- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
válasz
bozont #11931 üzenetére
jól emlékszel, én is így emlékszem, azért is használnom Dp-miniDp kábellel.
a freesync nekem sem zökkenőmentes
bf5-ben pl. a monitor folyton 144Hz-et mutat, míg az MSI AB meg rendesen mutatja az FPS-t 80-90 körül.. (néha persze kevesebb)
nem tudom, ma reggel pl. első indításnál nem szürkült le
aztán volt egy áramszünet, és szürkén jött vissza, aztán feltettem a legújabb drivert, jó volt, majd próbaképp nyomtam egy Restart-ot, és megint félhomály
amúgy a Win10-ben 144Hz-en dolgozik, nem is szeretném lejjebb állítani
vacak a driver sajnos...
én is visszaraktam amúgy a korábbit, és ott is, egyszercsak kikapcsolja a freesync-et... korábban ezt azért nem csinálta... fura... -
válasz
bozont #11909 üzenetére
A probléma az, hogy a 6pin csatlakozó egyik szélső kábele adja a PWM vezérlő jelet. Ha beledugsz egy 4pin csatit ebbe a konnektorba, akkor nem lesz vezérlésed. (lásd a képen amit linkeltem, de korcsi képe is jól mutatja, kék kábelt nézz)
Az alaplapi csati jó alternatíva, de a legegyszerűbb a gyári csati, vagy a STRIX esetén az external fan 4pin csatik. -
válasz
bozont #11903 üzenetére
Az a PWM kábel nem lesz jó, mert csak 4pin-es, a STRIX Vega 6pin-es mini csatlakozót használ, kicsit trükkösebb bekötéssel: [kép]
Én rendeltem egy 10-es pack ilyen 6pin csatit, szívesen forrasztok hozzá nektek PWM ventis kábelt.
Én most Wattman-ból vezérlem a vízhűtés pumpáját, gond nélkül.@martin 66
Először nézd meg hwinfo64 segítségével hogy miképp alakulnak a hőfokok az egyes komponensekre.
Sajnos hiába látod a GPU-t 82 fokosnak, ez önmagában nem elég. Ha a HBM 85 felé megy akkor throttling-olni fog, GPU hotspot szintén fontos, VRM 115°C-ig jó, de a STRIX Vega széria ebben sem erős sajnos.
Ha feltöltesz ide egy képet a hőfokokkal, akkor biztosabban tudunk nyilatkozni, hogy van-e még plusz lóerő a kártyában, vagy esetleg sürgősen pasztázni kell. A 280W szerintem túl sok lesz annak a hűtésnek, én bíztam a STRIX Vega64-ben, de vízhűtés lett a vége. -
martin66
senior tag
válasz
bozont #11897 üzenetére
Köszi, átnézem és tesztelgetem majd.
Szerintetek van értelme rakni a VGA-ra plusz egy külső ventilátort? Ezen a strixen van 3 darab, de van egy régi 92mm-es Noctua ventilátorom. VGA hőmérséklet alapján menne a szabályozás és ráfújná a VGA-ra a levegőt, így (attól tekintsünk el, hogy cipőfűzőn lóg most
):
Igazándiból játék alatt kb 80-82 fokos a VGA egy nagyon halk venti profillal. (GPU: 1630MHz - 1200mV / 890 - 950 / +20%)
Vagy máshova érdemes rakni a házban, hogy segítse a VGA-t, bár ennél jobban, közvetlenebbül nem tudom, hogy tudná-e. Nem állítom, hogy szép, de hasznos szerintem.
-
ArmanD.
őstag
válasz
bozont #11408 üzenetére
Végre valaki érti, azért akarom a szintetikus teszttel azt bizonyitani, hogy nem jön ki a 100e ft-nyi különbség, mert a kártyát egy korosodó i7-es kis ocval is bőven kihajtja és a procik nem igen szólnak bele a reális fps-ekbe, de a játékokban meg kérlekszépen a plussz fps-ek nyilván már a proci igényes számitások miatt jobban kijön és emiatt ott már nehezebben tudom azt bizonyitani, hogy a vganak elég lenne egy 25k-s proci is, hogy kihajtsad és reálisan látszódjon ez a dolog
-
Kvg
senior tag
-
Plasticbomb
addikt
válasz
bozont #10519 üzenetére
Jo kerdes, hogy pontosan mit jelent, nem tudok olyanrol, aki megreszkirozta volna megolni a kartyat. Ha nagyon tulhuzod, akkor elkezd szemetelni, illetve el eldobalja magat a kartya. Szerencsere ebbol a szempontbol nagyon szerencses vagyok, az en kartyamon a HBM 1200MHzig birja szepen, de nem sokat hasznaltam azon a frekin, nagyon hajlamos volt a melegedesre, meg morpheus hutessel is (miota levizeztem nem probaltam), s mostanaban azert lattam mar erdekes bemozdulast a GPUtol is, uj drivereken szepen felszaladt es tartotta magat 1700-1800 MHz kozott, csak akkor dobta el magat a GPU ha 1800MHz fole szaladt, szal ez szerintem arra utal, hogy nem is a GPUm korlatozta a frekit regen sem, foleg, hogy a 19es sorozatu driverekkel egy masik hibara lettem figyelmes (VRM szenzor 40 fokrol 0ra esik, majd par ms utan a kartya elkezdi erosen visszaveni a frekit, mert hianyolja az erteket (0-t nem fogad el az algoritmus?), majd visszater az ertek, s kartya is visszaboostol 1700+ fole. ), ami arra enged kovetkeztetni, hogy esetemben a VRMnek van valami nyugje, amiert a kartya regen eldobalta magat. (Regen ez ugy nyilvanult meg, hogy a vizes bios frekijeit le kellett huznom normal air frekikre, mert 1690+ felett jelentkezett a hiba, eldobta magat a kartya, csak mivel akkor meg csak a morpheus volt a kartyan, amugy sem voltam megelegedve a hofokokkal, hiaba jo a morpheus, attol meg nem tudott megbirkozni a 300+Wal azokon az ertekeken, ahogy en szerettem volna, viszont a vizhutes brutalisan sokat segitett, hotspotom 60-65 fok koze megy max (regen vizes bioson morpheussal felmaszott 110ig is), a tobbi alkatresz 40-45 koze melegszik csak. (S megint csabitgat a gondolat, hogy vegyek meg egy vega64et, csak most egy LC verziot, majd vegyek ra megegy ilyen wizesblokkot/hatlapot, s lassam megis mennyivel tud tobbet, Athos alap ertekei elgondolkodtattak, hogy vajon mennyivel rosszab a hutese mint egy custom vizhutes, vajon mennyivel tobbet futna a kartya...)
Ohh, s miert gyanus igy ez az ertek? Regi drivereken nem kerul az ertek megjelenitesre, illetve bebugoltatva kiirja, de altalaban csak 0 erteket, s van egy olyan erzesem regi driverek nem is foglalkoztak vele, hogy nincs jelen vagy, hogy 0.
-
AtHoS
nagyúr
Banki eladási árfolyamon kellene számolgatni, bár nem tudom most éppen mennyi a "foglalási" váltás érték a CIB-nél, de ha megnézem a CIB GBP eladás pénteki értékét, az bizony 377,13 Ft, tehát 308 GBP * 377,13 = 115 362 Ft (bár ettől valamivel lehet magasabb mivel az aktuális "befoglalási" értéket nem ismerjük)
szerk.
A hülye gg váltási baromságot felejtsd el, mivel a bankod értékeivel kellene számolgatnod
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR