Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsid

senior tag

válasz Petykemano #44543 üzenetére

"Ez nagyon szép eredmény. De ha melléteszed azt, hogy.ugyanezen idő alatt a cég piaci kapitalizációja $2000Mrd-ról $3500mrd-ra nőtt, akkor emellett igazából eltörpül."

Szerintem valamit elnéztél, mert ezek a számok a részvényárfolyamra illenek, a piaci kapitalizációja "csak" 1788mrd dollár: [link]

Én értem mire gondolsz, de valahogy az átalad írt számok nem egyeznek a valósággal. Lehet csak elnézted valamelyik sort és a részvényárfolyamot értékét vetted kapitalizációnak és úgy értem miért jutottál erre a következtetésre. De így hogy ez az érték valójában messze nem annyi, a kapitalizáció változása sem annyi amennyit felvetettél így ez kissé borítja az egészet, nem ?

A pénznyomatósdiból biztos jutott vastagon a gazdagoknak akár közvetve, akár közvetlenül ez nem kétséges, de az amazon részvényeinek megugrása a piaci sikerek miatt nem meglepő, így az 50%-os részvényárfolyam ugrással együtt nőtt Bezos vagyona is ( aknek valami 4x %-nyi pakettja volt). Bezos 50 milliárdos vagyongyarapodásához az is hozzájárult, hogy idén eladott 16 milliárd dollárnyi amazon részvényt.

Mondom én értem mit írsz és én sem tudom honnan jött a tőzsdére a plusz tőke, mert nem követem a tőzsdét, de nem hinném hogy e mögött valami nagy turpisság vagy vagyonújraelosztás vagy akármi lenne. Meg kellene nézni a részvényesek összetételét és akkor kiderülne honnan volt a plusz forrás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés