Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) Ger_man


Ger_man
senior tag

Sziasztok!

Biztos nem emlékeztek ezért leírom még egyszer, hogy én is R7 260X tulajdonos voltam, mégpedig egy verseny miatt, ugyan is nyereményként kaptam a tajvani ASUS-tól a kártyát.

Mondanom se kell hogy nekem is hasonló (avagy ugyanazon) hibákat produkálta a kártya.

Valaki adta tippet, hogy regisztráljam a kártyát az ASUS honlapon, és akkor már a magyar ASUS supportnak is írhatok... akik annyit mondtak hogy biz a kártyát adóval értekezett... Ezer köszönet srácok, mondtam magamnak, csodálkoztam is volna ha nem küldenek el a píbe, a magyarok.

Azt még nem mondtam hogy a versenyt a Cooler Master szervezte az ASUS csak támogató volt. No szóval felvettem a kapcsolatot a CM-es kontaktommal, aki az egész verseny alatt, és után is nagyon segítőkész volt. Megígérte hogy kapcsolatba fog lépni az Ő ASUS-os kontaktjával, és megírja mit kell tennünk.

Jött is válasz hogy írjak le mindent, pl. milyen a hardverparkom, milyen beállításokat használok a CCC-ben stb. na mondom ezek is azt hiszik hogy én vagyok a hülye... azért megírtam, mindent, de tényleg mindent.

Vártam 1 hetet, semmi válasz, aztán kérdem a CM kontaktom hogy mi van az ASUS-szal? Ő is rájuk írt ("...please help him kindly"), aztán válaszolt az ASUS kontakt is. Hogy akkor kártya csere lesz.

Na mondom az ASUS-nak, hogy az nem lesz jó, mert ez a kártya bizony gyárilag rossz, az összes, keressen csak rá neten mennyien panaszkodnak. Aztán írta hogy ők tesztelték a csere modellt minden okés vele. Azért csak erősködtem, és kérdeztem miként tesztelték (ők is alaposak voltak az elején, hát én is), mivel a hibák elég random módon jönnek elő, gondolok itt a pixel hibákra a játékok alatt. Még azt is írtam hogy még gyengébb teljesítményű kártya is jó lesz csak ne R7 260X legyen.

Aztán végül belementek, hogy egy általuk küldött listából válasszak kártyát. Természetesen kiválasztottam a második legjobbat, az Nvidia GTX750Ti-t a Strix verziót. Ők azt felelték küldik abból az OC-t. (ez volt az első) :)

De kérik vissza a Radeont, mert ki akarják vizsgálni. Okés, mondtam, de meg kell várnom míg megjön a Strix, mert addig nem tudom használni a gépem, azt mondták "Természetesen, majd utána küldöd, itt a DHL számlánk amivel ingyen küldheted... stb."

Szóval végül már az ASUS is korrekt volt, és a csere is bevált, sokáig voltam AMD Radeon fronton, de ezek után szerintem maradok Nvidiás, mert remek a GTX750Ti, kevesebbet eszik és még gyorsabb is... a Strix-nek hála csak game alatt kapcsol be a venti. Ja és persze semmi driver-es hülyeség nincs, meg fagyás meg semmi ilyen szar amit kaptam az AMD-től.

Tudom hogy nekem nagyon egyedi volt a cserém, és segített benne a CM is, most is csak imába foglalhatom a kedves kontaktom.

Hogy az a bizonyos vizsgálat megtörténik-e nem tudom, de annyit mondhatok hogy kb másfél oldal A4-et teleírtam a különböző hibákról amik előjöttek az adott programokban, játékokban a 260X-szel.

Nagyon remélem hogy történik valami. Mert ez tényleg felháborító, nekem is vagy egy fél év kellett mire annyira felhúztam magam hogy rávettem magam hogy angolul is panaszkodjak, de végül megérte.

A helyetekben én az adott boltban verném ki a hepajt, hogy adjanak árban hasonló Nvidiát, és garantáltan nem fogtok többet a nyakukra menni. Talán megijednek.

(Bocsi a hosszú írásért, ennyit én sem szoktam elolvasni :D )

[ Szerkesztve ]

(#2152) NyuszyCaster válasza Ger_man (#2151) üzenetére


NyuszyCaster
senior tag

Gratula a sikerhez :C
DE sajnos nállam sem a sapphire sem a pcx nem volt ilyen nagylelkü még ráfizetésel sem... ez van maradt a csere 260x továbra is csörgő ventivel és fekete halállal bár az most hogy uj redszer van föltéve és a 14.8 as driver no és az msi tuning progiában kapot 5% + feszt a power limit nem fordult még elő remélem igy is marad :)

HTC desire 500

(#2153) TIT válasza Ger_man (#2151) üzenetére


TIT
veterán

Nem mindig erősebb,valamikor a 260x erősebb és nem feltétlen fogyaszt kevesebbet mert 75-öt fogyaszt idle-be is,hasonló árban csak az 1gb-s 750Ti van,260x ár/értékben verhetetlen.Kevesebb effektet tud és fizetős a 3d progija és nem megy passzív szemcsivel mint az amd.
Asus régen is trutyi karikat csinált(volt 650Ti cserekarim,állandóan restartolt a gép)
Nekem jó a 260X(néha nem ébred fel)

[ Szerkesztve ]

(#2154) bobalazs válasza #85552128 (#2148) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem nincs problémám a zero core-al. Talán 10ből 1x ha bejön a felébresztős bug.

(#2155) #85552128 válasza bobalazs (#2154) üzenetére


#85552128
törölt tag

A második mondatoddal megcáfoltad az elsőt. A rendeltetésszerű működés az lenne, hogy 10/10 vagy 1000-ből 1000 alkalommal ébredjen fel...
És pont elég ha egyszer bejön, mert nem mindig sikerül utána reboot nélkül visszahozni a rendszert.
A háttérben is hallani, hogy ki/be kapcsolgatja ilyenkor a kártyát és a ventilátort.

[ Szerkesztve ]

(#2156) Ger_man válasza TIT (#2153) üzenetére


Ger_man
senior tag

A strix passzívnak minősül idle/youtube/Blu-ray alatt. Csak game alatt kapcsolt még be a venti, és akkor is hangtalan.

Szerintem tuti kevesebbet eszik mert még 6pin-es csatlakozó hely sincs rajta :U

(#2157) TIT válasza Ger_man (#2156) üzenetére


TIT
veterán

75W-ot eszik,annyit még le tud adni az alaplap.
Ha a venti később kapcsol be az se jó,addig meg 50 fokos vagy ki tudja.

(#2158) #85552128 válasza TIT (#2157) üzenetére


#85552128
törölt tag

Annyit eszik max, teljes gép fogyasztása: [link]
2D-ben ugyanannyit, DXVA és játéknál kevesebbet fogyaszt mint egy 260X, egyedül a ZeroCore-nál nyer kemény 4-6W-ot a lekapcsolással, cserébe szurkolhatsz hogy épp ne jöjjön elő a bug...

[ Szerkesztve ]

(#2159) TIT válasza #85552128 (#2158) üzenetére


TIT
veterán

65W-ot a rendszer nem fogyaszthat mert akkor még a proci nincs is benne és van ott 132W is.
260X irreálisan sokat eszik(7790-hez képest is)de max.100W-ot eszik és legalább van mantle+trueaudio és támogatja a passzív szemcsit ingyen.Nekem netezésnél 6W-ot eszik.A 750Ti többet.
Zerocore-t is csak meg kéne csinálni normálisan.A 750Ti le van butítva,nem véletlen eszik annyit.

(#2160) Habugi válasza sepsi0 (#2116) üzenetére


Habugi
addikt

Ettől csak nekem van hányingerem?

Most komolyan.., tényleg ez a módi itthon akkor veszik a vásárlót emberszámba ha elkezd fenyegetőzni?

Akkora féregírtást kéne itt csinálni, amilyet még nem látott a világ. :W

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#2161) TIT válasza Habugi (#2160) üzenetére


TIT
veterán

Vagy akkor se,pénzt nem ad vissza pedig számlát se ad és meg se ijed ha fenyegetem,vagy csak blöfföl.

(#2162) sepsi0 válasza Habugi (#2160) üzenetére


sepsi0
őstag

Sajnos az a helyzet ma már, hogy ha hagyom magam lekoptatni, átverni én vagyok a hü.ye....
Sajnos ilyenek a cégek/szolgáltatók. Tudnék linkelni egy 6 oldalas word írást amit anno a Diginek küldtem, mert 2 év után követeltek rajtam 40000ft-ot elmaradt havidíj formájában. Én lemondtam rendesen, ki is kapcsolták a szolgáltatást. Egyedül a smart kártyát nem voltam "kedves" személyesen bevinni a 70km-re lévő irodájukba. Erre 2 év után küldtek egy levelet, hogy behajtóhoz/bíróságra adták az ügyem. Az említett levél után elnézést kértek és felajánlották :K , hogy visszakapcsolják a szolgáltatást kedvezményesen :DD :W

Ha nem tudod a jogaid, vagy nem nézel/érdeklődsz utána a cégek úgy megvezetnek, hogy csak pislogsz :U
Sajnos ilyen világban élünk és a sarkunkra kell állni.
A legjobb ami nekem eddig mindig bejött... írsz levelet és az aljára odaírod pl.:

"Ezt a levelet a következő címzetteknek továbbítom:
Digi Kft. ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@digi.tv
Avexo Kft. ügyfélszolgálat: iroda@avexo.hu
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: info@nmhh.hu"

Ez pl a digis levelem vége. Minden cégnek van felügyeleti szerve és ha oda is írsz egyből betojnak.
A szép az egészben, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság-tól meg is kerestek és felajánlották a közreműködésük, ha nem sikerül a PEREN kívüli egyezség.
Bocs az offért :R

(#2161) TIT
Ezt mire érted?

[ Szerkesztve ]

(#2163) #85552128 válasza TIT (#2159) üzenetére


#85552128
törölt tag

"és van ott 132W is"

Ja meg ott vannak a jelölések is, hogy melyik "csíkra" mit kell érteni:
A 132W amikor a gép terhelve van - ez a 260X esetében 162W - tehát terhelésnél ugyanazon konfiggal a referencia 260X 30W-tal eszik többet és így tovább...
A 65W pedig teljesen normális érték idle fogyasztásban, procival, VGA-val mindennel együtt véve ha a teljes gépet nézzük ezt nem egy teszt bizonyítja.
Magyarázhatod ezt, hogy le van butítva, de a "butított" 750Ti jóval alacsonyabb fogyasztással (és hőtermeléssel) hozza a 260X szintjét és nincsenek driver gondok vele (legalábbis az alap dolgokkal nem).
Mantle+TrueAudio - hidegen hagy abban a pár játékban, főleg, hogy a Mantle 260X-szel nem sokat ér, hacsak nem 2 magos Pentiumod van.

"Zerocore-t is csak meg kéne csinálni normálisan."

Mondod ezt egy olyan technológiáról, ami lassan 3 éve rá van kényszerítve a vásárlókra és a kezdetektől nem működik tökéletesen...

[ Szerkesztve ]

(#2164) jbauer05 válasza sepsi0 (#2116) üzenetére


jbauer05
tag

Akkor leírom, hogy mi történt azóta. Konkrétan crtl c - ctrl v-ztem a leveledet, amire már azonnal válaszoltak, hogy legyek türelemmel beszélnek a beszállítóval. Másnap küldtek három kupon kódot egymásután, és mindhárom már lejárt volt. A harmadiknál én éreztem magam kínosan, hogy megint visszaírok nekik, hogy nem jó. Utána azt azt mondták, hogy ez van nem tudnak mit csinálni és felajánlottak helyette valami nvidia kupont, és valami online játékot. Erre nem válaszoltam, mert eldöntöttem, hogy biza visszaküldöm, mert fogok segget csinálni a számból, és erre megint küldtek levelet, hogy várjak már pár napot, míg lerendezik a beszállítóval.
Nos tegnap, kiküldték a kuponkódot, amit már betudtam váltani. Be is váltottam egy Sniper Elite 3 és Just Cause 2 steam kódra. Viszont ezek a steam kódok meddig érvényesek, mert inkább becserélném őket BF4-re, csak találni kéne valakit aki belemegy ebbe.

(#2165) TIT


TIT
veterán

Sepsi: 2160-as hsz-re.

Szaby:Valamikor a 260x erősebb.

(#2166) Askformore


Askformore
senior tag

Sziasztok!

Van egy Asus 7790 1GB OC kártyám, a Wolfensteint próbálgatom épp rajta. A játékot max felbontásra tettem, de a kártya max 40%-on megy, van még majdnem másfél giga szabad RAM-om, a CPU meg 70-80%-on fut. A probléma ott kezdődik, hogy lassú a játék, még 720p low beállítással is.. lehet driver probléma? Van új és megbízható driver ehhez a kártyához?

AMD AThlon II X3 450 3,5ghz-en megy, 4GB HyperX Blue ram, Asus M5 A97 R2.0 alaplap.

Köszi előre is!


(#2167) sepsi0 válasza jbauer05 (#2164) üzenetére


sepsi0
őstag

Na ez azért komoly (ctrl c, ctrl v) :DD
Örülök hogy segített a levelem.....
Szerintem nincs idòre korlátozva a kód. Mondjuk én azonnal beváltottam a gyerekeknek. De Bf4 re nem tudom kivel tudsz cserélni....

[ Szerkesztve ]

(#2168) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Tudtok valami gadgetet (minialkalmazást), ami mutatja a gpu hőmérsékletét és egyebeket? Csak mert eddig http://orbmu2k.de/-ről szedett gadgetet használtam, de mostmár csak egy fehét négyzetet mutat.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#2169) keke69 válasza kalozhun100 (#2168) üzenetére


keke69
őstag

A GPU-Z miért nem jó?

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#2170) kalozhun100 válasza keke69 (#2169) üzenetére


kalozhun100
őstag

Mert nekem gadget kell.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#2171) TIT válasza kalozhun100 (#2170) üzenetére


TIT
veterán

Másikat én se tudok sajna,esetleg rainmeter.

Askformore :14.4-es drivert kér a wolfi és gyorsít is valamit vagy tedd fel a 14.7-et.
Ha nagyon belassul lépj ki és vissza.

[ Szerkesztve ]

(#2172) #85552128 válasza kalozhun100 (#2170) üzenetére


#85552128
törölt tag

HWiNFO + hozzá a saját vagy 3rd party gadget: [link]

(#2173) Askformore válasza TIT (#2171) üzenetére


Askformore
senior tag

Oké, köszi, csak egy megerősítésre vártam :)

(#2174) bobalazs válasza kalozhun100 (#2170) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

hwinfo32 v 64 + Rivatunerstatisticsserverre esküszöm, hwinfoban OSD(RTSS)-t beállítod, sőt, úgy inditod hogy csak a sensorok induljanak azok is minimalizálva.

ezen felül ha gadgetet/widgetet akarsz mindenképpen akkor 8gadgetpack majd systemmonitor II gadget. De inkább ez is ment volna a win8 topikba.

(#2175) Sanyi19 válasza Sanyi19 (#2095) üzenetére


Sanyi19
őstag

Mióta emelve van a vram órajele 300 mhz-re a Bonaire Power Management Tweaker-el , azóta nem volt black sreen. Kb. egy hónapja stabil a gép. Már csak ezzel a fránya zero core-al kéne valamit csinálni, mert kb. heti 2-3x nem jön vissza a kép. A dummytray még sem vált be.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2176) Gainka válasza Sanyi19 (#2175) üzenetére


Gainka
őstag

De miért kell neked ennyire ez a zéró kór?

(#2177) Sanyi19 válasza Gainka (#2176) üzenetére


Sanyi19
őstag

Nem kellene nekem, teljesen jó volt ami az 5670-eknél meg régi kártyáknál is volt, hogy lekapcsolta a monitort, a kártya továbbra is ment visszamentem, megmozgattam az egeret visszajött a kép nem volt zero core. Sokszor hagyom úgy a gépet, most mindig kapcsolgassam a monitort? Régebben beállítottam 5 percre mindig, hogy képernyő kikapcsolása az energia gazdálkodásban és ment... Készenlétbe alig fogyaszt 1W-ot a monitorom.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2178) #85552128 válasza Gainka (#2176) üzenetére


#85552128
törölt tag

Meg lennénk jópáran nélküle is csak annyira kezdetleges az egész, hogy egyrészt nem működik, másrészt kikapcsolni sem lehet sehol...
A monitort meg nem fogom feleslegesen bekapcsolva hagyni ha olyat csinálok amihez nem kell (letöltés, tömörítés, karbantartás, stb.)
Én úgy vettem észre, hogy ha manuálisan zárolva van a gép (Win gomb + L) akkor a legtöbbször felébred, a megnyitott és aktív ablakok/programok pedig növelik az esélyét annak, hogy ne jöjjön vissza.

[ Szerkesztve ]

(#2179) TIT válasza #85552128 (#2178) üzenetére


TIT
veterán

Pedig pont azok miatt nem kéne lemenni alvóba vagy beállítod a hibernálást is ugyanannyira.

(#2180) Sanyi19


Sanyi19
őstag

Most nézem a gpu-z-t. Valamiért 590/810-en megy a kártya 1100/6500 (bonaire power management setting, a gyári 1188/6500 lenne). Lehet a guru3d-s 14.8-as catalyst hibája? Más tapasztalt ilyet?

[ Szerkesztve ]

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2181) kalozhun100 válasza kalozhun100 (#2150) üzenetére


kalozhun100
őstag

Erre valaki?:(

Samsung Galaxy S7 Edge

(#2182) Askformore válasza Askformore (#2173) üzenetére


Askformore
senior tag

Sokat segített a dolgon, jelentősen gyorsult a játék, most már a proci fogja csak vissza, 99%-on megy :D

(#2183) Ger_man válasza kalozhun100 (#2181) üzenetére


Ger_man
senior tag

Szia!

Angol levél az UBI supportra. De talán a játék topicjában kérdezd ;)

(#2184) #31600896


#31600896
törölt tag

Sziasztok! Tervezek venni egy 260X-et, csak nem tudom melyik legyen. Sapphire, vagy Asus.
Ahogy visszaolvastam a topicot szinte mindegyik Asusnak van valamilyen baja, de a Sapphire se valami híres a hűtése miatt. Tanácsokat várok :))

(#2185) TIT válasza #31600896 (#2184) üzenetére


TIT
veterán

Szia!

Semmi gond a saphi hűtésével,max.67-70 fok és olcsóbb mint az asus.

(#2186) #31600896 válasza TIT (#2185) üzenetére


#31600896
törölt tag

Köszi a választ, ma meg is rendeltem egy Sapphire kártyát. Egy InWin Dragon Slayer házban csak nem lesz nagy melege :-D

(#2187) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Új driver: 14.9

Samsung Galaxy S7 Edge

(#2188) Sanyi19 válasza kalozhun100 (#2187) üzenetére


Sanyi19
őstag

:R Már rakom is fel és tesztelem.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2189) NyuszyCaster válasza Sanyi19 (#2188) üzenetére


NyuszyCaster
senior tag

win 8.1 x64 re föltéve nagyon fura hogy némi gyorsulás tapasztalható az ets2 ben ilyesmit rég nem vettem észre driver csere alkalmából

HTC desire 500

(#2190) Gainka


Gainka
őstag

Felraktam Muahhahaha :C és ki irta nekem hogy hiba a telepités közben ilyenkor mi van ? :D

(#2191) kalozhun100


kalozhun100
őstag

XD Kimarad a 9-es. Windows 10. Azt hiszem meg lesz a holnapi programom, kipróbáljuk az új Windowst.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#2192) Sanyi19 válasza kalozhun100 (#2191) üzenetére


Sanyi19
őstag

Én most raktam fel a Windows 10-et, 14.9-es catalystal, eddig tökéletes minden.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2193) Sanyi19 válasza Sanyi19 (#2192) üzenetére


Sanyi19
őstag

Megvolt az első zerocore-os bug. Kb. 10 ből 1x megint nem jön vissza...

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#2194) Gainka


Gainka
őstag

Nahh végre megjött az i5, leváltotta a kis pentiumot, egetverö a különbség :K
G3220+ HD 7790 1440x900 medium
2014-10-02 21:03:16 - bf3 Caspian Border 27/32
Frames: 4790 - Time: 60000ms - Avg: 79.833 - Min: 62 - Max: 97

I5 4440+ HD 7790 1440x900 medium
2014-10-05 10:17:13 - bf3 Caspian Border 29/32
Frames: 6972 - Time: 60000ms - Avg: 116.200 - Min: 103 - Max: 130

A monitor még a régi de cserélem valszeg a kis felbontás miat van ennyi fps-em.
Igazábol még ultrán is több fps van mint a pentiummal low beállitásokkal annyira limitált.

A számokon kivül, érzésre sokkal folyékonyabb folyamatosabba játék. Késöbb nézek más gémeket is.

[ Szerkesztve ]

(#2195) GhanBuri Ghan válasza kalozhun100 (#2187) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

Tettem vele egy próbát, az "AMD Display Driver" felrakása után nem ad ki jelet a monitor felé. (Asus R7260x, W8.1x64) Maradok továbbra is a 13.20-nál.

(#2196) #31600896


#31600896
törölt tag

A legfrissebb driverrel nem csíkozik a kép, a telepítőlemezen lévővel csíkozott (asztal, Chrome)

(#2197) Hawk1979 válasza GhanBuri Ghan (#2195) üzenetére


Hawk1979
őstag

13.20? Ez még fekete-fehér? S3trio benne van a támogatási listában?

(#2198) Ger_man válasza GhanBuri Ghan (#2195) üzenetére


Ger_man
senior tag

Valószínűleg az ACHI driverrel van a bibi, azt ne rakd fel az újból! Nekem is ez volt annó. ;)

(#2199) GhanBuri Ghan válasza Ger_man (#2198) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

Nem, direkt próbálgattam, hogy melyik összetevő okozza a jelenséget, az AMD Display Driver után mindig elment a kép, ha azon kívül az összes többit beixeltem, semmi gond nem volt. (természetesen full driver uninstall után)
Mivel ez úgy tűnik, egyedi probléma, ezért van egy olyan érzésem, hogy a monitor is ludas valahol a dologban.

(#2200) #31600896


#31600896
törölt tag

Sokan nem ajánlják a rövidnyákos Sapphire-t, pedig nem rossz. Másfél óra BF4 után is csak 50 fokra hevült :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.