Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Gigàn 16gb az adható
-
libit
tag
válasz Vartanus #3098 üzenetére
2x4GB melett max 2GBot enged manualisan beallitani (en auto-n hasznalom)
Nahimic:
(microsoft store-ba vezetett at, onnet toltotte le)3D audio software Nahimic is compatible with computers and motherboards from MSI embedding a 8th Gen. Intel Processor.
direkt felraktam a hangkartya MSI-s driveret, kivalasztottam kimenetnek is, de ugyanaz a vegeredmeny...
-
füles_
őstag
Estét!
Használ valaki Linuxot RR IGP-vel? Milyen tapasztalatok vannak, az AMDGPU hogy funkcionál? -
félisten
Jelenleg szarul. Több aktív komoly bug is van.
A 4.19-es kernelben javulni fog jópár hiba. Az tudtommal szinte hibátlan kernel lesz RR szemszögböl.
Fedora 29-re talán novemberben, vagy decemberben megjön, vagy Arch származékokra valamivel hamarabb.Ez egyébként szokatlan az AMD-töl, messze az eddigi leginkább problémás gpu amióta létezik az AMDGPU.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
hibavissza
veterán
Üdv, adott 2200G proci mellé, egy MSI A320M lapba 2x4 GB Kingston HX RAM került. BIOS-ban 15-17-17-36 az időzítés mindkettőn, de az egyik 2667 MHz-en megy a másik 2933-on. Ez normális? Miért nem ugyan azon a frekin mennek?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz hibavissza #3112 üzenetére
ott valamit benezel, ilyen szintu asszinkron mukodesre a Ryzen Imc nem kepes.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
cimbi186
aktív tag
válasz cimbi186 #3053 üzenetére
Sziasztok!
Nos a RAM csere nem oldotta meg a kék halálom.(Hyperx megy vissza boltba ,G.skill marad)
Továbbra is atikmpag.sys-re hivatkozva áll le minden játékkal(mármint ami itthon van és ki tudtam próbálni,sőt még egy „magos” játékot is leszedtem ,de azzal is) egy idő után. Van amelyik betöltődik és látszólag minden rendben alt+R is nézem amíg ki nem fagy , az értékek normálisak.
SSD-re HDD-re telepítve sem jó.Tápnak a két ágát is már megcseréltem,semmi.
Furmark,Prime95,Aida64,Memtest64 lefuttatva, hibátlan.Hardverhiba sztem nem lehet.Nos mondom akkor szoftveresen nekiugrunk.Win10 hibajavítót lefuttatom ,hiba nincs(nagyon nem volt kedvem harmadszorra is felrakni újra)
Bios legfrissebb felpakol, alapon minden, Driverek egyesével fölpakol a 17.1.1-töl a 18.9.2-ig mindegyikkel fagy.atikmpag.sys hibának nekiugrok a neten.Rengeteg hibáról olvasni,de megoldásról (cserélj drivert kivéve) szinte alig. Van egy leírás hogyan fix-áld,de de az nálam már ott elhal,hogy nem azon a helyen vannak a fájlok ahol a leírásban,úgyhogy neki sem álltam(általában jó régiek,APU-hoz nem is találtam semmit)
Szóval feladtam.Ötleteim elfogytak(ráment egy pár napom ,a napok nyertek )
Böngészőből úgy is elég ritkán fagy ki.Játék helyett meg nekiállok olvasni .
Aztán talán lesz majd valamikor rá megoldás .Lehet lesz egy IT zseni aki belefut egy ilyenbe és megossza itt velünk a fórumon a megoldást. -
tzsolesz
nagyúr
válasz cimbi186 #3115 üzenetére
Nem jó a windows-od. Keríts másikat. Nekem a HP 355 G2 laposom csinálta ezt, abban is APU van, egy A8 6410-es. Hozzám került egy nagyon friss win10, és inkább azt raktam fel, az én régebbim helyett. Nah elkezdte ezt ami nálad van. 2-szer újraraktam, ugyan az. 2 hét volt mire 3-adszorra az enyémet raktam inkább fel. Azóta hibamentes. Ennek már kb. 1 éve......
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cimbi186 #3115 üzenetére
Megpróbálnám a SoC voltage-t 1,1V-on.
DDU vagy vga driver telepítésnél használd az egyéni telepítést, és ott van lehetőség a telepítés törlésére. Elvileg DDU szerűen leszedi a drivert, majd újraindítás után rakja fel a drivert.
Ha próbáltad másik rammal, friss a win 10, friss a bios, és a fentebb írt dolgokat is kipróbáltad, akkor felettébb érdekes a helyzet.
Esetleg egy új rendszert néznék még gyári chipset és egyéb driverek nélkül, szóval csak a vga drivert telepítve mit csinál. Ilyen lapot használok egy ideje, és nem szoktam felrakni az alaplapi drivereket.
Ha minden kötél szakad, akkor kipróbálnám a procid másik lapban és a lapod másik procival.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #92006144 #3117 üzenetére
Szerkesztési időn kívül villant be, hogy igp tuningnál dobott ki a játék ilyen hibaüzenettel, amikor kevés volt a feszültség. Ezen a képen látható GFX Core Voltage sorba állítsd be az 1,1 V-ot, ez automatikusan viszi magával a soc voltage-t is.
-
cimbi186
aktív tag
válasz #92006144 #3117 üzenetére
Köszi!
Igen ismerem a telepítés törlése funkciót, úgy csináltam. Sőt, volt hogy DDU-val is megcsináltam.
Próbáltam alapon feszültséget is emelni,plusz játszottam az időzítésekkel. Semmi változás.
Mondjuk ezt a csak SoC 1.1V -ot még nem néztem. Mindjárt kipróbálom.(#3116) tzsolesz Köszi!
Értem,hogy nem jó de mit tudsz csinálni? Mi a rossz benne? MCT-vel szedtem mindig,UEFI pendrájvrol telepítettem. Még mi a bánatot kellen mókolni egy friss win10-el?!
Hiába szedek le egy régebbi build-ot úgy is le frissíti magát.(mondjuk a win7-en már töprengtem,de nagyon összekellene szedni hozzá a lelkierőmet ) -
Pano
addikt
-
Pano
addikt
Ja igen és lehet bagatell, de az én anomáliáimat a teljesítmény centrikus profilra való energiaséma állítás oldotta meg.
Nálad nem valószínű, hogy ez a gond okozója, de már abban a státuszban vagy, hogy minden ökörséget ki kell próbálni Én is így jutottam el ehhez.[ Szerkesztve ]
-
kireka
tag
válasz cimbi186 #3120 üzenetére
Én megint szívtam egy sort a RAM beállításokkal, kipróbáltam egy csomó frekvenciát, a 3066 tűnt nagyon gyorsnak (új rekord Valley tesztben), ígéretesnek és betonstabilnak, de játékok alatt fagyott húzott igp-vel, egyelőre újra feladom, marad 2933-on ha jól emlékszem ez egy 100% kékhalál-mentes frekvencia.
A lényeg, hogy kizárnám a RAM-ot, vagyis a ram-frekvenciából adódó anomáliákat és kipróbálnám 2400-on, vagy méginkább alap 2133-on. Ha úgy is fagy akkor legalább az nem lehet gond.
Az összes fagyásom video miatti kékhaklál volt, pedig a RAM-ok stabilnak tűntek minden teszttel. Az IGP (driver?) meg elhasal, pedig nem kellene neki.3433-on is elindul a RAM, 3333-on pedig már egészen stabil, jól használható, de le kell vinni a pincébe (400MHz-et!) hogy teljesen felszámoljam a kékhalálokat. Régebben találtam egy jó kis RAM tuningoló oldalt, mindenféle ajánlott feszültségekkel és ohm értékekkel, még majd biztosan megkínzom még, hátha beadja a derekát
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem eddig nem volt gondom, viszont ma beszereztem a Mortal Kombat X-et. Nah az adja a gpu-nak a terhelést, és szépen kékhalálozik is amikor már sok az eső, meg a fizika a pályán. Nem mindig, csak ha úgy kapja el, akkor megáll a kép, és elszáll az egész, 1 perc sötét képernyő után. Én ezt most az ezek szerint mégsem (?) stabil gpu (1500Mhz) -nek tutom be. De majd holnap megnézem tuning nélkül is. Lehet ez driveres bug is, de ki tudja. A kék képernyőn a VGA-ra panaszkodik......
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy haveromnak raktam össze egy gépet az imént. VGA nincs a gépben, csak a dGPU a Ryzen 5 2400G-ben. A lap egy MSI B450M Gaming Plus, és 2x4Gb 3000MHz-es Hyperx Predator van mellette.
Összeszerelés után ment fel a Win 10 Home x64(origi, oem). Eddig semmi gond, szépen felment, ment minden.Aztán felballagtam az AMD oldalára, leszedtem a megfelelő drivert a cpu/vga-hoz, majd feltelepítettem és restart. Na itt kezdődtek a bajok: a bootképernyő után nincs kép. Próbáltam a DVI kimenetet egy DVI-HDMI átalakítóval, de ott se. A UEFI beállításokban a kimenetnek az alaplapi van választva, hisz más nincs is a gépben.
Csináltam egy rendszervisszaállítást, majd olyat, amit vagy 10 éve se, a laphoz kapott driverlemezt indítottam el és onnan kezdtem telepíteni a dolgokat, de menet közben megint elment a kép, és vége.
Ötletek?
Everybody lies.
-
törölt tag
válasz Barthezz2 #3127 üzenetére
Frissített win 10 után csak vga drivert szoktam felrakni. Illetve az itt leírt telepítés törlése funkcióval szoktam drivert rakni, mert DDU szerűen letakarít mindent, majd újraindítás után nem engedi a windows-os driver automatikus telepítését, hanem egyből az elkezdett drivert rakja fel.
(#3131) Barthezz2
Mindenképpen a legújabb win 10 kell neki, ahhoz csináltak rendes drivert, és a win 10 frissítés késése miatt maradtunk sokáig értelmes driver nélkül. Bár az elsők között azért voltak érdekességek (3d-ben megfordul a piros és kék szín).[ Szerkesztve ]
-
-
tomic
addikt
válasz #92006144 #3130 üzenetére
Én a vga driver után raktom a chipsett drivert fel,mert különben letakarítaná azt is a "telepítés törlése" funkció.
Így viszont felmegy a sima telepítéssel is.
Amióta így csináltam,nálam semmi anomáli,kékhalál,fagyás és egyebek nem jelentkeztek.És még tuning is van![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, csak azt szoktam felrakni.
(#3135) solfilo
Közben leesett, mert valaki kérdezte, hogy milyen úton-módon lehet külön leszedni a vga drivert.
Szerintem nincs értelme játszani az energiatakarékos sémákkal, amíg ilyen üresjárati fogyasztást produkál teljesítménycentrikus profillal. Illetve valakinek csak ezzel stabil.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Már nem ilyen procit használok, mert hozzám vágtak töredék áron egy rx 480-at (~6k ráfizetéssel lett 2400G-ből r5 1400 + rx480), csak segíteni akartam a fórumtársunknak.
Viszonylag sűrűn jönnek mostanában a driverek, és ahogy írtad, a telepítés törlése funkcióval a chipset drivert is gyalulná. Ezen infó tükrében nem látom hátrányát a dolognak. De ssd gariztatás után kipróbálom azért, hogy ne olyanról alkossak véleményt, amit még ki sem próbáltam[ Szerkesztve ]
-
trol75
tag
válasz Barthezz2 #3127 üzenetére
Én is ugyanígy jártam ugyan ilyen ezzel a konfigurációval mint te, csak nálam 3200 Mhz Hyperx Predator ramok vannak. A gépet a munkahelyen telepítettem. A bootképernyő után nem volt kép, de a gép dolgozott tovább. Én is cseréltem kábel. A gépet hazavittem ott működött minden renden (LG monitor). Másnap a munkahelyen megint nem volt kép a monitoron (Dell). Utána rádugtam egy Samsungra és ott lett megint kép. A munkahelyi Dell monitor azóta is tökéletesen működik egy másik géppel. A gép fagyások pedig a 3200Mhz-re XMP 2 profil miatt vannak, 3000 Mhz-n tökéletesen működik a gép egy hete.
-
MODERÁTOR
Még egy kérdésem lenne:
Porosodik egy BeQuiet Pure Rock hűtő a polcomon, amit szívesen havernak adok. A doboza szerint viszont nem AM4 kompatibilis, a gyártó oldala szerint félig(zöld helyett sárga pipa felkiáltójellel, jelmagyarázatot nem találtam, nem tudom mit takar), de van a csomagban ilyen pattintós felfogatóhoz való cucc, ami pont jó gyárilag a lapon lévő kerethez, annyi bibivel, hogy 90 fokkal elforgatva áll. De mivel dVGA nincs a gépben, annyira talán nem gáz.
A lap mint fentebb írtam egy MSI B450M Gaming Plus. Elbírja a gyári keret, nyugodtan rátehetem?
trol75
Az baba.. Nekem is egy Dell monitor van rákötve. A leendő tulaj pedig egy Samsung TV/Monitor kombóval fogja használni. Hát remélem nem lesz gond vele..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
kireka
tag
válasz tzsolesz #3125 üzenetére
Pont erről (is) beszélek, hogy mennyire idegesítő ha 99,99% stabil a gép, de nem gyűlik össze soha egy hét uptime, és mi az a tiltott zóna 1300-1500 között. Kissé kényesebb-finnyásabb ez a GPU, mint kellene lennie Ez is érdekes része a tuningnak, de az egyszerű ingyen kakaó jobb lenne
Nekem pont a 3066-os memóriabeállításnál volt ez az egy perc hatásszünet, a legtöbb beállításnál egyből kimúlik, nem szenved, furcsa is volt.Most láttam r5 2600 -at csak 10 e(gységgel) a 2400g ára felett, nagyon kívánatos proci, remélem ki tudom várni míg megjelenik a 7nm Az 1600 is alaposan feliratkozott a minden idők legtöbbet eladott processzorok listájára, a 2600 is sláger. Végülis csak 12 szállal több dolgozik benne, mint a 2200g-ben.
Barth: Egy 92mm-es hűtőt röhögve elbír, erősnek látszik, csak akkor derül ki mennyire stabil, ha felteszed...mindenesetre nagy hűtővel nyugodtabb az ember, ha rendesen fel van csavarozva. Az szvsz nem oszt nem szoroz hogy merre fúj, úgyis hideget fog fújni.
Energiaséma...jó hogy mondjátok...én energiatakarékoson játszom és futtatom a benchmarkokat...lehet erről le kellne szoknom, főleg, ha úgy stabilabb is, meg is teszem a szükséges lépéseket.
-
MODERÁTOR
Te nyertél.
Felment a legfrisebb verzió a win 10-ből, driver fel, reboot és ugyan úgy nincs kép. Átdugtam a Philips TV-re, ott meg van..
Megnéztem teamviewer-el, mi van, ha a monitor van rajta, amin nincs kép. 1920x1080 felbontás, 60Hz, 0bit színmélység van win szerint és nem tudom állítani.
Megpróbáltam azt, hogy rákötöttem a TV-t, átlőttem a felbontást 1024x768-ra, majd úgy kötöttem vissza a monitort, de akkor se volt kép. Egy 1440p-s Dell monitor ami nem megy.Ez azért így vicces. Életemben nem láttam még ilyet..
Nem az enyém lesz a gép, külön vicc lesz, hogy összeraktam, haver hazaviszi, aztán nézi majd ő is az üres képernyőt 200k-ért..kireka:
Felraktam, eddig bírja, stabilan is van rajta. Hőfokban meg ég és föld.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Egy kérdés. A B450-es lapok alapból tudják kezelni a 2400G-t? Nem kell bios frissítés, ha jól sejtem...
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Sorozatok
- Autós topik
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest