Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Cifu #40688 üzenetére

1.) Gondolod, hogy ez így is fog maradni a következő 1-2 évben?
    Tudom, hogy az Activision-Blizzard most vonta vissza magát a GFN-ről, de azt gondolnám, hogy a cloud gaming szolgáltatók meg fogják tudni oldani. Mármint úgy értem, hogy még a legnagyobb kiadóknak is szüksége van online terjesztési módra. Ez lehet a Steam, vagy a gog, vagy az Epyc saját game store-ja.
    Tehát nem hiszem, hogy úgy maradna, hogy lesznek játékok, amik ne érhetők el cloudból, mert a kiadó csak a saját store-jában kínálja.

Úgy tudom, a steam is készül a saját cloud gaming megoldásával. Ami lehet persze, hogy csupán egy mélyebb integráció lesz a GFN-nel, tehát hogy nem a GFN által kínált VNC desktopon kapsz Steam klienst, hanem a saját gépedre telepített steam kliensed a GFN-ben egyből indítja a játékot.

De a kérdésem tehát ez: arra számítasz, hogy lesznek a cloud gamingnak 1-2 év múlva is ilyen durva cím-hiányosságai, ami miatt egy jelentős felhasználói tábor kényszerül erősebb saját hardvert vásárolni és nem $5-ért cloud gamingelni?

2) Ez igaz.
    És az is igaz, hogy 10-20 perces streamelés 100-200MB-os adatforgalmat generál. Ami otthoni hálózaton, otthoni wifin nem gond. A mobilcsomagoknak ehhez szerintem még fel kellene nőni.
    És lehet, hogy egy olyan helyen, ahol nem tökéletes a wifi, vagy mobilnet van, ott laggol, ami szar. Másodkézből tudom, hogy jó internettel otthoni körülmények között viszont jó.

Cserébe akár tévén is játszhatsz cloudból. Jó tévét meg amúgy is vennél, nem?

Tehát ha van egy 3 éves notid és mindenképp szeretnél útközben is játszani, akkor a saját hardver felé billen a mérleg nyelve, mert útközben nem jó a streaming. Ezt elfogadom, csak nem tudom, mekkora réteget képeznek az útközben notebookkal játszók.

3.) Ez is jogosnak tűnik
    Ugyanakkor pl a steam esetén ott van a műhely, lehet modokat bekapcsolni, egyáltalán nem kell fizikailag hozzányúlni a kódhoz. Ez az irány szerintem megmarad.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés