Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

válasz b. #39398 üzenetére

Mondjuk ezt én sem tapasztaltattam. Okés az AM4 alatt nem gurított valami nagyot és a Taichi-n kívül nem nagyon van amit favorizálnék, de minőségi gondról a B350M Pro4-en kívül nem tudok és ott is egy elcseszett revizió váltás miatt történt a frixi. Az más kérdés, hogy a Taichin kívül nincs értelmes oc biosuk am4-es vonalon, mert nincs benne manuális llc, de ez sem minőségi hiba inkább "baromállat" megoldás és isten igazából csak all core oc alatt van jelentősége. Aki egyszeri felhasználó és pbo-val tolja annak ez kb semmit sem jelent. :N
    Intel alatt meg a simán versenyképes bármivel, de a 100 illetve a 300-es lapjai briliánsak voltak és sokkal drágább lapokat vertek tarkón.

• Televan74

nagyúr

Én pont MSI -ről váltottam Asrock -ra. És nagyon meg vagyok elégedve vele. :D

• Abu85

HÁZIGAZDA

Egyáltalán nem ez a tapasztalatunk. Kb. ott tartunk, hogy az ASRock nem véletlenül van ott. Mi azért rengeteg megjelenés előtti hardvert kapunk, és az ASRock lapjával ezek manapság pöcre mennek, míg a többiekével nem igazán. Emiatt voltak bizonyos procik ASRock lappal tesztelve, mert a többiek cuccában meg se moccantak. Ebben persze valószínűleg nagy szerepe van annak, hogy rengeteg neves mérnököt elvittek a konkurenciától, és a kiadásoknál sem az RGB világítás a kulcstényező, hanem a működés. Persze RGB-ben nem annyira jók, itt tényleg a többiek viszik a prímet. :) Viszont nagyon jók a hűtés tervezésében. Meglepő, de még az egyszerű bordák ellenére is az ASRock lapjainak a VRM-jei a leghűvösebbek.

Az AMD például ma helyből ASRock lappal szállítja a tesztprocijait, de az Intel is kezdi átvenni ezt. Egyszerűen nekik is számít, hogy a tesztcucc pöcre megy, vagy sem. Persze kapunk külön ASUS lapot is, így sokszor lehet választanunk, de az AMD és az Intel választása manapság az ASRock, és egyre többször érezzük, hogy nem véletlenül.

Szerk.: Egyszerűen arról van szó, hogy az ASRock kockáztatott az elmúlt időszakban. Megtömték a marketinget, szerváltak egy rakás neves mérnököt, és emelték az alaplapoknál a gyártási mennyiséget. Ez nagy kockázat egyenként is, együtt pedig öngyilkosság, ha nem jön be, de bejött. Persze valószínűleg számított, hogy az Intelnek voltak ellátási gondjai, jó időben kezdtek az AMD-hez dörgölőzni, meg persze az se volt mindegy, hogy a Biostar máshol ette az MSI piacát, de végeredményben az ASRock jókor hozott jó döntéseket az alaplapok piaca szempontjából.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés