Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Yllgrim #6278 üzenetére

Nem arra írtam az 1000 eurót, csak úgy általánosan írtam le. De ha visszaolvasol a Radeon találgatós topikban, akkor írtam, hogy nem lesz olcsó.

(#6277) imi123: De mivel? Hogy megőrzi a PC-n az innovációt? Ennek örülni kellene. Jelenleg ezt az Intel és az AMD kutatásai képviselik.

(#6265) huskydog17: Ez nem olyan egyszerű. Az EA, Square Enix/EIDOS, a SEGA, a Capcom, még a Crytek is főleg azért partnere az AMD-nek, mert nekik vannak olyan hozzáértő mérnökeik, akik még egy nagy tudású programozónál is jobban megértik a GeForce hardverek működését. Egyszerűen csak azért, mert maguk is ilyen rendszereket terveznek. Nagyon fontos a PC-ben érdekelt cégeknek, hogy ha az NVIDIA nem mondja meg, hogy mit-hogyan-merre, akkor legalább valaki más tegye meg. Nyilván egy csomó cégnek teljesen jelentéktelen az a modell, amit az NV kínál a zárt middleware-ekkel. Ők kiszámíthatóságot akarnak, és azt csak saját kódokkal lehet elérni. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy a downgrade-ek szempontjából az EA és a Square Enix jellemzően nem szokott hírbe kerülni. Képesek maguk irányítani a sorsukat.

Azért meg lehet nézni, mondjuk a Rebelliont. Ők totál független fejlesztők, nincsenek semmilyen kiadó pénzcsapján. Mégis olyan optimalizált játékokat tesznek le az asztalra, hogy azokat sok nagy kiadó is megirigyelné, és azt sem lehet mondani, hogy nem csinálnak semmi különöset, mert például az Asura az első olyan PC-s motor, amely obscurance fields effektet használ. Ez a saját fejlesztésű implementációjuk, és ez egy pici kis angol stúdió, és több grafikára vonatkozó technikai újítást raknak le, mint több nagyobb kiadó, nem beszélve a példás optimalizálásról. Azt akarom ezzel mondani, hogy nem a szaktudás hiányzik azokból a stúdiókból, akik rossz optimalizációval állnak elő. Egyszerűen sok esetben nincs is lehetőségük az optimalizálásra, mert egy vagy két vízfejű a vezetőségben, különböző értelmetlen szerződések megkötése után nem engedi meg, hogy a technikai csoport célirányosan dolgozzon, vagy esetleg nem adnak rá pénzt.

Új hozzászólás Aktív témák