Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz S_x96x_S #50000 üzenetére

uh írtam egy tök hosszú hozzászólást és újra be kellett lépnem a végén az egész elveszett, nincs kedvem újra nekiállni. Na mindegy.
    Na kezdjük az elején, és az elején leszögezem hogy van amiben tévedtem valóban.
    A kezdeti megállpodás szerint az Nvidia a 100 milliárdért cserébe szavazat nélküli részvényeket kap az Open AI ban a kezdeti belépés 10 milliárd dollár. [link] tehát a 100 milliárd tulajdonképpen befektetés az Open AI -ba. A maradék 9x10 miliárd minden telepített GW után kerül az open AI számlájára, ezzel támogatja az Nvidia a telepítés létrehozásához szükséges GW/ 50milliárd 20 % részét,a többit majd a Stargate és a Softbank.
    tehát a 9x10=90 milliárdos deal a megállpodás és a kezdeti 10 milliárd után,- (aminél az Open AI értéke 500 milliárdra van értékelve 2 % részvényt kap az Nvidia) nem minden hónapban, hanem minden GW telepítése utáni hónapban csippan.Itt tévedtem.
    DE nem köti ki Nvidia hardverek telepítését hanem minden egyes bármilyen hardveres GW létrejötte után utalják a pénzt. Erre felhívta a figyelmet az Nvidia szóvivője a WCC cikket módosítani is kellett ez miatt , hogy a 100milliárd nem Nvidia hardverekhez van kötve [link]

Mint írtam feljebb is már 3 napja, az Nvidia hardvereket ad az Open AI nak, tehát elméletileg 5 millió GPU-t 350 milliárd dollár értékben adnak át nekik bérletbe, hitelre aminek az első szakasza szeptemberben érkezik ősszel létrehoznak 1 GW projektet és az AMD és Broadcom is 1 GW tehát egy éven belül tobábbi 30 milliárdot átutalnak a zöldek és a 350 milliárd dolláros hardverérték bizonyos mennyiségét. Tehát de 1 éven belül szerintem 100 milliárd vagy több átmegy az open AI nak hardverek és pénz formájában... Itt a hír pár naposa hardver üzletről [link] [link]
    tehát így összeségébe az Nvidia 2029 ig szeptembertől átlagosan át ad bréletbe 350 milliárd dollárnyi hardvert minden telepített( bármilyen) GW után 10 milliárd öszegű pénzt részvényekért cserébe.
    Szóval igen lehet azon győzködni engem hogy az AMD szerinted fontosabb vagy legalább olyan fontos az Open AI nak mint az Nvidia csak ez egy hülyeség. Az amit leírtál teljesen korrekt. Az AMd egy üzleti stratégia partner az Nvidia pedig egy Kiemelt preferált üzleti partner aki részvényes is és támogaja az Open AI-t anyagilag. A preferáció a lényeg. Elsődleges.
    "OpenAI said that it will work with Nvidia as a preferred strategic compute and networking partner for its AI factory growth plans. The two companies will work together to co-optimize their roadmaps for OpenAI’s model and infrastructure software and Nvidia's hardware and software." [link]

Itt egy remek cikk ami összeveti az Nvidia és az AMD dealt: érdemes elolvasnod. [link]

Remélem tisztában vagy vele hogy nem így működk a netto nyereség amiből aztán majd vásásrolnak a cégek szerinted....
    2019 ben amikor a Mellanoxot megvette az Nvidia 7 milliárd dollárért a negyedéves nettó nyeresége 2,1 mrd dollár volt......

• Pocoyo.hun

junior tag

"szerintem az NVIDIA nem képes kockázatmentesen + tartósan havonta 10 milliárdot átutalni"

Nvidia cash on hands (kp állomány)

January 31, 2025: $43.21 billion
    April 30, 2025: $53.691 billion
    July 31, 2025: $56.791 billion

A fele már kp-ben eleve kézben van. Menjünk tovább.

"Az NVIDIA pénzforgalma jelentősen nőtt, a 2025-ös pénzügyi évben a működési pénzforgalma elérte a 64,089 milliárd dollárt , a szabad cash flow pedig elérte a 60,853 milliárd dollárt ."

Vagyis szabad tőkében van még 60. Ha jól számolom, ez már most 116, de neki havonta kell 10-et csengetni, és folyamatosan dől be a lé hónapról hónapra. Megkockáztatom, mivel nem hülyék, a 10 mrd tisztán megvan nekik nyereségben / hó. :P Igy nem is kell a félretett pénzhez és kp állományhoz nyúlni.

A szabad cash flow jelentése: "A szabad pénzáram (FCF) az a pénzösszeg, amelyet egy vállalat a működési költségek és a tőkekiadások kifizetése után termel. Ez azt a fennmaradó pénzt jelenti, amely felhasználható adósságtörlesztésre, osztalékfizetésre a részvényeseknek, felvásárlásokra, vagy a jövőbeni növekedésre és bizonytalanságra."

Az a gyanúm, csak az nv-vel kapcsolatban vagy ennyire negatív. :DDD

• Pocoyo.hun

junior tag

"???
    Semmi ilyen nem szerepel a cikkben,
    Kérek eredeti forrást ! ( pontos angol nyelvű idézettel ) :R"

Azt hiszem jogos a kérésed. De, hogy időrendben haladjunk, én szeretnék ugyanilyet tőled erre a kijelentésedre:

[link] "Vagyis a Mi450 és a Rubin Vera tényleges benchmarkok alapján fogják az nvidia további szállításait véglegesíteni."

Csak sorjában, és következetesen, ha kérhetem. Támassz magaddal szemben is ugyan olyan elvárásokat, mielőtt követelőzöl! :))

• Busterftw

nagyúr

"Semmi ilyen nem szerepel a cikkben"
    Déjà vu-m van, meg kettos merce.

"Az Anthropic is 3 lábra áll."
    Nincs ebben semmi meglepo vagy uj, mar tobb eve is ez zajlik. Az Nvidia nem tud annyit gyartatni, hogy minden igenyt kiszolgaljanak a piacon. Kenytelenek mast is venni.

Új hozzászólás Aktív témák