Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz pckownz #30300 üzenetére
nem tudnád megfizetni tavaly vettem 99 hó garral alzáról, 1,2v@3000mhz cl16, minden gépben minden cpu-val pöccre ment, pedig volt már pár az egy év alatt ( :
szerk:
benéztem, azt hittem 2x16 mellé vettél még 2x16-ot
nálam 2x16 dr hynix van[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pckownz
őstag
válasz Televan74 #30301 üzenetére
Nem akartam szarozni az apros eladassal, mert mindig az a vege, hogy en alkudok a vevonek csak jojjon el a cuccert...
Amugy vicc nelkul, ra-ra neztem a korabben rendelt cikkszamra pcx-en miota lattam, hogy keves lesz a 16gb ram, es amikor vegre lett belole keszlet, akkor megrendeltem.Btw a 3200@CL16 -on eddig Aida, P95 stabilnak tunik (nyilvan nem 24orat futtattam, ezert csak tunik), de epp megy a TM5, ha ez is passzol akkor mar csak remelem, hogy nem stream kozben fogok bsod-t kapni...
-
őstag
Sziasztok!
A minap bővítettem Ryzen 2600-ról Ryzen 3600X-re. Az egyetlen tapasztalt problémám a hőmérséklet: tudom, nem reális terhelés, de prime95 maximum heat-tel terhelve instant felugrik 48 fokról 88 fokra a CPU Dióda értéke. Ilyen a 2600-zal sose volt. Utóbbi megállt olyan 65 fok környékén.
A hűtő és a paszta ugyanaz a típus, és egész biztosan helyesen van felszerelve a cooler (Noctua NH-U14S).
Visszaolvasva a hozzászolásokat nekem az jön le, hogy előfordulnak ilyen példányok, de nem mind ilyen. Ennyire rosszul sikerült volna a forrasztás? Mert ilyen hőmérsékletkiugrásokat eddig csak 8-as szériás inteleknél tapasztaltam, ahol takony van a kupak alatt. A Ryzen 2600 ilyen szempontból kész felüdülés volt. Most a Ryzen 3600X-szel viszont megint úgy érzem, hogy valami hanyagul legyártott példányt kaptam.
Egyébként normál használat mellett (pl. böngészés) 60-70 fok között ugrál.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Chaser
legenda
válasz proradeon #30304 üzenetére
ninja 5-tel 3600 nálam játék alatt 50-55 fok közt ment, 400-as ventivel
kicsi a hőátadó felület, de ha az ihs-kupak közti forrasztás e mellé még ergya', és/vagy a kupak teteje/hűtő alja "nem stimmel" egymáshoz akkor azért tudnak pocsék hőfokok lennivalaki használ davinci resolve-ot vagy premier pro-t?
gyakorlati tapasztalat érdekel, melyiknél melyik cpu a hatékonyabb?
3100, 3500x a két kiválasztott egyelőre - majd ha megtanultam amit akarok és hozza a pénzt amit akarok, akkor lépek tovább, addig nem, 3600 jelenlegi árakkal meg esélytelen -szerk:
ninja, most felment az ára, 21-2e szokik' lenni normál esetben, tegnap de. még 22e volt
én egy ventivel használtam, 3600-ot smt nélkül 3600mhz-en passzívan elvitte játék alatt
drp4-dh14 szint[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
valami ott bazi nem kóser... nekem 8 magos ryzenem van (2700x, az jobban melegszik mint a 3600x), és ugyanez a hűtőm, a noctua gyári pasztával. (ja és 4.2GHZ-re OC-zva!!!)
idle 35C körül van kb 20% fannel, és max terhelésen cinebench 100% fannel megy fel 78C körülre, de azt is úgy, hogy instant eléri a kb 74-et és onnan mászik fel 10-10 masodpercenként 1 fokot és 78 nál tetőzik.
normál használat, pl chrome megnyitásával felugrik 35 ről 50 körülre, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
veterán
Batran rakjátok fel a patch D-s agesa frissítest, akinek kijott nem betakent, nekem helyrehozta a degradalodottnak hitt 3600-ast, ismet gond nelkul megy 1900fclk-t...
Pedig mar abba is beletorodtem, hogy a dual rank - fos, legelsok kozul valo 3600 - csodas fosrock bios harmas miatt csak 3733 megy, de nem ...
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
zitrone88
aktív tag
Szerintem ez nem forrasztott, ráadásul nem is könnyen cserélhető, mert vastag. Vagy ezt hívják forrasztásnak, amit egy pengével le lehet tolni? Mentségére szóljon, legalább fém.
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
zitrone88
aktív tag
válasz proradeon #30314 üzenetére
Nem tudtam, köszönöm. Akkor soha nem kellett volna félnem igazán a delidtől? Mert delideltem procikat, de, amiről úgy tudtam, forrasztott, ahhoz hozzá se mertem nyúlni. Szuper hír, bár a 3000-es szériánál pont nem hoz érdemit a konyhára 5600X-et meg nem merem birizgálni szerintem Az még drága hozzá.
Mindenki más:
Úgy néz ki, veszek most egy 5600X-et, így lesz egy eladó 3500X-em, sejtem, hogy nem szabad itt hirdetni, de fel fogom adni hirdetésként annak rendje és módja szerint, csak tudom, hogy szemezgetnek vele páran, itt tudják meg előszörHa válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Locutus
veterán
A 3000-res és régebbi procik nem támogatják a SAM-et. Ellenben az Intel igen, egészen a Haswelltől [link]
Asszem nem erre az infóra számítottunk...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
zitrone88
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
-
South Velen
addikt
BIOS-ban beállított 1,262V Medium LLC-vel (így 1,206V-1,212V Prime Small FFT alatt) még bőven nem káros ugye?
Így megy all core 4300-at a 3800x az Aorus Masterben.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Nincs probléma vele, nagyjából le lett írva miért.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Puma K
nagyúr
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Puma K #30323 üzenetére
Kommentek között azt hiszem a funkciohoz kapcsolódó dolog:
"This doesn't matter AMD/Intel support or not. , What matter is How much faster ? according to Anandtech Chart , for PDEP/PEXT in table :
Parallel Bits : Zen 2 = 300 cycle latency , Zen 3 = 3 cycle latency
Deposit/Extreact : Zen2 = 250 cycles per 1 , Zen 3 = 1 cycle latencyThis is almost Zen2 is 1% of Zen 3 Performance.How about Intel.Is there any info ?"
Gyk tökmindegy hogy támogatja vagy sem illetve intel oldalon kérdés ugyanez, vajon csak papíron lesz ott egyébként meg semmit nem jelent....
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok az AMD rendszerekben ismerős, de kaptam egy javaslatot, hogy szét kellene nézzek a házuk táján. A lényeg, hogy össze szeretnék állítani egy gépet sok virtuális masinának és kellene a 64GByte RAM lehetősége valami i7 4790 közelében lévő teljesítménnyel, ha lehet nem túl magas hőmérsékleten (folyamatos üzem lenne a szobábn, nem baj ha a ventilátor nem teker állandóan). Erre nem találtam választ az összefoglalóban és a hozzászólások számából gondolom, hogy itt van tapasztalat!
Köszönöm!
(UI: az ár számít, nem a legdrágábba szeretnék beleugrani, hanem mondjuk egy optimálisba)[ Szerkesztve ]
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
chopin42
addikt
64 gb ram kb minden gépbe belemegy már (a 2 dimmes lapokba is), kérdés, hogy hány pcie szál és hány memóriacsatorna kell, nameg mekkora a keret? Egy 3600, vagy 3700x bőven hozza a 4790k teljesítményét (bár most eléggé elszállt az áruk), 6/12 szál illetve 8/16, de 20 pcie (4.0) és 2 memóriacsatorna van. Threadripperek ennél komolyabbak, áruk sokszoros. Az alacsony hőmérséklet relatív, a 7nm miatt ezek már melegebbek, de jó hűtéssel nem lehet gond (terhelés alatt 70 fok simán oké). A passzív venti meg nem járható út szerintem, de egy jó léghűtő/aio/víz alacsony fordulaton járatva nagyon csendes. Nálam is megy minden venti (gép az adatlapon), idle nem hallható. Terhelés alatt pedig simán lehet aludni mellette.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Chaser
legenda
ez így a jó ((( :
dzz
veszel egy zen 3100-at, boltban 40e
belövöd all core 4ghz-re, alig eszik alig fűt, 4,2-n már sztem üti a 7700k default szintjét
ha nem akarod túlcifrázni, kemény 20e ft-os b450m s2h-ba pattintod, 3600 oc-t is kiröhögi
mellé 2x32gb-ból kb bármi, ami 3000-es órajelet megüti
ezt egy ninja 5-tel valószínűleg teljesen passzívan le tudod hűteni
de célszerűbb pl egy mugen 5, venti 400rpm-en, nem fogod hallaniszerk:
chopin42
4790 ellen azért nem 3600 és fölötte levő cpu-k vannak "pariban"
kis 3100 az ott van és olcsón[ Szerkesztve ]
-
dzz
aktív tag
válasz Chaser #30330 üzenetére
Szuper, köszönöm! hálás vagyok, hogy konkrétumokat is írtál, így most keresgélek a „piacon”! Kíváncsi leszek a végére (ár), hogy mekkora a különbség (Hűtést akartam 15 éve vízzel megoldani, de leállt a projekt, most újragondolom! Ma már készen is lehet venni, annó nem volt ilyen).
Még egy kérdés: mennyire sértődik meg ha nvidia kártyát (GeForce GT 710, 4xhdmi) teszek mellé?Illetve ha van integrált videó, tudnak egyidőben működni?ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
chopin42
addikt
válasz Chaser #30330 üzenetére
Virtuális géphez (bár sosem próbáltam, de feltételezem) kell a minél több szál. 6/12 alá nem adnám Bitang kis cucc a 3100, de 4/8, és a 3300x sokkal jobb (lenne, ha kapható lenne 1ccd vs 2 ccd).
dzz
A gt710-el tud egyidőben működni, a piac univerzális ilyne szempontból Igp nincs ezekben, így az nem is zavar be, kell a dedikált gpu.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Chaser
legenda
azok a vizek ordítani fognak a mugen/ninja 400 rm-én járatott kaze flex ventijéhez képest, azt max akkor hallod ha közvetlen odanyomod a füled
amiket ajánlottam abból nekem mind volt, 3600-ot is némán hűtöttem a ninjával
az említett alaplap pedig amennyire olcsó annyira jó, nincs rajta alc1220, wifi, 16 magot lerobbantó vrm, de esetedben bőven sok is a tudása
b550m s2h olyan 27e-től indul, annak már a bios-a is "fullos", több venti csati, argb-s hülyeség is az rgb mellett
én gt210-et használtam a 3100 mellé ( :
van igp-s alternatíva, de ahogy nézem nem nagyon kapni, és árban nem sokkal vagy lentebb mint 3100+gt 1030 kombóvalchopin42
4790 alternatívát kért, az a 3100 - hogy virtuális géphez mi kell én azt nem tudom -
3600 már reggelire eszi a 4790-et, 3700/3800x pedig kiröhögi ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dzz
aktív tag
válasz Chaser #30334 üzenetére
A vizet csak azért írtam, hogy nagyom muszáj lenne, akkor bekötöm a vízvezeték rendszerbe vagy akár a klímába is Persze ha nem kellene (ahogy írod nem kell) az jobb lenne. Amit eddig néztem, az 3600 és B450 AORUS M, mert ez van a sarki fűszeresnél (extra, hogy 128-ig mehet a RAM bele). Nem tudom, hogy van-e hátránya!? 20 éve nem rakok össze PC-ket, inkább a konyhakész megoldásokból dolgoztam, de most ínséges időket élünk, elkel a tanács és a tapasztalat! Ezért vagyok most itt
chopin42, jól látod, kell a sok szál, ezért érett meg a csere most és a további bővíthetetlenség miatt.
-
Chaser
legenda
( :
a játékvizeket a ninja kiröhögi, némán is
3600 perpill nem éri meg, nagyon elszállt az ára, normál esetben 60-65e lenne, most nagyon nem annyi
de az már jóval erősebb mint a 4790
3100 hozza, azt később bármikor kis buktával tudod eladni amikor váltasz akár 3600-ra, akár másra - persze ha azonnal kell a kraft akkor 3600 amd oldalon, de értelme most nincs ennyiért -
s2h-ba is mehet 128gb ram, csak akkor 2x64 kell ( :
jobb szereti a zen a két modult - kevésbé terheli a memória vezérlőt -, de mivel nagy oc-t nem tervezel néggyel sincs gond, de akkor ildomos ugyanolyannal bővíteni később, az meg nem feltétlen jön össze
egyébként sokkal olcsóbb hűtővel is meg lehet oldani a 3100-ast némán, mugen/ninja kraftosabb cpu-kat is megold némán
kevésbé ismert a scythe mint a be quiet! vagy noctua, de nagyon jó hűtőket gyártanak - értelmes eur mellett a ninja 20e ft volt, mugen 5 15-6e -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dzz
aktív tag
válasz Chaser #30336 üzenetére
A „Fűszeresnél” 180€ lenne most egy 3600, (néha besegítek neki és így más áron kapom, mint a kisker ár) így gondolom ezt az ajánlatot elfogadom. Az alaplap 80€ és ez is van azonnal. RAM, az épp nincs neki csak 16-os, csak rendelésre van nagyobb, így azt rendelni kell vagy megoldom máshol (lesegetem a pénztárcám, hátha van benne 128 ), hűtő dettó, máshol kell megoldjam, mert ott nincs a gyárin kívül más (irodagépeket rak össze kizárólag). Kellene még egy ház a passzoló táppal, ez most vagy olyan lesz ami van a polcon vagy kicsit még kutakodok (nem kell csicsa, sőt! Nekem minél kisebb, annál jobb! Esetleg erre javaslat?) A GT 710 szintén nincs nála, mindenképpen kell keresgéljek szóval nem ezen a hétvégén lesz kész sajnos. Azt viszont már látom, hogy mondhatni töredék ár az intelhez képest!
-
Chaser
legenda
úgy más ( :
arra viszont mugen 5 ha meg tudod oldani
házakat nem ismerem
intel árhoz képest most itthon intel a jóval olcsóbb 6c/12t cpu-nál, - sajnos - esetedben kb 1:1
tápból ha némát akarsz az nem 15e ft-os kategória, de tápos topikban segítenek - attól függ mit tud szerezni a fűszeres ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Devid_81
félisten
These AMD 400 and 500 series motherboards already support Ryzen 5000 “Zen3” CPUs
Ha 4xx lapokkal jonne valamelyikotok Zen3-azni, itt egy lista, hogy melyik lapnak van Zen 3 ready biosa mar.
...
-
gabro0
őstag
MSI B450 Mortar Max-ra elérhető tegnap óta a AGESA ComboAm4v2PI 1.1.0.0 PatchD (béta).
Én felraktam a stabil 1.1.0.0-et, gond nélkül működik és lett pár új feature a BIOS-ban.
#30323 Puma K: Ez szomorú, pedig mindenhol azt írták a PCI alrendszer ugyanaz. Azt is olvasni, hogy nincs elég embere az AMD-nek supportra, lehet elfelejtettek a nagy emberhiányban szólni, hogy ja mégis van különbség?
#30328 dzz: Én 3600-al virtuális gépezek, 2-3-at szoktam max egyszerre futtatni 4-8GB memóriával a gazda OS mellett, nem volt még gond.
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz #32839680 #30344 üzenetére
Ez hátrány, nem előny....
"ASUS is the only one who prompted to go for the AGESA 1.1.8.0 BIOS firmware which is internally not recommended or intended for consumer use. The AGESA 1.1.8.0 firmware has a few performance issues whereas the AGESA 1.1.0.0 firmware has no impact on the performance using a Ryzen 5000 Desktop CPU."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest