Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Ren Hoek #24364 üzenetére

Szerintem Ma már a dx12-t kell nézni. Mármint egy új csúcskártya esetén. Jó persze aki pont ma vesz, men nézheti a dx11-et is. De régi dx11 játékokat új dx11-ben esetleg gyengébb kártya is pengén el fog vinni.

Szerintem olyan nagyot nem kell varázsolni.
    Ámít számolgattam vs fury x:
    +12% architektúra
    +20% órajel (1050->1266)
    +6% többlet memóriasávszélességből nyerhető teljesítmény
    summa +42%

Ez a polaris technológiai szintje fiji paraméterekkel szűk nadrágban (64rop, 2csatornás memvezérlő)
    Ez lett volna kihozható 250w-ból

Lehet, hogy tényleg kár lett volna beleölni a pénzt

Napvilágra kerültek azonban olyan pletykák. Amelyek a cba 10-nek 12tflops számítási kapacitást jósoltak. Ha ezt változatlan shader mennyiséggel éri el (a fijihez képest), akkor ahhoz 1500MHz körüli órajelre van szükség, ami mintegy 20%-kal magasabb, mint a poláris szintje.

Ezen kívül konkrétan a p10-re mondják, hogy bandwidtg starving. Abu meg azt állítja, hogy a gcn szűk keresztmetszete a memóriasávszélesség. Felteszem lehet ennek alapja, ha azt nézzük, hogy ki az új memória techonlógiák szekértolója.
    Ha nem spórolnak a hábéemekkel, akkor még abból is csurranhat-cseppenhet.

Az is köztudott, hogy milyen mértékben volt kiegyensúlyozatlan architektúra a fiji: összességében alig teljesített jobban, mint a 390X. Remélhetőleg az ilyen jellegű problémákat az utasítás-előbetöltés nevű okosságok orvosolhatják.

És szintén remélhetőleg a poláris energiahatékonyságán is sikerül javítani az eltelt 1 évben.

Szóval amit számolgattam 40% a fijihez képest, az szerintem az alja, a minimum.

De van mégegy mankó arra nézve, hogy mit fog tudni az érkező Vega : ez pedig kiolvasható a hamarosan érkező 1080Ti paramétereiből.

Hogy ez mennyibe fog kerülni? Jóég tudja. Versenyképes Áron lesz. Ami azt jelenti, hogy nem lehet majd féláron megkapni.

Viszont azt gondolom, hogy az 1070 konkurenciája a Vega 11 lesz. 7tlops, ami kicsit kevesebb, mint a már most is közel 1070 szinten levő Fury x.

Ami legalább ennyire érdekes, hogy mivel készül az nvidia?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés