Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3288) Martin97 válasza killbull (#3278) üzenetére


Martin97
aktív tag

Szia!

Szerintem jól választottál, mint ahogy én is.
Én ezelőtt 6 évig egy gigabyte 9600gt-t használtam, első naptól az utolsóig probléma nélkül.
Arra figyelj, hogy mindig csak whql drivert tegyél fel és ezt a programot [link] érdemes feltenni, hogy megelőzd a fekete képernyős hanyatt szopást.

A beállításokhoz:
Nem azt mondtam, hogy nincs olyan kombináció amivel ne tudnád kihajtani a vga-d a prociddal, de szerintem jobb mindent medium-high beállításon tartani, mint néhányat maxra húzni, hogy ki legyen hajtva a kártya, és ehhez kéne egy jobb proci. De te használod, te döntöd el. :)

A tuninghoz:
Nem a tuning hozza ki a 260x problémáit, hanem a driverek, és a terheletlenül alacsony alacsony vram órajel.
Ahogyan előttem írják egy normál tuning során a hardver nem fog károsodni (legalábbis olyan mértékben biztosan nem, hogy az indokolja a tuning mellőzését. Ha meg mégis baja lenne a cuccnak, akkor megy vissza garanciába. A tuningot nehéz bizonyítani.). Ez csak egy profil egy programban, amit akkor aktiválok amikor olyan játékkal játszom ahol jól jön néhány fps pluszban, vagy nagyobb részletesség.
Hogy mit nyerek vele?: Játéktól, felbontástól, részletességtől függően 8-14 fps-t. Némi plusz hangerőt, mert ilyenkor 100%-on pörög a venti, de nincs kibírhatatlan hangja, játék közben ez amúgy sem számít. Plusz 10-15 fokot (75-77 fok körül tetőzik), ami még nem veszélyes. És 50-60W többletfogyasztást. Ha ki tudnám tolni még jobban a limiteket (vizsgák után jobban beleásom magam a témába) még lenne benne tartalék gyári hűtővel is, de a leendő vízzel főleg. El lehetne merészkedni az elméleti fogyasztáslimitig, ami 225W (pci-e + 6 pin), és ezután jöhetne még csak a vmod (bár ez már túlmutatna a 24/7 tuningon). :)
Ehhez a szinthez nem kellenek minőségibb alkatrészek, és hosszú tesztelés, minden kártya bír egy kis tuningot, csak az a különbség, hogy mennyit.

Én saját kedvtelésből többféle hardvert hajtottam már 24/7 órajel felett, ami már messze nem az egészséges szint, de egyik sem károsodott, és ha szükség lenne rá, akkor bármikor beüzemelhetők: s478 celeron, 9600gt (ez még hardmodot is kapott), E7200, E8200, r7 260x. Ez csak hűtés, és megfelelő szigetelés és felszerelés kérdése (pl.: Hűtés: megfelelő pot, és szárazjég. Szigetelés: lehet több féle is, pl. művészgyurma és papírtörlőkendő, Felszerelés: multiméter, digitális hőmérő, megfelelő táp). Ez már lucky draw alapon működik, szerencse kell ahhoz, hogy jó legyen, vagy válogatott chipek.

#3282 NyuszyCaster:
Örülök, hogy megoldódott.
Abios már nekem is okozott anomáliákat az alaplapomnál. Konkrétan tuning órajelen stabil volt, de mikor másnap be akartam kapcsolni nem tudott bootolni, és visszaállt alapra. Ezt megoldotta az f5-->f3 bios váltás. :)

UI.: Van kereső is jobb oldalon fent, és ha oda beírsz egy kifejezést kidobja a találatokat. ;)
Nem nyitottunk vitát, ez a fórum azért van, hogy megbeszéljük a dolgokat. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.