- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
CirrMee
addikt
Akkor ezek szerint mindkét dual BIOS-z kapcsolódóan valami van driver felrakva?!
Ugyanaz a kártya, ugyanaz (az egy) driver. A két BIOS eltérő tartalma jórészt olyasmire korlátozódik, mint pl.: órajelek, hűtés "házirendje", stb (laikusnak elég ennyi is). Akármelyiket használva pakolod fel a drivert, a másik BIOS alatt is ugyanaz fog menni, mert a hardver maga ugyanaz marad.
Korábban azt olvastam erről a dual-ról ,hogy az lenne egy biztonsági BIOS a másokon ha az egyik meghibásodna.
Fel lehet fogni biztonsági tartalékként is, az alaplapokon anno direkt ezért bukkant fel, ott szó szerint kell érteni ezt.
Viszont mint írtam, videokarik esetében jó eséllyel két eltérő profilozás van, és előszeretettel inkább csak a performance változatot teszik letölthetővé. Ha így van, eleve úgy indul az egész, hogy melyiket áldozod fel - épp ezért célszerű nulladik lépésként mindkettőt lementeni, és csak azután ezzel szórakozni.Meglep hogy idős kártya ellenére nem jó ha a venti pörög rajta?!
Én a hűtése miatt azt gondolnám előnyös is lenne ha van légáramlata.Átlag 50°C határnál dolgozik a Zero RPM. Gyárilag ez alatt kikapcsol az aktív hűtés (ventik), ezt elérve bekapcsol. Ki lehet ezt iktatni, de nem javaslom, mert ezzel van elérve, hogy nem jóval nagyobb határok között ingázik az éppen aktuális hőmérséklet. Ez utóbbi az, ami miatt adott esetben hamarabb fáradhatnak el bizonyos forrasztások - az ólommentes tehcnológia ridegebb kötést biztosít, mint a régi ólmos.
-
CirrMee
addikt
A gond bár még nem egyértelmű,hogy nagyobb felbontásban kifagy-e?
Ezt mi nem tudjuk, mert nem mi ülünk ott.
7 éves a kari az Alzában vettem. Újra kellene pasztázni és padozni?
Ennyi idő után azért illene ránézni a pasztára. Padozni ráér akkor, ha van annak valami baja.
Ha jól láttam van rajta egí DUAL BIOS kapcsoló. Azzal nem igen tudnánk kezdeni valamit kivéve ha lehetne valami extra BIOS-t rátenni.
A dual BIOS általában azért van a kártyákon, hogy választani lehessen a zajosabb (performance, sokszor gyári OC), vagy a csendesebb, hűvösebb, de teljesítményben visszafogottabb (silence, stealth, stb) üzemmód között.
Kockázást nem csinál csak fekete képet ad egy darabig mikor a felbontást váltunk rajta.
Amit tennék: ha fagyás/képhiba egyáltalán nincs alapjáraton/terhelve, és csak felbontás váltásáról van szó, akkor lehet például szétbarmolt Windows, ócska driver (verzió), vagy ezt nyújtja a megjelenítő eszköz. Ha a kártya hibás, előbb-utóbb random fagyizna, vagy terhelve csinálna ugyanezt rendszeresen. Ha képhiba van, az meg magáért beszél.
Azt viszont hol lehet állítani,hogy a VGA ventilátor menjen folyamatosan?
Nem javasolt - több hátránya van, mint előnye (lásd élettartam, főleg a forrasztásoké).
-
szkorhetz
őstag
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos már rég nincs leragasztva a VGA-k doboza (és még sok másik hardver elem doboza sem)

Így könnyen lehet, hogy a kedves vevő eláll a vásárlástól, visszaküldi és a bolt újra eladja.. (azt kitudja mit is)
Benne van a pakliban...(#19184) fules
: Akkor az XFX egy különleges darab, mert Asus, MSI , stb.. nincsenek gyártás közben leragasztva
/korábban érdeklődtem gyártónál (Asus) és sablon szöveggel leráztak...) 
L
-
törölt tag
Nem néztem még úgy a logót, hogy nincs rádugva.
Ez miért lenne fontos?Ezekszerint akkor 99% hogy kimeneti probléma lesz?

Értelek, akkor maradt sajnos a gari egyedüli megoldásként? Gondolom célszerű videokártya vásárlásnál a gépet is elvinni, hogy a közeljövőben az ilyen fatális hibákat elkerülje az ember.
-
törölt tag
Sajnos nem tudom másik gépben kipróbálni,
a régi kártyával gyönyörűen működik újra. Ez az ami fura nekem...
Amikor beindítom a gépet az RX470-essel elkezd szépen pörögni a VGA 2 ventillátora, világít szépen az MSI logó, de még a csipogó hang se szólal meg, ami a régi kártyával megszólal, ahogy feláll a BIOS.
Compker webáruházából rendeltem a kártyát. Olyan lehet, hogy amikor a futár kiszállította szállítás közben sérült valami a kártyában?
A csatlakozó teljesen szépen belemegy, viszont ami fura, ehhez a kártyához meg kell tekerni, fordítani a tápon levő 8 pines csatlakozómat.
Sajnos nem tudom másik gépben megnézni a kártyát, nem megoldható a környezetemben.

Létezik, hogy az alaplap már nem támogatná az RX470-es szériát???Néztem a PCI8x slotban is, ott se mukkan meg a kártya.
-
Peddy789
őstag
Hat en meg megprobalok ugykodni vele, de tenyleg eleg idegesito.
Aztis megfigyeltem hogy amikro ujrainditottama gepet a halal utan, akkor a vilagitas is resetelt a kartyan. Aztan amikor elindult a gaming app, es visszaalt a vilagitas akkor szalt el a felbontas 800*600 ra. Akarmikor elindul a gaming app valami gebasz van. Nevetseges
-
Hunyus
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
Akkor ott is szakképzett munkatársak vannak.. (mondhatni)

Gondolom megpróbálták "kompenzálni" maguk felé a 14 napos elállási visszatérítést... NFH felé is jelenteném az esetet (valamit biztos érne, max. nyoma lenne)
Feketelista, avagy a rossz boltok topicja -ba menj át és írd be az ajánlásod a boltról.
Én többször vásároltam már a nevezett boltban, de eddig nem tapasztaltam fennakadást, igaz csak 1x "ha" gariztattam náluk. 14 napos elállás meg nem erről szól... te ha személyesen viszed be és még papírozzák is, hogy "sértetlen" és doboz hiánytalan állapotban átvették, akkor ezzel a vádaskodással csak magukat feketítik be.... addig menj utána míg igazad célba nem ér! (ne hagyd magad, nem szabad!)
OFF -ba rakom, bár kártyával is kapcsolatos és nagyon fontos, hogy más ne járjon így !
L
-
CptAdamica
nagyúr
-
BReal
addikt
-
BullKoxa
őstag
Összefoglalóból kimásolva!! DX12-be is rossz még az AB,még monitorozásra is ( ha jön új AB az már való színű kompatibilis lesz az új AMD Driverekkel ) ! 2X tettem újra miatta a gépet.
AB, Trixx és haverjai. Msi Gaming App csak paraszt vakítás ,de kuka az egész !!Kiegészítés:Afterburner és Relive driver együttes használata
AB mellé akkor az említett Crimson, illetve a pár hónappal korábbiak.
Amint ReLivera váltasz, előtte AB leszed mert nem naprakészek az új driverhez a Powertune profilok..és/vagy, elméletileg mehet ReLive mellett is az utolsó AB-vel való feszelés, csak ennek vannak bizonyos előfeltételei..
A következő módon telepítsd és használd:
- Afterburnerben: Reset
- Afterburner Uninstall
- ReLive Uninstall
- DDU csökkentett módban
- ReLive Install,de Wattmant nem megnyitni!
- Install Afterburner,de Unoffical OC módot nem bekapcsolni.
Elvileg ha mindent betart az ember akkor így működik AB-vel az OC/venti profilozás stb. -
bindike01
aktív tag
-
bindike01
aktív tag
-
MaxxDamage
félisten
-
távcsőves
senior tag
-
BReal
addikt
Nem tudom, hogy a BSoD mennyire lehet drivertől egy Win10 alatt. XP alatt megérteném. Én inkább mondanék memória vagy VGA hibát, bár az meg 10 nap alatt talán többször jelentkezett volna 3 alkalomnál. Le kéne kapni a kék képernyőt, és megnézni a hibakód alapján a problémát.
(#18575) raykakas: Szia. 24 MHz GPU órajel a különbség, illetve OC módban 100 MHz memória órajel. Ezeket az órajeleket viszont simán beállítod manuálisan. Hűtés teljesen ugyanaz. Ha mondjuk 1000 Ft a különbség, akkor vedd az X-et, ha 2000 vagy több, szerintem teljesen fölösleges pénzkidobás.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
Zuri
tag
-
Zuri
tag
-
Zuri
tag
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
-
távcsőves
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
R3laX
addikt
-
kolopele
nagyúr
-
TIT
veterán
-
zsoika
addikt
Nem, akkor még úgy értettem ahogy írtam....... de most már így ahogy te is írod.
kiserik: Igen , látom már! Gyorsan átlestem a kisker és PH-s ajánlatokat és a Aqua ingyen szállításával elég meggyőző. Max .4eFt -al több a PH-s ajánlatoknál és kisker garis akkor.
Kíváncsi vagyok az R9 390-el kapcsolatban van e tapasztalatotok!? A fogyasztására lennék kíváncsi ...elég sok sztereotípiát hallottam róla.
Nekem FSP RAIDER 550W -om van ....én is cserélni szeretnék nemsoká (R9 280 OC)
K.fiamnak meg FSP HYPER 500...gondolom a 470,480 at az röhögve viszi.
Mindkét táp 12V -os körét H.I. egybe hagyták ...ha jól emlékszem 502W(RAIDER) és 460W(HYPER) terhelhető.
Szerintetek belefér?szerk: Jó lesz neki a MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G 8GB, főleg hogy az majdnem 480 ...elég árérzékeny a gyerek
(max.70eFt -ot szán rá...esetleg +2eft)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Prime OC garis / csere 3090-re
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming Z Trio RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Benne van a pakliban...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)