- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Múlthéten be is szereztem egy 8600G-t végül, teljesen meg vagyok vele elégedve. Majdnem ugyan azt a teljesítményt hozza, amit az előző 5800X-es PC-m hozott. 5200-as ramot raktam mellé amit 5600-ig teljesen stabilan sikerült feltornászni CL36 mellett (EXPO 1 csak a frekit vettem feljebb), valamint a procit is 5250 ig PBO-val (+200mhz, all core -40 curve).
Cinebench R23 ~13.000 pont.Eddig minden igényemnek maradéktalanul megfelel.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék új platformra építeni, jelenleg laptopom van (1650Ti mobile-al, 4800H-val), meg egy félgépem (táp, ház, hűtés, ssd), így az lenne a kérdésem, hogy átmeneti megoldásnak egy 8600G mennyire lehet megfelelő? A tervem az, hogy 1-2 hónapon belül szerzek mellé egy dedikált gpu-t, majd cserélek valami 7 vagy 9xxx-re.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
#88001024 #6015 üzenetére
Hali!
Lehet butaságot mondok, de hirtelen 3 ötletem van. Csak ötletek, sose láttam még ilyet. Szóval ha hülyeség, akkor sry
Az egyik, hogy a táppal van valami gubanc, ha mindent visz magával. Lehet nem bírja a proci ág az adott feszültségeket hosszútávon? Vagy védelmi?
A másik hasonló, csak alaplap felől, hogy lehet itt is valami védelmi mechanizmus léphet be?
A harmadik meg valami olyasmi, hogy téves infót kap a proci s azt "hiszi" hogy nem kell teljesítmény. Bár az, hogy GHz alá esik az nagyon furának tűnik.
LCC-vel magasan tartod a feszeket? Vagy azt nem állítottál?
-
racskobalazs
senior tag
válasz
SunMount3r #6008 üzenetére
Nekem az elején gondjai voltak a 3200MHz RAM kapcsán, de nem tudom, hogy az új ram (Gskill -> HyperX), vagy a BIOS frissítések miatt, egyszer csak teljesen jól kezdett üzemelni 3200 mellett is. Tuningot nem próbáltam. (XMP 3200-on vannak most)
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
A 2400g 65W TDP, gyári hűtővel "elmegy". Amit adnak hozzá, nem olyan nagy. Wraith Stealth hűtőt kapsz a box-ban, elég lapos.
3xx és 4xx között tudásbeli különbségek vannak, új technológiák stb. Valamint a 3xx-et tényleg lehet, hogy BIOS frissíteni kell, mielőtt belemegy a 2xxx proci.
A procit alapból (az én lapom legalábbis) 1.45V-re teszi, ami tényleg sok (még OC-hez is), szóval én 1.3-on használom, teljesen stabil. Lényeg a lényeg, lehet alulfeszelni.
Remélem segített valamit
-
racskobalazs
senior tag
Valaki emlegette, hogy BIOS frissítés kellene neki az új procikhoz.
-
racskobalazs
senior tag
Nagyon random kérdés: Megéri az OC ezen a procin?
Van mellé dedikált GPU.
Úgy kérdem, hogy lehet-e vele észrevehető különbséget elérni?
(Anno kísérleteztem, 4.05GHz sikerült stabilra, de akkor nem volt megfelelő hűtő rá, így csak kísérlet maradt) -
racskobalazs
senior tag
válasz
Mercutio_ #5925 üzenetére
Nekem pontosan ugyan ez a kombó van (ugyanazon okból mint amit felettem írtak), az ég világon semmi probléma nincs vele. (2400G+1060)
Annyi amit előttem is mondtak, hogy a kártyába dugódj, és a kártyát a legelső PCI-e slotba. (tapasztalat Asus Prime X370 PRO-val)
Azon kívül most, hogy már van egy 1060, elgondolkodok néhanapján, hogy egy komolyabb procit mellé. Pl 2700X vagy hasonló. Mégiscsak sokkal erősebb.
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Én amikor mókoltam anno OC-kal, akkor 4.05GHz sikerült, minden magon, stabilra olyan 1.40V környéki feszültséggel, valamint level 8 LCC-vel.
Olyat, hogy "ignorálja" nem hallottam még. Nálam akkor se ignorálta ha kevés, egyszerűen meghalt. (ASUS Prime X370-PRO alaplap)
Esetleg az LCC-t próbáld meg állítani ha tudod, legalább 8-ra. Az azt csinálja, hogy nem engedi a feszültséget nagyon leesni.De én amondó vagyok, hogy nem sok értelme van az OC-nak. ~10% teljesítmény növekedésért fog 2x annyit fogyasztani + sokkal jobban melegedni. Valamint elveszeted a downclock lehetőséget is, akkor is maxon fog menni ha épp semmire se kell. Ez saját vélemény
-
racskobalazs
senior tag
Hát jelenleg elárazás, mert olyan $150 körül van az ára, ami még áfa meg minden féle nélkül is több, mint a linkelt. Szóval ilyen áron IMO ez most megéri. (rbx-nél még mindig 36k)
De nem tudom, hogy egy Cyberpunk kaliberű játékkal mennyire bánik el.Ha nem veszel mellé GPU-t akkor jó, ha tervezel mellé GPU-t is, akkor én az iGPU nélküli szériát javasolnám (2600 pl vagy 3600 stb).
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
válasz
pajorgergo #5843 üzenetére
Én pont ugyanezért vettem böhöm léghűtőt. (BeQuiet! Dark Rock 4)
Azért mondom, hogy böhöm, mert olyan passzosan illik a házba, hogy ha ráteszek a tetejére egy zsebkendőt (!!!) akkor már nem tudom felrakni a ház oldalát.
Ellenben 200W van a dobozra írva. + lehet rá rakni még egy ventit ha egy nem lenne elég.
-
racskobalazs
senior tag
Elmondaná valaki, hogy ez hogy lehetséges?
Mmint mindenben majdnem a R5 veri, de overall valamiért mégis az R3-at hozza ki, mint +2%
-
racskobalazs
senior tag
Mennyire sürgős? Én amondó vagyok, hogy ha tudsz még 1-2 hónapot várni, akkor majd utána cserélj. Lehet valamivel mérséklődnek az árak.
Jah és ha 3xxx szériát akarsz akkor a BIOS-t is meg kell nézni, meg úgy az alaplapot, hogy támogatja / fogja-e támogatni az új procikat.
-
racskobalazs
senior tag
Hát nem tudom, egy darabig gyári hűtőm volt, OC-ra nem volt jó az tény, de azért annyira nem melegedett. (IMO OC nem éri meg. megduplázza a fogyasztást 10% teljesítményért + jóval több melegedésért...)
De igen, ez a RAM válogatás meg ez a 3200-nál gyakran meghal stb (megjegyzem, a mostani ramok 3200-on mennek és ezekkel még *lekopog* semmi ilyesmi gond nem volt).
RAM: Kingston DDR4 3200 16GB HyperX Predator CL16 KIT (2x8GB, x8, 1R)Meg még az volt kicsit fura, hogy a Linux (Manjaro) nem nagyon tudott mit kezdeni az iGPU-val. Windows alatt nem volt gond vele.
-
racskobalazs
senior tag
Én is beszállnék a beszélgetésbe, én nem nagyon bízok/szeretem ezeket az AIO megoldásokat (pláne a legolcsóbb tiert), akkor már inkább egy beefy air cooler. Nekem pl BeQuiet! Dark Rock 4 hűtőm van, 200W-ig jó. Legnagyobb nyárban amikor a szobában 32 fok van, akkor is 50 körül tartja átlag felhasználás alatt. (Nyilván nem prime stresszteszt alatt)
Feszültség terén az enyém 1.3-on teljesen jól elvan, kevésbé melegszik (nem sokkal) (nem értem miért 1.45 az alap.. még 4.0 OC-hoz se kellett annyi amikor próbálgattam). Jah, s ha a ház szellőzése nem megoldott, akkor bármilyen hűtővel melegedni fog, mert a környezete is melegszik. (saját tapasztalat).
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Nekem 2x8GB HyperX Predator 3200 van a gépben, 2400 mellé, XMP-vel teljesen jól működik. Nem kellett semmit állítani, beraktam, ment. (XMP-t kellett csak bekapcsolni)
#gianni: Én most megnéztem UserBenchmarkon, s csak ~15% különbség van a 2600 meg a 2400G között. Ellenben a 3600 már majdnem 50% teljesítménynövekedést ír a 2400-hoz képest. Lehet megérné még várni egy kicsit.
-
racskobalazs
senior tag
Hali!
Szerintetek egy 2400G-ről mennyire érné meg váltani egy 3xxx bármire? A gpu része már nem kell, meg lett toldva időközben a rendszer egy gpu-val.
Árban valami hasonlóra gondolok. Tehát pl egy 3600 vagy ilyesmi. Ezt meg tradelném utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest