Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz laci12234 #15727 üzenetére
Ha ragaszkodsz a kézi beállításokhoz, akkor all-core 4-4,1 GHZ... de ez sok mindentől függ, első sorban a CPU-tól, hogy mennyire jó példányt fogtál ki...
Én véleményem, hogy ezt a fajta eddig megszokott beállítást nem feltétlen érdemes alkalmazni... ha hagyod érvényesülni a CPU-t, kb. mindent kicsavar magából automatikusan a PBO-val.
A CPU hűtése és a környezeti hőmérséklet kulcsfontosságú. Gyári hűtővel nem várj nagy dolgokat.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
chopin42
addikt
válasz laci12234 #16087 üzenetére
Hagyd békén a gépedet jó tanács. Előtte biosban nyomj egy default-ot, és használd a géped. Esetleg az xmp profilt (docp) belőheted az AiOverclock résznél legfölül, de ha újraindul, akkor marad a default.
Hogy minden kérdésre válaszoljak: a memória, mivel D-D-R, azaz double data rate, egy órajelciklus alatt 2 műveletet végez, ezért az 1600mhz=3200. Csak a diagnosztikai progik egy része így olvassa ki.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
válasz laci12234 #16089 üzenetére
A 4.2 nem garantált, hanem emelt órajel. Vagy összejön, vagy nem. Terhelés függvénye, hogy hány magot használ éppen a processzor, stb. Don't fos, ugyanezzel a lappal rendelkezem én is, úgyhogy első kézből állíthatom: szisztematikus működést kár várni tőle, örülj, hogy megy, ne baszogasd.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz laci12234 #16087 üzenetére
te is jo vadnyugati sheriff lennel, eloszor losz, aztan kerdezel.
ha tuningolni akarsz, akkor forditsd meg, eloszor utanaolvas, keres, kerdez, aztan lő.
Azzal, hogy 1.35V -re fixaltad a feszt, -- es csak a feszt -- elvetted az automatika jatszoterenek egyreszet.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
GFerr56
aktív tag
válasz laci12234 #16108 üzenetére
Szia!
Én ajánlanám a következőket:
Az Fclk-t 1600-ra, a DRAM timing-ban a fő értékeket (első öt asszem) manuálisan a memóriádon, vagy dobozán szereplő értékekre, a DRAM voltage manuálisan 1.35 V. Az all core tuning szerintem felesleges, a Vcote negatív offset, szépen, fokozatosan csökkentve...de ez csak a saját rendszeremből való kiindulás, lehet máshogy, DRAM calculator stb., de igazából nem biztos, hogy sok előnyét látod, főleg, ha játszogatsz is, ott a videókártya többet számít, főleg 1080p felett, mint az agyonhúzott egyéb alkatrészek (élettartamról nem is beszélve).
E-pénisz méregetésre, meg karantén idő elütésére esetleg jó...Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
R3laX
addikt
válasz laci12234 #16606 üzenetére
Memória, Infinity Fabric mennyin megy? A legjobb neki a 3733MHz-es ram, 1866-os IF-fel, mert így 1:1-ben vannak. Én messziről kerülöm az ilyen Windowsos alaplap buherálókat, azok is bekavarhatnak, illettve sokat számíthat a pontoknál, hogy milyen progik mennek a háttérben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.