- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Kérdésem lenne a CE alatt a CEC résznél ezek mit jelentenek?
- Ébredjen fel aktív útvonalon
- Ébredjen fel automatikus bekapcsolással
- Ébredjen fel a streamelési útvonal / útvonal megváltoztatásával.Jelenleg mind 3 opció be van kapcsolva de ezek közül melyik az ami azt csinálja
ha rámegyek a TV-n a HDMI portra akkor beindítja az eszközt? -
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #104080 üzenetére
Jogos kérdés de szerintem nem mindenki ássa bele ilyen mélyen magát a dolgokba.
A másik, hogy "felbontás" "Elsődleges felirat és szinkron, betűméret stb" ezek valósan értelmezhető fogalmak. Példának ott van a CEC beállítás és legalján van 3 opció magyarul értem mi van oda írva de, hogy milyen ok-okozat van mögötte azt mai napig nem értem.Wake-up by Auto Power On (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Wake-up by Streaming Path/Routing Change (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Wake-up by Active Route (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Talán utóbbi azt jelenti, hogy a TV-n kiválasztom a forrást akkor indul el, lehet nem.
Tehát ez is azt igazolja oda van írva de, hogy pontosan, hogy egyes opciót mit csinálnak vagy épp mit nem ha ki vannak kapcsolva arra nem ad magyarázatot. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Ha CE-be friss telepítésnél valami gubanc történt a felszín nyelv kiválasztásánál (elvileg hungarianra tettem) de angol maradt, viszont ha utólag beszeretném állítani a felület nyelvét csak english látszódik. Újra kell kezdenem mindent vagy van kiskapu valahogy megoldani, hogy magyar legyen?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy furcsa jelenséggel állok szembe és nem jövök rá mi okozza
Ugoos AM6B lejátszó CoreElec 21.1.1 omega stable de friss szűz nightlyval is elöjön a jelenség.Legyen szó akár filmről vagy videóról az elindulást követően kb 1 másodpercre elmegy a hang majd visszajön és utána minden rendben működik viszont az érdekessége, hogy a videó folyamat nem sötétedik el az látható.
Még érdekesebb, hogy ha TV médiaplayerén játszom le nincs ez a jelenség, sőt Appletv-vel játszom le infuse-zal (csak mint más eszközt is felhozzak) ott sincs.
Hangátvitel a CE-ben: HDMI, természetesen hangáteresztés engedélyezve van.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy OLED 55C3 és egy 43C3 és van egy olyan jelenség a CoreElecben, hogy bármilyen tartalmat is játszok le az elindítás előtt a hang elmegy aztán visszajön és utána minden jó! Ha leállítom elindítok más tartalmat ugyan ez a jelenség
-
Csabi1984
addikt
válasz
lordmynher #103614 üzenetére
Kapcsold ki a CEC-t a boxon
-
Csabi1984
addikt
válasz
divan #103530 üzenetére
Úgy gondolom, hogy általánosságba nincs mert CEC az ARC HDMI port mellett a többin is működik de ugyanakkor az a HDMI amin az ARC megy a CEC azon is van és bizony ha zavar van akkor a hangra is kihathat. Jómagam vagyok ennek alátámasztója.
Most működik az ARC és CEC az LG-n de amikor nem kapcsol be az AVR hanem kézzel kell akkor tehetem a TV az ARC hangkimenetre olyan csendben van mint egy kisangyal.
Mások tanácsára először csak az ARC kábel volt csatlakoztatva stabilan pöccre indul, az ugoos és TV közé tettem egy HDMI CEC less adaptert és jelenleg is működik.
Már csak az appletv és Firestick nincs rácsatlakoztatva a TV-re és azóta sincs gond.Tehát ha ténylegesen nincs összefüggés q CEC és ARC hangátvitel között de kihatással lehet rá.
-
Csabi1984
addikt
Igen ez egy jó kérdés
Anno és még mindig a Dune Homaticsnál jelölik a FEL-t pedig nem kezeli"Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is.DTDL (dupla sáv, dupla réteg), STDL (egy sáv, dupla réteg), STSL (egy sáv, egy réteg). A dupla track, dupla réteg videók (profil 7 FEL és MEL is) lejátszásakor mindkét réteg videoinformációit használja; az első réteg első sávjáról (10-bites színmélységgel, ami az OLED-panelek esetében a maximális színmélység) a képadatokat, még a második sávról és rétegről a kibővített Dolby Vision információt (RPU metaadatok).
-
Csabi1984
addikt
Wifi6-ról nem tudok nyilatkozni ellenben a szériaszám a dobozon és készülék alján megegyezik és ott AM6Bplus.......
-
Csabi1984
addikt
válasz
joydrv #103378 üzenetére
CoreElec oldal írja is, hogy a DV FEL-t csak az S922X-J támogatja legalább is eddig az Ugoos közül. De ugye hivatalosan az ember arra nem hivatkozhat, hogy CoreElec meg doviko,
Azonban ha nekem nem Wifi6-os akkor nem AM6B+
AM6 Plus S922X-J
AM6B Plus S922X-J
(pl Ebbe Wifi6 is van) -
Csabi1984
addikt
Egyszerűen csak az a bajom, hogy nem tudom, hogy igazán ez Ugoos AM6B plus vagy sem. Ha jgen akkor miért S922X és nem S922X-J. Bootolásnál az S922X logót látom. Aida64-ben Ugoos AM6 jelölés van.
Ha arról van szó, hogy előbb volt az S922X és utána kapott egy kiadást ami S922X-J kapta? -
Csabi1984
addikt
válasz
joydrv #103366 üzenetére
Doboz aljára semmi ami a készüléket beazonosithatná ellenben az Android névjegyeknél illetve Aida64-ben.
Eszköz működik? Igen! De egy kicsit olya mintha rendelnél x összegért egy LG C3 át és C2 kapnál!
Működik? Igen! DV képes hogyne csak kifizettél valamit és adatok alapján nem az. Zöld fehér dobozban kaptam én is, de nem volt zárt! -
Csabi1984
addikt
Sziasztok megtudtok valamit magyarázni
?
Ugoos store-ból rendeltem egy Ugoos AM6B-Plus készüléket ami S922X-J jelöl
De nekem S922X ír ki bootolásnál.Ha a típus számot a google-be írom be akkor Ugoos AM6 hoz be
de annak meg csak 16GB belső tárhelynek kellene lennie nekem 4/32 GB
Aida64 szerint: Ugoos-Am6 -
Csabi1984
addikt
válasz
Beni2360 #103334 üzenetére
Átalakító? Nekem nincs Akkor találkoztam ilyennel amikor WDTV lejátszómat vettem na annak az adapter része olyan volt, hogy egyik vagy másikat tudod rácuppantani, de azóta ha vettem eszközöket még nem volt olyan, hogy nem jó adapter volt hozzá illetve, hogy átalakítóra lett volna szükségem.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Rendelt már valaki innen?
Ha igen akkor kb mennyi a valós szállítási idő ? -
Csabi1984
addikt
Segítsetek elmagyarázni mi ez a belső tárhelyre másolási vágy? Ha van MicroSD-nek helye miért jó kisérletezni arra, hogy belülről fusson? Netán akkor a készülék Top Gun sebességgel tölt be? Egyszerűen van egy ilyen beidegződés, hogy ha belülről fut a CE akkor gyorsabban elindul? 30 másodperc helyett 20?
Csak nem értem -
Csabi1984
addikt
válasz
SunMount3r #102926 üzenetére
Nem ide akartam írni
-
Csabi1984
addikt
Talán kapok választ
Feltettem Webos--re a Kodit minden szuper de hiába csatlakoztatom rá az USB-s billentyűzetet nem akar működni. Ugyanakkor a TV menüjében vígan megy a billentyűzet. -
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #102911 üzenetére
Ha már témába került a DV újfent. Segítségre ,magyarázatra lenne szükségem. Szerintem vagyunk így még páran ha nem is hozzuk fel.
Abban tisztába vagyok, hogy egy Dolby Visionos TV készülék a saját médialejátszójával TV-LED módot használ az, hogy mennyire jó egy tv médialejátszó képessége, személyre szabhatósága az most nem keverem ide.
Vannak eszközök Amazon Firestick 4K MAX és társai ami szintén DV-t képes megjeleníteni de úgy tudom csak a MEL réteget tudja feldolgozni.
Homatics szintúgy csak MEL réteget tudja kezelni hiába van esetleg ott a FEL.TV / Player LED mod között az a különbség, hogy a TV LED-ben a FEL réteg is működik míg a Player LED módra alkalmas lejátszók csak a MEL réteget tudják megjeleníteni?
Tudom egy kicsit offLG Oled C3 tv a kijelző
Miért van az, hogy AppleTV-n (infuse) lejátszójával a P5 profile virágbolti UFO971 filmek valahogy jobban elhatárolódik a világos sötét tartalom míg ezt a filmet megnézem másik lejátszón (CE alatt Dune Homatics-szal, Firestick 4K max - Kodi) kiírja TV, hogy Dolby Vision de nincs akkora eltolódás a világos és sötét között egy kicsit alacsonyabb a fényerőszint (nehéz ezt így megfogalmazni) pedig minden fényerő MAX-ra vált át.
Itt merült fel benne esetleg az, hogy ennyit számít a TV-LED és Player-LED megjelenítés között. -
Csabi1984
addikt
Nighty CE-k mennyire megbízhatóak mindennapos használatra?
Inkább jobb a stabil CE21 Omega? -
-
Csabi1984
addikt
válasz
SunMount3r #102058 üzenetére
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #102054 üzenetére
-
Csabi1984
addikt
Mivel médialejátszású topik ez gondolom megállja a helyét a kérdés
A TV egy Philips Ambilight 43pus7855/12.A leírásába találtam egy ilyen megjegyzést.
Melyik a jobb: YCBCR vagy RGB?
Ebben az esetben is érdemes a CoreElecre bízva automatán hagyni? -
-
Csabi1984
addikt
válasz
DoItYourself #102023 üzenetére
-
Csabi1984
addikt
válasz
apszi #102004 üzenetére
Hdmin csatlakozom
CE alatt a HDMI csatlakozást választom ki és a 2.0 át 5.1-rá állítom mert 5.1 hangrendszerem van.Igazából jelentősége nincs csak beleolvastam az összefoglalóba és nem volt egyértelmű ez az 5.1 és optika illetve 7.1 Hdmi megjelölés mivel 5.1 a Hdmi-n is átmegy.
-
Csabi1984
addikt
válasz
DoItYourself #101993 üzenetére
Inkább rakérdeztem
Eddig mindig 5.1-re raktam! -
Csabi1984
addikt
Összefoglalóban van ez audióbeállítási rész. Jól értelmezem ha optikai csatlakozást használ valaki akkor az 5.1-es házi mozi erősítő opció kell és ha valaki HDMI-vel csatlakozik akkor 7.1 opciót kell kiválasztania?
"Kodi hangkimenet beállítása (Settings > System > Audio):
Az előző pontban emlegetett beállítást ellenőrizzük: Sync playback to display: off
Sztereó kimenethez nem kell semmit átállítani, ez a Kodi alapértelmezése.
5.1-es házimozi erősítő Toslink/SPDIF optikai bemenettel (AC3/DTS):
Number of channels: 2.0 (ez csak a sztereó hangokra vonatkozik!!!)
Passthrough: enabled
Enabled Dolby Digital transcoding: enabled (AAC5.1-hez ill DD+ hangsávokhoz ez kell)
Dolby Digital (AC3) capable receiver: enabled
DTS capable receiver: enabled
7.1-es házimozi erősítő HDMI bemenettel (AC3/DTS, TrueHD, DTS-HD):
Number of channels: 7.1
Passthrough: enabled
Dolby Digital (AC3) capable receiver: enabled
DTS capable receiver: enabled
TrueHD capable receiver: enabled
DTS-HD capable receiver: enabled" -
Csabi1984
addikt
A napokban publikált Dune Homaticsra Android12 vs Kodi azt tapasztaltam, hogy megy a film kb 15-20 percet és elkezd darabosan lejátszási. Leállítom a lejátszást akkor megint jó kb ugyanennyi ideig és újra a jelenség Omega 21 stabil verzióval.
-
Csabi1984
addikt
Felraktam az Android12-t sikeresen
Egyelőre nem találkoztam anomáliával, egyes készülék beállítások részénél angol szöveg befigyelAndroid képbeállításánál végre ott vannak az AFR-hez szükséges frekik végre! Dune.Apk-be ugyan azt látom mint eddig, ott nem láttam érdemi változást.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
CE alatt a hangtovábbíás részénél ha HDMI-vel vagyok az AVR-re kötve (ARC)
Dolby Digital (Ac3) átkodolás engedélyezése kell vagy sem? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Amatőr kérdés lesz. Tudom mi a Nightly és mi a Béta kiadás CE esetén. Mivel jobb a Nightly azon kívül, hogy naponta vagy legalábbis pár naponként kiadnak "újat"Csak érdekel, hogy a Nightly miért jobb mert használnám csak nem tudom van-e értelme áttérni.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Ezen az oldalon (Kodinerds) jobb felső illetve bal alsó Maven's Kodi-Builds für Android között mi a különbség? Ha jól látom mindkettő Binary (armeabi-v7a) és mindkettő Omega.
Ami különbség feltűnik a "Version ID" meg maga a letöltendő fájl neve -
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #101366 üzenetére
Kodira kihathat, hogy Androidban menüjében eszközök vezérlését távirányítóhoz lehet igazítani (hangerő növelés, csökkentés, Ki/be kapcs, forrás választás) Ez az egyetlen ami a gyári beállításoktól eltér az Android beállításban.
Direkt csináltam egy friss kodi telepítést a hang beállításokon kivül semmit nem módosítottam és az alap felületnél is ugyan ez van. Ha nem is a Kodi akkor lehet az Android állítása kihat a Kodira? -
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #101355 üzenetére
Megnyomom az ok gombot akkor előjön az osd. Tegyük fel megcsinálom amiért előhoztam és megnyomnám akármilyen ideig puff filmlejátszásnak off
Aztán indíthatom újra pontosabban folytatás.
Gyári színnel is van beállítasi lehetőség az eltüntetésre? Amúgy az estuary fejlettebb változatot használom Skinnek ami a Kodinerds repoban benne van. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok!
Van valami orvosság arra, hogy a Kodi ne lépjen ki a filmlejatszásból amikor a balra nyíllal eltüntetem a videosd panelt (Dune Homatics). Korábban jó volt...Maven változatot nem próbáltam.
-
Csabi1984
addikt
Nem szeretnék belekeveredni de lehet egyszerűen pusztán fogalmazási avagy értelmezési gondok lehetnek a háttérbe amiért senkit nem lehet hibáztatni.
A Fire TV mivel nem rendelkezik fizikai USB-vel eleve kizárja a helyi lejátszás fogalmát. Egy NAS a szerver ami akár a számítógépünk mellett lóg hálózati kábelen a routerre és arról fogyasztunk tartalmat az már hálózati lejátszás.
Helyi lejátszás például USB a TV-be és a TV médialejátszójával való lejátszás. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
jól láttam vagy rosszul, hogy Omega Beta3 (CE)-ben nincs (HDR10+, Dolby Vision) vagy-vagy választási lehetőség? Android kodi omega beta3 master kiadásokban ott van!
-
Csabi1984
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt táblagépet hozott a Honor
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W