Hirdetés

2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#223) xatos3


xatos3
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy acer an515-42 notebookom r5 2500u procival és r560x gpuval.
Kicsit döcögősen indult a típus tavaly nyáron, de azóta hogy januárban magára vállalta az amd a driver készítést, többet nem kell az inkompetens acer programozók miatt szenvedi... VAGY MÉGIS???

Történ ugyanis hogy a driver frissítéshez ajánlott volt a bios frissítés, azonban egy hatalmas húzást eltitkoltak.
Akkuról azaz battery módban a proci hard lockolva van 1.6 ghz sebességre ami nem hogy a turbó 3.6 ghztől van fényévekre de még a gyári default 2 ghzet se éri el.
A csavar az egészben hogy hiába raktam vissza a legelső legrébebbi biost, a hard lock benne maradt.
Tisztán emlékszem hogy akkuról is bőven 3ghz feletti órajeleket produkált előtte a noti.

A legszórakoztatóbb az egészben hogy tele van az acer saját fóruma a panaszokkal, de le se kakálja az acer support, egy nyomorult kommenet nem eresztettek el fél éve.

A mai napon már az amd-nek árulkodtam, hátha odapirítanak nekik.
Mert ugye ha a 3,6 ghz turbot ki is magyarázzák az akkuval, a gyári 2ghz alatti 1.6ghz-et elég nehéz lesz, mert ugye ez vásárló megtévesztése kategória már.

az üzenetem nekik:
Hi! I have an acer an515-42 nitro 5 notebook. The cpu is force locked 1.6ghz in battery mode in all acer ryzen nitro notebooks. Acer technical support refusing to answer this problem for hundreds of unsatisfied users, for 6 months now. You can google it. I think you as AMD are responsible to stop manufacturers abusing cpu clock speeds, especially if they working way below factory speed. Please answer me !!

közületek esetleg találkozott valaki már ezzel a szituációval? esetleg pottyantottak ki valakinek béta biost?

[CM 212 RGB BLACK] [RYZEN 2600] [ASUS X470 PRIME-PRO] [XFX RX 480 GTR 8GB] [16GB HYPERX PREDATOR 3200] [CM TROOPER] [szerver: I3 4170 + ASROCK Z87]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.