Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Az NV-nek biztos belefér az árcsökkenés, efelől nincs kétségem!
Azoknak már kevésbé, akiknek a 980-a egy árban lesz a 290X-l...Én 160K körül vettem a 780-t, közel két év után kb a felére esett az értéke... ez sem kevés, de erre azt mondom, hogy cirka havi 3K-t megért. Ugyanennek mondjuk 1 év alatt nem biztos, hogy örültem volna...

De egyébként egy dolog biztos, most még minden bizonytalan, sok a HA... kíváncsi vagyok ezúttal mi lesz a végkifejlet!

-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Szakadéknyi különbséget a Maxvell és a Pascal közti tudáskülönbségre értettem...
Ha realizálódik végre a gyakorlatban is ami most csak papíron van, akkor a másfél éves 290X is elkenheti a Maxvell száját, a Pascal meg ugye már az új AMD széria ellen jön majd, ergo elég durva különbség feltételeződik a Maxvell és a Pascal között.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a Maxvell-nek kinéz egy a szokásosnál nagyobb értékcsökkenés.
-
-Solt-
veterán
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Igen, 1000%, hogy az NV domborít majd a Pascal-l, de remélem azért majd sokaknak "fura" lesz a szakadéknyi különbség a két generáció közt... no meg minél jobb lesz, annál értéktelenebb lesz a 9xx széria, és azért ezt így nem lesz könnyű kommunikálni...
(#5107) daveoff: Az fix, hogy érdekes 1-2 év elé nézünk!

-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Azt nem tudom, hogy kifejezetten GCN-re optimizálnak-e... szerintem optimizálnának ők Maxvell-re is, ha dokumentálva lenne...

Az AMD VGA-k jó ideje fejlettebbek, csak ugye erre mindig ment a legyintés, hogy kit érdekel, (júzer szempontból jogosan) ha a valóságban ebből semmi nem köszön vissza. Én abban bízom, hogy ez most megváltozik, és nem csak papíron lesz meg a különbség.
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
Nagyon bízom benne, hogy ennek a magatartásnak meglesz a kellő következménye... mindenkinek jót tenne, az NV koppanna egy kicsit.
(#5025) gbors:
Akkor rosszul fogalmaztam... arra akartam célozni, hogy az FPS értékek, vagyis, hogy melyik kártyán, hogy fut XY játék, nem annyira mérvadóak vásárlás szempontjából mint a bugok.
Az FC 2 nálam a GTX460-n nem mikrolaggolt emlékeim szerint... akkor szembesültem a gonddal, amikor a 6950@70-l játszottam. Tudtommal ez Vsync gond, amit kétlem, hogy driverrel lehet orvosolni... ha megjavult, akkor ott a játékhoz jött javítás.
A BF3 idejében még nem éltek az új szövetségek szerintem, de ettől függetlenül sem állítom, hogy direkt volt elbaszva, csak annyit mondok, hogy még mindig ott tartunk, hogy ilyen példákat csak NV-re lehet hozni, AMD-re tudtommal nem.

A CloD meg sajnos elég "egyértelmű", mert ott akkor szűntek meg hibák, amikor a játékot frissítették.
Na igen, fogadni én sem mernék, de szerintem ez az utolsó esélyük... ha most nem sikerül egál közelébe hozni a dolgokat, akkor komoly bajban lesznek. Eddig a környezet nem kedvezett nekik, de erre most nem lehet fogni semmit, ha most sem megy, akkor náluk van a gond.
-
-Solt-
veterán
Én pont fordítva látom... a sebesség egy dolog, általában az jól beárazott, és a többség az ár/érték felé húz. A bugok, grafikai és egyéb bosszantó hibák sokkal nagyobb károkat okoznak hosszú távon, ráadásul olyan dolgokról van szó, amiknek kiadás előtt ki kellett volna ütközniük, és tudtommal a gyártóspecifikus hibáktól való mentesség megjelenéskor nem ördögtől való dolog, "lazán" kivitelezhető, és ez kizárólag a fejlesztőn múlik.
Far Cry 2, NV-n hiba nélkül ment, ATI-n mikrolaggolt... fix 60 FPS, de ahogy mentél előre, azonos időközönként akadt egyet. Ebben az időben forrt egybe az ATI neve a mikrolaggal, és azóta is ha a mikrolag szóba kerül, 10-ből 7 ember csípőből ATI-t említ. Driver nem segített rajta, egyszerűen szar volt... nem hagyott nyugodni, addig gyötörtem, amíg rájöttem, ha valami külsős programmal rögzítem az FPS-t fix 60-ra, akkor megszűnik ez a jelenség. Ezen a készítőkön kívül szerintem senki nem tudott volna javítani, a köztudatban meg maradt az, hogy ATI-n szar.
BF3, a 6990-l volt két pálya (nem emlékszem a nevükre, nem sokat játszottam vele) ahol bármit csináltál, CF alatt ahogy forgolódtál akadt a kép, hiába volt meg a fix 60 FPS. Fórumon rákérdeztem, kb az volt a válasz, hogy AMD-n szar, vegyek NV-t... leadtam a hibát, jelezték, hogy nem tudnak mit tenni, az AFR kódban van a hiba, a DICE tud róla, majd javítják... nem tudom mi lett, mert jött a 7970, egy GPU-n pedig nem volt gond.
IL2-CloD, tipikus 1C termék, egy raklap szar programozási szempontból... mit ad Isten, NV-n szinte semmilyen hibát nem produkált, SLI támogatás előbb volt hozzá, AMD-n pedig grafikai hibák sokasága, CF támogatás után is random FPS feleződés CF alatt, stb. Minden hibát az AMD-re fogtak, aztán ahogy frissült a játék szép lassacskán, kiderült, hogy nem az AMD volt a sáros, csak addigra már olyan mélyen beleült a júzerekbe, hogy ide NV kell, mert AMD-n szar, hogy pár magamfajta kísérletezgetős marhán kívül mindenki NV-t vett hozzá.
Ezek csak azok a példák amik az én emlékezetemből hirtelen előjöttek, de gondolom a lista bővíthető lenne. Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni ezekből, és nem állítom, hogy ezek mind szándékos dolgok, de a véletlenekben nem nagyon hiszek egy bizonyos arány után. Fordított esetet, vagyis olyat, hogy NV-n lettek volna ilyen gondok, miközben ATI/AMD-n minden rendben volt, nem is tudok, azt pedig nehezen hiszem el, pontosabban elég kicsi a valószínűsége, hogy erről mind az AMD tehet.
Hogy az AMD-ről is mondjak valami terhelőt... hiányolom belőlük a jó értelemben vett csibészséget. Látják, hogy az NV jól feküdt a fejlesztőknél, a DX az MS kezében, ezért máshonnan kellett volna egy kis pluszt előcsalni. Példának okáért ott volt a 6950@70. Véletlen volt vagy sem, akkor nagyon sokan ráharaptak a 6950-re, emlékszem SG-n is tele volt az AMD fórum a kérdésekkel, hogy melyiket lehet 70-re moddolni. Ezt meg kellett volna lovagolni... mondjuk kihagynak egy szériát, majd a következőben megint eljátsszák ezt... a 290-l. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több fogyott volna belőle, ráadásul milyen jót lehetett volna most "trollkodni" vele, "Nálunk a 4GB az 4GB, a 290 pedig akár 290X is lehet", vagy valami hasonló...
Ezen kívül például hiányolok egy olyan kizárólagos prémium partnert, mint az NV oldalán az EVGA... a Sapphire a közelébe nem jön.
Mindezektől függetlenül az AMD az elmúlt 1.5 évben szerintem hatalmasat alakított a képzeletbéli sakktáblán... nyilván ennek a hatása még nem látszik, de egy sarokba szorított helyzetből legkisebbként úgy lavírozni, hogy utána szinte minden úgy alakuljon ahogy nekik jó, plusz ennyire összeborulni a fejlesztőkkel, nagyon nagy tett... papíron... aztán meglátjuk, hogy a gyakorlatba ebből mi ül át a következő 1 évben.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Én meg ERRE reagáltam, és ugye amit idéztél azt nem én mondtam...

Természetes folyamat az értékvesztés, de, ha már itt tartunk, HA az új API-k alatt felzárkózik a 290X a 980 mellé, akkor a 290X jelenlegi árait tekintve a 980 ára nagyobbat eshet a szokásosnál. Persze az is benne van, hogy a 290X ára fog emelkedni ebben az esetben... főleg, ha az új széria drága lesz.
A tuninghoz meg annyit, hogy stabil tuning esetén is jártam úgy, hogy bár az átlag FPS értékem nőtt, erősebb tuning esetén a minimum FPS-m csökkent... példának okáért a GTX780-m + 110-120 MHz-t tud úgy, hogy a minimum FPS is növekszik, e felett már csökken, pedig lenne még benne "bőven".
Szóval, hogy őszinte legyek, ezért nem is nézem azt, hogy kinek milyen tuning sikerül.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Most ezzel mit akarsz mondani?
Ez mindig is így lesz, az árakat mindig a kereslet / kínálat, konkurencia fogja meghatározni, de ettől még jelenleg amikor a 980-t hasonlítjuk a 290X-hez FPS értékekben, érdemes figyelembe venni az 50%-s felárat is... vagy jóval többet, ha mondjuk Matrixot akarunk és nem az alapokat... -
-Solt-
veterán
De pár napja még 126K volt a Matrix... most 132K... Ehhez képest ugyanitt a legolcsóbb GTX980 160K, az Asus Strix 193K, a Matrix pedig 220K... A legolcsóbb 290X-hez képest a legolcsóbb 980 több mint 50%-l drágább... most az ilyen kuponos, meg nagykeres, meg társai vásárlásokat hagyjuk. Mezei júzer, itthon, normál boltban X összegért mihez jut hozzá.
Erősebb VGA a 980 ez nem kérdés, de jóval újabb, és jóval drágább is... amikor FPS értékeket hasonlítunk, azért ezeket nem árt figyelembe venni!

-
-Solt-
veterán
Oké Urak, így már értem, köszönöm.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ennyi!

-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nem ismerlek, abból tudok "dolgozni" amit írsz... ha azt írod, hogy szutyok, akkor abból azt a következtetést tudom levonni, amit vázoltam.
Jelen körülmények között valóban nincs versenyképes (ár/érték arányban szerintem azért akad) processzora, de ez jó részt a szoftveres viszonyok miatt van így, ergo teljesen érthető, ha ezen próbálnak változtatni, javítani.
(#4679) mcwolf79: Remélem, hogy nem lesz késő, már csak azért is, mert a mi érdekünk a kiélezett verseny, és az abból adódó árverseny. A jelenlegi helyzet szerintem gyökeresen más mint az eddigiek, most nem az van, hogy az AMD fejleszt, előre mutató dolgokat készít, aztán az MS és aktuális DX a többiekre való tekintettel korlátoz.
-
-Solt-
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Az idézetben használt jelző szerintem körvonalazza a szerző viszonyát az AMD-hez. Az száraz tény, hogy az Intel processzorai jobbak, de ettől még szutyoknak nevezni az AMD processzorait erős túlzás, és mint ilyen érdemben ezzel nem igazán kívánok foglalkozni. Véleményem szerintem kifejezetten dicséretes, hogy az AMD igyekszik olyan szoftveres környezetet teremteni a hardvereinek, amiben minél jobban szerepelnek... nem értem ezzel mi a gond.
A Mantle pontosan azt hozta amit ígértek, vagyis a CPU limites szituációkon segített. Ezen kívül elindított egy olyan lavinát, aminek köszönhetően olyan folyamatok indultak be, amiből a teljes PC-s játékos társadalom profitál, mindezt úgy, hogy helyzetbe hozza az AMD-t, aki ezeken felül még a játékfejlesztőket is maga mellé állította. Mindezt minimális ráfordítással, (emlékeim szerint Abu írta régebben, hogy a Mantle nem nagy befektetés) aminek a "vége" egy olyan cross platform API (Vulcan) lett, ami az MS-ne is "feladta a leckét", nem véletlenül tolják ennyire a W10-t.
Na most, ha ezek után nekem valaki azzal jön, hogy a Mantle-ből semmi nem lett, az vagy az eleje óta félre ért mindent, vagy nem akarja látni ennek az egésznek a lényegét! Irreális elvárásokból eredő frusztrációkért szerintem nem lehet az AMD-t hibáztatni még akkor sem, ha valakinek a Mantle sikeressége abban mérhető, hogy hány játék jelent meg a támogatásával röpke 1,5 év alatt.
Az MS biztos, hogy a háttérben fejlesztgette a DX12-t, szerintem senki nem gondolja úgy, hogy a Mantle-t meglátták és gyorsan összedobtak valamit. Itt a nagy kérdés az, hogy ha nincs a Mantle, akkor az MS mikor állt volna elő a DX12-vel, illetve milyen formában, milyen mélységben, milyen tudásszinttel. Az AMD a történések elébe ment úgy, hogy legkisebbként gyakorlatilag ő diktálta a tempót, és szinte minden úgy alakult, ahogy nekik (is) jó! Mindezt szerintem jól példázza az is, hogy az MS ennyire erőlteti a W10-t, és már "ingyen" átállást is biztosít... nem hiszem, hogy van köztünk olyan, akiben valaha is felmerült volna az, hogy az MS egy winfost "ingyen" adjon...
Érdekes az is egyébként, hogy a válaszodban diplomatikusan elsiklasz a GTX970 ellentmondáson... a Mantle vélt sikertelensége haraggal tölt el, a konkrét átbaszást meg vásárlással jutalmazod! Nekem ez az a júzer magatartás, ami nem megy a fejembe, és ezt most ne vedd sértésnek, nem annak szánom egyáltalán!
(#4664) daveoff: Nem nézek ezen kívül egyetlen NV-vel kapcsolatos topikot sem, mert a mazochizmus meglehetősen távol áll tőlem. A játék topikjaira néztem rá... A javítás meg nyilván azért jött, mert nem volt semmi gond.
-
-Solt-
veterán
Abban bízom, hogy a fejlesztők pálfordulása után lassan jön a júzerek pálfordulása is! A napi gyakorlatban semmi bajom az NV-vel, összességében nem jobb, nem rosszabb a júzer élmény az AMD-hez képest, viszont ez a háttérben végzett folyamatos akna munka nagyon ellenszenves... csak ugye ez a felhasználók 90%-t nem foglalkoztatja.
Ők az alapján vásárolnak, hogy a boltban mit mondanak, 3D mark alatt melyik a gyorsabb, vagy a fórumon mit mondanak a leghangosabbak. Számtalanszor végig kísértem már, ahogy a legelső, legkisebb hiba után azonnal mindenért az AMD volt a hibás... Hiába derült ki később, hogy a fejlesztők hibája xy hiba, addigra már az ment, hogy "most már jó, de a biztonság kedvéért vegyél NV-t".
Pár napja volt IPON-n cikk, hogy milyen hibák voltak az előző NV driverben, xy játék alatt... Benéztem a topokba, semmi anyázás... "de jó, hogy javították", ennyi... Ha ez AMD driver lett volna...

-
-Solt-
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
A Mantle-t, és az annak köszönhető folyamatot maszlagnak érzed, holott bőven célt ért, a gyenge CPU-s konfigokon sokat segített, plusz elindított egy lavinát, aminek az áldásos hatásait majd csak ezután fogjuk élvezni...
Ezekkel szemben meg szó nélkül benyeled a GTX970-s átbaszást, mert hát úgysem érezni 1080p-n... Na emiatt a kettősmérce miatt van több NV júzer... Ez az átlagos hozzáállás, sajnos. Az okát nem tudom, de amíg ezen az AMD nem tud változtatni, addig bármit csinálhat, nem fog előrébb lépni.
Több éve ingázok köztük, tényként megállapítható, hogy gyakorlati különbség nincs a hardverek, driverek közt... Az egyik ezt bassza el, a másik azt, az egyik ebben jobb, a másik abban, de valahogy mégis az AMD a feketebárány, pedig ezt semmi nem alapozza meg. A júzerek ezen hozzáállását kell megváltoztatniuk valahogy...
Én meg az a +1 vagyok, aki alig várja, hogy visszatérhessen az AMD-hez, mert az istenített GTX780-l több nyűgöm volt, mint előtte a 6970 + 7970-l összesen!

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óra topik
- EAFC 26
- Milyen monitort vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- RTX-3080 és RTX-3070Ti kártyák eladók
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- MSI GTX 1660 ti ARMOR OC 6G hibátlan állapotban eladó
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nekem mindig van valami nyűgöm vele, töröltem is... számomra totál felesleges.