Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Szóval beraktam az AIO-t (koszi ismét Speed(R)
) és hat ez valami csoda. Nem sajnáltam a LM-et sem de tényleg igazad lehetett a leszorító erővel kapcsolatban. Érezhetően nagyobb erővel szorít ez az aio. A LM ráadásul direkt vékony rétegben lett rárakva a procira lehet ki sem töltötte teljesen a réseket a Matterhornnal IDK. Poenbol kipróbáltam az acceleroIV-en kicsit meglazitottam a felfogatot és DIRR 40rol 70re ugrott teszt alatt.
A lényeg hogy most cpu stressteszt Alatt 50 fok Vga hasonlóan. Szóval öröm bódottá’
De ha már ilyen hideg minden elkezdtem a ryzen masterrel is szórakozni.
ryzen3600 all core 4400, 1.3Vig mentem le, de tok stabilnak tűnik Teszt alatt 59fokig ment fel és ott megállt mint a cövek. All core 4200 1.1V környékén halt le.
Meddig lehet ezt így gyilkolni? Ezek lehetetlen érzékek vagy valamit rosszul latok vagy csak szerencsém volt a procival?
KOSZI! -
HSM
félisten
válasz
chopin42
üzenetére
A Matterhorn vélhetőleg éppen akkora leszorító erővel rendelkezik, ami meg van határozva a foglalathoz. Elég korrektül kivitelezett, ráadásul rugóval a CPU-ra szorított rendszer. A 40-60 fok idle nekem is éppen annyi volt azzal a hűtővel, de valójában azért, mert kis háttér terhelésekre egyből felszaladt 60 fokra is az agresszív órajel vezérlés és PB megoldástól. Annyiból nem gondolom, hogy a Matterhorn lenne kevés, mert a fogyasztásmérő alapján vidáman meghűtötte Prime95 Small FFT FMA3 alatt is 90 fok alatt [link] , pedig a fogyasztása a CPU-nak szvsz bőven 100W magasságában lehetett, és közben kb. hideg volt maga a hűtő.
(#25443) pacni120: Nem mai darab, de attól még nagyon jó hűtő. Az eddig elérhető tesztek alapján amúgy a grafit paddal nem lesz jobb a hőfokod.
A hőátadás a CPU-mag és az IHS között korlátolt, mivel túl pici a mag, ezzel kívülről nem sokat tudsz csinálni.
Azért csinálj valami mérést, mennyit hoz a vízhűtő, én arra tippelek, kb. semennyit.
Grafit paddal még szerintem rosszabb is lehet. -
pacni120
tag
válasz
chopin42
üzenetére
A szorítóerő témában tök vakon vagyok, aszongyák' már nem mai darab ez a hűtő. A hotspot kérdéskörön már én is agyaltam, vettem is "grafit padot", elvileg a horizontális hővezetése brutális, cserébe a vertikális annyira nem nagy kaland, de ez a tulajdonság szerintem a tökéletes megoldás a "hotspotok" legyűrésére. Eddig még nem próbáltam ki, de csak lustaságból, macera a folyékony fémet szétszedni. Pont az előbb vettem át egy vízhűtőt, amit itt vettem, este ráteszem, aztán meglátjuk.
A folyékony fém rétegvastagsága kapcsán amúgy igazad lehet, tudatosan kevesebbet raktam rá, mert korábban már próbálkoztam vele, akkor sok lett, le is csöppent, szerencsére nem lett baj, de másodjára már inkább nem kísértettem a szerencsémet.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
) és hat ez valami csoda. Nem sajnáltam a LM-et sem de tényleg igazad lehetett a leszorító erővel kapcsolatban. Érezhetően nagyobb erővel szorít ez az aio. A LM ráadásul direkt vékony rétegben lett rárakva a procira lehet ki sem töltötte teljesen a réseket a Matterhornnal IDK. Poenbol kipróbáltam az acceleroIV-en kicsit meglazitottam a felfogatot és DIRR 40rol 70re ugrott teszt alatt.
A hőátadás a CPU-mag és az IHS között korlátolt, mivel túl pici a mag, ezzel kívülről nem sokat tudsz csinálni.
Grafit paddal még szerintem rosszabb is lehet.