem olyan mint mondjuk Huawei/Lenovo/Xiaomi esetén. frissítés Chuwi/Teclast/Cube tabokra 1000% nincs, és nem is lesz. olykor még a bugok javítására sincs patch.
nem azt mondom, hogy nem szabad megvenni, nekem is van, de tény, hogy én ritkán használom második tabletnek, így kb egy hónapban kétszer működik, nem nyúzom napi szinten.
-
cidalain
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
a kínai taboknál nem lehet az androidot frissíteni. igazából ez úgy megy, hogyha a gyártó készít frissítést, akkor fel tudod tenni. a kínai gyártó nem szokott ezzel tökölni. és az itthon vehető olcsóbb taboknál sem jellemző ez (mondjuk a csúcskategóriás gépeknél van 2-3 év szoftvertámogatás, lejjebb nem nagyon.)
Banggood postázási dolgait nem ismerem, nem tudom mi az ami úgy jön, hogy ne legyen rá áfa. De van szaktopic, ott biztosan tudnak postaügyben informálni.
Kínai-nemkínai kérdés: amit itthon veszel, arra 2 év hazai garancia van. amit kínából rendelsz arra 1 év kínai gari van. gond esetén neked kell kiküldeni, ami adott esetben sok pénz, de még több idő. egy garanciális oda-vissza 2 hónap alsóhangon.
Nekem van itthon egy régebbi Chuwi ta is. nincs vele bajom. Teclast sem problémás, úgy hírlik. De tegyük hozzá, hogy a minőségérzet azért rosszabb, mint egy normálisabb nem kínai tablet esetében. -
cidalain
veterán
válasz
xlaxix
üzenetére
Tenovo tab4 10
Huawei Mediapad T3 10Samu is jó lehet, a felbontása jobb, mint a fentieknek. Viszont 65-ért nem tudom megkapod e normális 2 éves garanciával (szerintem nem). Az első értelmesebbnek gondolt (általam) PC boltban is 80 fölött van. Ha meg már ennyi, akkor tényleg csak 1-2 ezressel drágábban Huawei Mediapad M3 10 Lite (amiben már szintén FullHD kijelző van, viszont több a ram mint a Samuban)
(#76983) oimuka
Nincs a közeledben normális kábel? Valakitől kölcsönbe egy Ugreen, Blitzwolf, vagy valami?
Egy szar kábelen lassan fog menni a töltés, hiába jó a töltő, és a gép is.
Igen a számításod nagyjából helytálló a 2A-es töltővel kb 5 óra alatt fel kellene töltődnie a 9000-res akksinak.
Az, hogy "nem tartja" mit jelent? teljesen feltöltve (tökmindegy mennyi idő alatt) átlagos használat mellett mennyit bír a tablet akkuról? (ha ez a régi akkura vonatkozott akkor tökmindegy, mert már kicserélted, és lehet az akku elhasználódásának jele természetesen) -
cidalain
veterán
válasz
pataslogeza
üzenetére
Sajna nincs konkret tapasztalatom az adott geppel. Illetve a masikkal sem ami neked van most. Igy ilyenfajta tapasztalatokat nem tudtam irni.
-
cidalain
veterán
válasz
RichieTri
üzenetére
nem egy mai csirke 2 éves kb. éppen ezért szoftveresen sem a legfrissebb, és hardveresen sem. a 2GB ram ma már elvárás, így ez a határon van. a kijelző jó.
Alternatíva lehet a Huawei Mediapad M3 10 Lite vagy a Lenovo tab4 10 Plus. Ezek ugyan kicsit drágábbak, de mind hardveresen, mind szoftveresen újabbak, és többet is adnak (pl 3GB ram, újabb, takarékosabb soc, frissebb android)Ettől függetlenül vehető a Samu is, bár az ár-érték aránya (amiatt mert már régebbi konstrukció), már nem a legjobb
-
cidalain
veterán
válasz
pataslogeza
üzenetére
a kijelző azonos felbontású, de mivel az M5 egy picikét nagyobb, ezért a ppi-je értelemszerűen kicsit rosszabb, de elhanyagolható a különbség. Az M5 soc jobb, újabb erősebb, energiatakarékosabb. M5-ön Android 8 Oreo fut, teljesen friss. Az M5 kamerái jobb felbontásúak, de ez nem jelent semmit a képek minőségére nézve (de akinek a megapixel értékek nagyobbsága örömet okoz, annak jó lesz). M5-ben több a ram, és a háttértár.
M5 akkuja kisebb, de manapság már mások a soc-ok fogyasztási adatai, így lehet hogy nem lesz kevesebb az üzemidő. -
cidalain
veterán
válasz
pataslogeza
üzenetére
Az osszefoglalobol a csucskategorasakat kell nezegetni.
Talan a Huawei Mediapad M5 all a kivansaghoz legkozelebb. De hozzatartozik, hogy a kamera a tabletekben csak van. Nem jo. Egy olcsobb telo szintjet hozzak.
Veheto a Samu S3 is, de eleg draga. Ha ez a ketto arban sok, akkor lepj visszabb egy kategoriaval, es vegyel felsokategoriasat. Mondjuk itt nincs tobb 3 GB ramnal -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bekapcsolva csinal valamit? Bootloop, vagy hasonlo, vagy be sem kapcsol?
USB hibakereses opcio be volt kapcsolva (a gyari default a kikapcsolva)? Ha igen, PC-rol meg lehet probalni elerni. Ha nem, akkor passz.Kulso bill-t hasznalva esetleg talan, bar olvastam olyat a neten, hogy ez nem igazan mukodott annak, aki probalta. Itt meg annyit olvastam, hogy ez a cucc majdnem ugyanaz (vagy teljesen) mint a Viewsonic VSD220. Esetleg ezen a vonalon is el lehet indulni, mert az Acer vonal nem eleg segitokesz... Ide is eljutottam a Viewsonic vonalon, talan van valami hasznos.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
az 512 mb ramot a Szókereső játékhoz értettem, nem az egész rendszerre

Samu P580/P585: ugyanazt az S-Pen tollat támogatja, mint a Tab S3, és némelyik Samu Note. Gondolom ugyanannyira használható. De figyelem! nem összekeverendő a T580/T585 és a P580/P585.
itthon ami kapható, az a T széria. ott nincs toll. és nem megoldás S-Pent hozzá venni, mert nincs meg az érzékelő a tabban. -
cidalain
veterán
újat akar 75-ért. az nem ugyanaz, mint a használt 100-ért. lehet hogy használati értékben ugyan többet kap, de nincs gari adott esetben, ami sokat számít annál, aki nem szeretné hogy egy 100k-s kütyü két hét alatt elromoljon, és akkor a 100k olyan, mintha lehúzta volna a klozeton. tudom, hogy vannak olyanok, akiknek egy ilyen kiadás fáj. és ha már egyszer fáj, legalább 2 évig legyen bebiztosítva a garanciával.
internetezni, facebookozni, videót nézni nem kell csúcstabot ajánlani, mert ágyúval verébre eset.
lájtos játék sokminden lehet. pl szókereső. ami 512 megás tabon is vígan elfut.ajánláskor nem csak a műszaki tartalmat kell szem előtt tartani, hanem a másik pénztárcáját is. nem azt mondom, hogy ár-érték arányban nem lehet jobb tabot mondani; adott esetben pár ezressel drágább, de magasabb szint belefér. ugyanakkor a Samu Tab3 S tipikusan nem jó ár-érték arányú tablet. maximálisan kihasználni csak a felhasználók nagyon kis százaléka tudja, ezért az átlag tabletezőnek nem ideális választás, max akkor ha a pénz nem számít hozzáállással párosul.
android vs ios. jó az ipad, szó se róla, de tele van korlátokkal. nem bővíthető memóriakártyával. zenék, filmek lejátszása nem annyira szabad, mint egy android esetén.
-
cidalain
veterán
Azert a 75-re kicsit radobva csak ugy lesz tab S3, ha konkretan megduplazza, es meg ugy is necces. Nyugodtan lehet ajanlani arkategoriajanak megfelelot.
Adott esetben mondjuk a Huawei Mediapad M3 10 Lite-ot, amihez meg mindig hozza kell rakni kicsit, vagy kivarni egy akciot.Ha valaki hetvegi bevasarlashoz keres autot, amivel egy evben 2x hosszabb tavra is megy, 5 misiert, akkor nem egy 10 eves touring hathengeres BMW-t ajanlunk... Es nem is egy vadiuj Scania R620-at, hogy abba kenyelmesen belefer a hetvegi bevasarlas...
-
cidalain
veterán
válasz
prime77
üzenetére
Akkr az vala beepitet bongeszo lesz.
Nekem gogle chrome alat bejon az adott link. Mivel https a linkelt oldal tenyleg valami biztonsaginize lsz, amin a gyari alap bongeszo nem tud tullendulni (ezekrol tudni kell, hogy nem frissulnek allandoan ugy mint egy chrome, vgy friefox)
Probalj leszedni a tabodra egy google chrome-ot a plybol, szerintem az megoldja. -
cidalain
veterán
Samsung galaxy tab S3 android vonalon amihez van jo toll.
Aztan ki is fujt.(#76872) prime77
Mi irja ezt ki? A bongesző? Melyiket használod?
Szerintem ez bongeszo problema/ bongeszo beallitas problema lesz.
Azon felul hogy valoszinuleg onnan ered hogy a linkelt oldal https protokolt hasznal, de a tanusitvanya nem jo. Ezert nyavog a bongeszo. Szerintem, aztan persze lehet higy rossz fele kapizsgalok (pl dobj ide egy ilyen linket, megnezem nalam) -
cidalain
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
furcsa nekem a kültéri akksiidő kifejezést olvasnom. az akksinak semmi köze ahhoz, hogy kültéren vagy beltérben használom. ahhoz van köze, hogy milyen fényerőn használom a tabot, mert nyilván kültéren a napfény miatt erősebb fényerővel kell használnom, hogy lássam is. de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy beltérben nem használhatom max fényerőn pl.
szóval inkább az "üzemidő max fényerőn" kifejezés írná le lepolkorrektebbül a kültéri akksiidő szóhasználatot. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Videós, mozgóképes topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- 3D nyomtatás
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- E-roller topik
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo Miix 520-12IKB : i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 12" 2K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Acer Switch SA5 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I 12" 2K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Xiaomi 14T Pro / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)