Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz Keef_Lee #29758 üzenetére
Szerintem fordítva ultok a lovon. A nas egy hálózati szerver, semmi keresni valója hálószobákban, nappaliban. Oda kell rakni szekrényben ahol bejön a net és a switch és router is van, oszt rá kell csukni az ajtót.
Jartatok már szerver teremben? Ott aztán van zaj...Box's don't touch!
-
Polllen
nagyúr
válasz Keef_Lee #31219 üzenetére
VP9-t tud. Csak az első hírek szóltak arról, hogy nem tudja.
A fő eltérés az, hogy 4K 60fps-t nem megy és utoljára amikor néztem még nem volt külön 905W build, bár a visszajelzések alapján a 905X buildekkel szépen megy.Kb. ennyi.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
hunaqua
addikt
válasz Keef_Lee #31219 üzenetére
Az X verzió 4k ( 60fps)
A W verzió 4k ( 30fps)Jelenleg elérhető érdemi UHD tartalmakhoz elég a W is.
Tökéletesen megy azon is az LE.SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Keef_Lee #31222 üzenetére
Nem értem miért kavarodtál bele az S905W-be, nem olyan bonyolult sztori, ahogy Pollen is írja, az első hírek arról szóltak, hogy nem támogatja a VP9-et. Mikor kiderült, hogy mégis, utólag megszerkesztettem Vond-al a hivatkozott hsz-t, és áthúzattam vele a nem aktuális infót, ez egy megszokott dolog. Ha át van valami húzva, azt jelenti már nem érvényes, azt hittem ez egyértelmű. Hogy még egyértelműbb legyen, kiveszem majd a linket, és az összefoglalóba beteszem az infókat, nehogy még egyszer összekavarodjon valaki.
Az összefoglalóban lévő infók nem minősülnek szentírásnak, ahogy szabi_memo is találóan megjegyezte. "Ajánlott" megjegyzések vannak mindenütt, amitől el lehet térni saját ízlés szerint, főleg aki már rutinos, és olvassa a topikot, tudja melyiknek mi az esetleges buktatója, és aszerint tud önállóan dönteni. Aki viszont beesik ide, és nem érdeklik a részletek, csak venni akar valamit gyorsan, annak én továbbra is azt javaslom, hogy áldozzon rá +6-8 dollárt és vegye meg az S905X verziót, amíg még kapni lehet. El vagyunk kényeztetve, ahogy Pelican is írta, pár éve még $80-100-nál kezdődött egy korrekt médialejátszó, most van $30-40-ért is, amiből lehet még tovább reszelgetni, mivel van S905W. Részemről egyébként mindenki azt vesz, amit akar.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
baandii
senior tag
válasz Keef_Lee #31280 üzenetére
én most vettem egy Synology DS118-at.
nem volt még nas-om de ennek semmi hangja nincs -
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #31280 üzenetére
Elképzelem a lecsós üvegek közt és máris szagos filmeket fogok nézni.
Nem cicereg ez semmit mivel már a hallásom nem olyan mint 50 évvel ezelőtt volt amikor az első jogsimat csináltattam. Kedves feleségemet sem zavarja, így ott marad. És ha USB-re szeretnék valamit dugni mehetnék fel a létrán.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Keef_Lee #31598 üzenetére
A Keymap Editor önmagában kevés hozzá, egy remote.conf-ot kell szerkeszteni hozzá, kereső kulcsszavak: dmesg, journalctl.
Korábban sokszor volt szó ezekről, de szerintem az, hogy bármilyen infra távot használhatsz, nem volt egyértelműen kimondva.
Aki megtalálja a legjobb idevágó hsz-t, vendégem egy VR sörre!Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
dugesz77
őstag
válasz Keef_Lee #31640 üzenetére
Az működik is valakinél rendesen? Én ráengedtem a filmlistámra 10-ből 8-ra valami teljesen eszement találatot dobott ki (igaz külföldi filmek kb. 95%-ban ). Vagy van valami beállítás amivel legalább megközelíti a TMDb találatait(eredeti címet próbáltam) Régen sem használtam pont emiatt.
-
blakey
titán
válasz Keef_Lee #32132 üzenetére
Mármint micsodát? Hangot és a kijelzőt próbáltam TX3 Mini esetében, azzal semmi gond nem volt, most már és azokkal a filmekkel sem, írtam, hogy további tesztelés talán a hétvégén. Mással még nem teszteltem, mert 8.2.3.1-et használok, sajnos most nem volt időm tesztelgetni. Kikapcsolodás céljából a biztos lejátszót választom. Szerintem a 8.90.X verziókkal még sok jóra nem számítsunk LE fórumán is néha úgy válaszolnak, mint a GB-n, nem is arra jön a válasz mint amit kérdeztél vagy mellébeszélnek, szóval ott inkább nem fejtem ki a további hibákat csak ha nagyon muszáj ahhoz, hogy megfejsem a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Keef_Lee #32135 üzenetére
Akkor inkább úgy állj hozzá, hogy 8.90.3-tól LE9 alatt működik TX3 Minin a kijelző, a wifi, a LAN, jók az ikonok és a hangoknál sem találtam hibát, a lejátszást majd tesztelni kéne, de olvastam már olyat, hogy valami el lett cseszerintve a 912-eknél, pl. a 8.2.3.1 is vissza lett vonva, lehet, hogy az S905W-re is hatással van. Szerintem hamarosan jön a 8.90.4 stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Keef_Lee #32295 üzenetére
Amit eddig tapasztaltam, S905 és S905X kiválóak LibreELEC-kel, mindent visznek hibátlanul, S905-nél ott a HDR hiány, S905X-nél meg a 100-as LAN, ezt a kettőt ajánlom médialejátszónak, S905W első nekifutásra olyan nyögvenyelősnek tűnik és 5 anyagból 3x lefagyott, de majd tesztelem a többivel is. S912 esetében 1 fokkal jobb a helyzet de ott is vannak akadozások és van amit nem visz.
(#32296) DoItYourself
X96-ért egy fillért nem adtam.[ Szerkesztve ]
-
-
hunaqua
addikt
-
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Keef_Lee #33387 üzenetére
Ma volt csak időm rá, hogy megkeressem a korábbi kérdéseimre a válaszokat.
Egyelőre csak arra volt időm, hogy a Tanixon a droid alatt próbálgassam a kodit (nem így hívja a telepítettet, de végül is az).
Tapasztalatok a Tanix minivel (2/16 Giga):
Droidon a kijelző megy 12 órás üzemmódban, aztán, amikor megkerestem a beállítását, akkor kiderült, hogy 24 órásra van állítva. Ki, be kapcsolása a 24 órásnak után tényleg 24 órás lett. Viszont azt hittem, hogy akkor mutatja az órát, amikor ki van kapcsolva.
A droid simább, mint a Sunvellemen (T95X 905x). Az előtelepített kodi szerű is teszi a dolgát. Ez mindaddig igaz, amíg SD tartalmat játszik. Aztán a saját sat beltérimről HD-t streameltem rá, egyből darabosodott és a hang is néha el-elcsúszott a képhez képest. Fel is szaladt a proci minden magja 85-95 % közé. Ennek pár perc alatt meg lett az eredménye: 80 fok. Ez így nem ok mégsem. Kikapcsoltam. Szóval most jön majd a LE rá.
A resetet is megtaláltam. Gémkapoccsal már kattintottam is egyet rajta, működik a hang alapján.
Ez a kérdésem még mindig aktuális, mert nem igazodok el a tapasztalatokban, hiába olvasom a fórumot:
-Melyik LE verzióval és devicetree-vel megy a legkorrektebben ez a Tanix mini?
Azt látom, hogy van
kszaq féle Krypton LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img.gz és ehhez gxl_p212_2g_tx3mini.dtb (jan.22)
meg van adamg féle Leila LibreELEC-S905.arm-8.90.4.img.gz és ehhez gxl_p281_2g_tx3.dtb (ez 2 napos).
A kijelző megy mind a kettőn azóta már vagy csak az adamg-n még mindig?
A Sunwellemen még mindig 16.1-es megy 7.02.009, teljesen elégedett vagyok vele. Azt az érzést keresem ezzel is.
Melyik LE legyen? -
etrop01
tag
válasz Keef_Lee #33666 üzenetére
A kszaq-t ha jól emlékszem ha az a Leilás ugyanis több napos projekt volt. Szülőknek lesz beállítva Hbo Go meg az Exoshark. Nekem ezek teljesen megfeleltek eddig Rpi3mon gondoltam belövöm nekik is. Így egy óra állítgatás után azt hittem simulékonyabb lesz mint doridon volt de akkora változást én nem érzékeltem, ami leginkább feltünt a málna után, hogy ennek sokkal élénkebbek a színei ez mitől lehet? Már most nem jó az Rpi így hogy láttam a boxot
Bár lehet a sebességét befolyásolja ez a kínai noname kártya...[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
etrop01
tag
válasz Keef_Lee #33714 üzenetére
Igen tényleg az volt. Rakott a gyökérkönyvtárban egy device tree nevezetű mappát abban volt az utolsó: gxl_p281_2g_tx3mini.dtb
Átneveztem, felülírtam. Nélküle nem is ment.
Működik bár csak az időt mutatja, android alatt mintha wifi sd kárty stb jelek is lettek volna. A röccenéseknél nem tudom mire gondolsz nem olvasom folyamatosan a topikot, túlságosan pörgős, na nem mintha baj lenne, csak nincs ennyi időm. Azt vettem észre hogy a saját távja mintha droid alatt jobb lett volna LE-nél nem érzékel mindent egyből.
A hétvégén megnézek egy két filmet is majd rajta. De miért sokkal élénkebb a színe mint az Rpi-nek azt nem értem...Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
blakey
titán
válasz Keef_Lee #33736 üzenetére
Minden ikon működik LE alatt is, telepíteni kell az "fd" kiegészítőt az LE repoból.
-
Csicsóka
őstag
válasz Keef_Lee #34148 üzenetére
Innentől szabad a pálya, bármelyik S90xx boxon tud futni SD/USB/eMMC-ről . Az eredeti OSMC kernel szigorúan csak az eredeti Vero 4K vason indul el, bármi máson azonnal rebootol. Ezért Kszaq kernele fut ebben a verzióban. (A vero-t is ő csinálta)
Köszönet esox kollégának, aki rendelkezik eredeti Vero 4K-val, és több infót adott, hogy ez sikerülhessen! -
kenand
veterán
válasz Keef_Lee #34238 üzenetére
Megy köszönöm (Androidból kivett remote.conf-val ment a 8.90.3 is) megy a devel verzió a távval a 8.90.4-es dtb-vel.
(#34237) castiels
8.90.3-at használom a x96 minin, most egy Tanix Minit próbálok 8.90.4 ill. az újabb devel változattal.
(úgy döntöttem olcsó boxokkal kicserélem a WD TV-t stb...)[ Szerkesztve ]
-
krsanko
tag
válasz Keef_Lee #34937 üzenetére
Bekapcsoltam a saját boxomat és ok minden.nem tudom mi lehet a gond,valami teljesen más IP címet látok Megogo LE-jébe,nem értem hogy lehet,amikor a droidján meg jó az IP és megy a Youtube is?
A saját boxon(MXQ Pro 4K) nem kellett semmit telepíteni,hogy átállítsa magát magyarra.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Keef_Lee #35190 üzenetére
Cseréld manuálisan a dtb-t, majd utána mehet a frissítés. Kell a dtb-vel foglalkozni, új kernelt használ az LE 8.90.5.
-
mexel
veterán
válasz Keef_Lee #36877 üzenetére
Már írtam privit.
Csicsóka:
OSMC: kipróbáltam a W95-ön a gyári rendszerrel is, de ott is szomorú arc. Biztos jól csinálom? A metódus ugyanaz mint LE-nél ugye? ( mindjárt elkezdek visszaolvasni) Kipróbálom SD-ről is mindjárt csak kerítenem kell egy üreset.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest