Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Beretvás
üzenetére
uram, úgy csinálom, nem vált át
HSM
mondtam nem vagyok pH@szláma, de azért köszi neked is ( :
default 1545/2000, akkor is ha a fejemen pörgök, mindkét bios-nál, dupla reset után is, ami nem kell, mikor 570-590-t cserélgettem leállítás előtt deafultnál, bekapcsolásnál már az új kártya default értékei voltak
lényegtelen igazából, csak érdekes -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Beretvás
üzenetére
vettem egy kis evga-t, azzal minimális cw van, seasonic visszament, az első után a második is
evga-ba vettem ventit, nem érdekel a garancia, 10e ft volt a táp 2 év garral, ses-ekre volt 5 illetve 10 év, de kitörölhetem vele ha kerreg a ventijük meg búgatják a vga-t
cpu hűtőm végül scythe lett, néma ventivel, így kap olyanból 800rpm-eset a táp és vga is, szerencsére pont ott van a pcie slot fölött a lap 2. venti csatija, ha mázlim van még a vga alatt is át tudom vezetni, ventit kétoldalú ragaccsal rárögzítem a burkolatára, gyári ventiket pedig kiveszem -
Chaser
legenda
válasz
Beretvás
üzenetére
nálam stabil - legalábbis kopp-kopp
- a beállított 1,025v@1500, ez valósan 1v körülre droppol
hűtést ha megoldja a nagy venti akkor perfekt
és cw is alig maradt, a seasonic pedig rohaggyonmeg' ( :
valszeg marad is a kártya, majd ha kiforrja magát a navi jöhet egy 5700 pulse vagy nitro -
Alcsi69
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Igen, nekem 1070Ti-vel meg Vega64-gyel is volt 1600-am és elég jól tolta.

Azóta meg elkezdtem videó - és képszerkesztéssel foglalkozni, aztán jól jött alzán kuponokkal a 2700 43k-ért.
Most meg az XFX GTS 580 40k-ért. (45 volt amúgy, viszont eladtam a két amdrewards-os kulcsot inkább) -
deathtania
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Semmi tuning nem volt rajta, a grafikonok miatt nyitottam csak meg a wattmant, úgy egyszerűbb volt mindent látni egyszerre. Azért nyomtam rá egy resetet, semmi sem változott a helyzet, 1100Mhz továbbra is. Este hozzányúlok a bioshoz, és meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
-
lacus83
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Ha nem zavar a pici túl fogyasztás akkor használd gyári értéken. Az biztos sokat kap a chip, túl lett húzva az 590. Persze több fogyasztás több hő, de mivel a legkorrektebb hűtésű a Nitro így aggódni azért nem kell.
A plug and play felhasználók közé tartozol nem gond. Nem mindenki szeret bíbelődni a technikával. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Beretvás
üzenetére
az nem igaz, nyilván hetekig 24/7-ben nem feltétlen tenne jót neki, nyomsz 1-2 óra tesztet attól nem lesz baja, ha benyomnék valami brutál hw igényű gamet 1440p-ben neki pörgős részen, attól sem izzadna kevésbé
a notebookokban a vga hűtése nem feltétlen tudja lereagálni a hirtelen terhelést, az más történet
láttad milyen értékeim vannak? 70 fok nincs a gpu "alig járó" ventivel, feszt beállítottam manual
esetleges eladáskor sem titkolnám h ezeket lefuttattam, és megnéztem mit tudszerk:
egyébként pofás ez a benchmark teszt, legközelebb odaülök a monitor - jelenleg tv - elé és végig bámulom ( : kéne egy jó monitor -
válasz
Beretvás
üzenetére
Kardozásról ne beszéljen az, aki hülyeségeket állít és személyeskedik
Nézd meg az adatlapomat, mielőtt szemüvegekről beszélsz. Én segíteni szeretnék az eredeti poszt írójának, nem a személyes mániámat hangoztatni bármi áron.(#36489) mtomi95: újonnan teljesen hülyeség 6500-at venni, az nem is kérdés. A használtpiacról viszont ne nyilatkozz úgy, hogy nem néztél utána - én az alapján írtam a 15e-et, hogy megnéztem, mennyiért mennek az érintett CPU-k, a 6100 tűrhetően eladható. Az alaplap viszont pont sokkal kétesebb, ezért lehet érdemes "beragadni" a platformon.
(#36492) NdrewSunix: igen, bár az alaplapot nem biztos, hogy sikerül. Szóval, mi a "15e-ért 6500"-nál jelentősen jobb deal?
-
paprobert
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Ez pont a "rossz platformban" ragadt ember egyetlen feljebb váltási lehetősége. Ha olcsón meg tudja úszni, megérheti egy ilyen 4 magos CPU, a Polarisok mellé korrekt alap.
Egy új AMD platformnál ennyiből csak a B450 lap jönne ki, CPU meg sehol.Kéretik befejezni a személyeskedést.
-
kisza25
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Te most miből vontad ezt le?

Nem kell, nem muszáj vennem, csak belebotlottam és megkérdeztem, hogy ez jó ár érte vagy nem. Kicsit túlgondolod az egészet....
A jelenlegi kártyám 3 év garos, megbízható boltból, de 50eFt-ért boltból jó vételnek tünt egy rx 580 8gb, nem gondoltam, hogy ott is adnak használt bányász kártyát...
Sajnos aprón még jól körül járva is 2* botlottam csalóba, szóval aprón csak eladok, nem veszek, csak ismeröstől. -
-
Casti98
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Nincs,úgy igazán semmi,rendesen teszi a dolgát. Csak a Radeon Image Sharpening szolgáltatás miatt kérdem,megnézném h hoz e valamit.
-
válasz
Beretvás
üzenetére
Hogy működik ez a Chill? Mármint tudom, hogy hol kell bekapcsolni, de mi a működési elve? Visszalép lentebbi state-re? Mert pl ha az RTSS-el az fps-t maximalizálom akkor végig a legerősebb state-ben van, de a fogyasztás és a terhelés mégis kisebb.
Az lenne az igazi, ha növelni is tudná az fps-t, a grafikából visszaábbvenni ideiglenesen, vagy ilyesmi. -
szabeska
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Oh, logikus
Írok majd a supportnak, hogy küldjék el mindkettőt.
A wattman egyébként kiválthatja teljes mértékben pl az afterburnert? csak gpu/ram órajelet, és power limitet szeretnék állítani a kártyán. Folyamatosan downclockol nagy terhelés alatt (kb 1100-1244 mhz között ugrál), piszkálnám kicsit a dolgokat, hátha abbahagyja. -
Danecay
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Én sem foglalkoznék vele túlzottan amennyiben ez nem egy ajánlott dolog lenne., viszont ahogy olvastam és amennyiben jól értettem elvileg indokolatlanul több feszültséget kap a GPU ami miatt túl is melegszik. Én is csak ennek kiküszöbölése miatt gondolkodtam ebben, a többlet áram fogyasztás nekem sem befolyásolja a napi betevőmet.
-
mtomi95
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Akkor bétára kell állni az a megoldás?
Épp azon gondolkoztam, hogy az új AMD kártyák már másabb architektúrával jönnek ami, csak részben kompatibilis a gcn-el.
Szóval ez rossz hatással lesz az új driverek teljesítményére, mert már inkább az újabb kártyákra optimalizálják vagy ez hülyeség? -
krisz77
tag
-
-
tomic
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Mit kellene bizonyítani?

Szó nem volt ilyenről. Egyszerű kérdés volt korábban a részemről,hogy mi a különbség. Mivel senki nem válaszolt így gondoltam megosztom mi is a különbség a két kártya között. Ha jobban megnézed picit több az mint 2 mm,bár valóban nem teljesen jó a kép. -
negro
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem. Ugyanakkor olvastam angol forumon, hogy vkinek 2db 580-as kartya is van a gepeben de csak egy 6 pines van radugva fejenket es mennek a kartyak. Ez elbizonytalanitott. Regi 6950-en 2db 6pines van ott nem volt gond de ezt nem neztem meg elore, hogy ezen az egyik 8pines... nekem meg nincs ilyen a hazban. De akkor holnap veszek egy atalakitot ha ez a gond.
-
korcsi
veterán
válasz
Beretvás
üzenetére
Kristóf írta:
"Egyre többször találkozom ezzel az alulfeszeléssel, ez pontosan hogy működik? "
Válaszod:
"Pl fogod és wattmanban lejebb húzod pár % al és annyi.."Annyiban igazad van, hogy csak a frekinek van csúszkája a feszültség numerikus adatot vár (nem használok wattman-t, nem ismerem pontosan) , de akkor se volt egyértelmű a kifejezés, hiszen nem is ugyanarról beszéltetek. Önmagában az órajel csökkentés nem fog jelentős fogyasztás csökkenéssel járni.
-
paprobert
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
-két totál eltérő operációs rendszer
-két totál eltérő driver
-ugyanazok a játékokUgyanaz az eredmény.
Erre nem látok más magyarázatot, mint hogy így működnek a Radeonok.
Eléggé az érzékelési küszöb környékén van egyébként a felület 'bestreamelése', ezért merem megkockáztatni, hogy elsiklottál felette.
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
No, meg jó lenne tudni az egyéb körülményeket... V-sync, CPU-limit mértéke az FX8320 mellett, chill, +egyéb marhaságok, amik a töredékére tudják csökkenteni a GPU terhelését/hőtermelését...
H nincs kihasználva/megterhelve a GPU, akkor úgy könnyű halkan működni gyengébb hűtővel is. -
zozo95
csendes tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Freesync-es a monitoron de nincs bekapcsolva nem használom.
@TIT net nélkültem telepítettem dduval, amit írtam azt már külön windows telepítésnél próbáltam általa felrakott driverral.
@HSM cpu: fx8350 alap 4ghz órajelen, memória oc nincs alap 1866mhz-en, tápom kb. 1,5 hetes Corsair HX1000w.
-
Frawly
veterán
-
default.
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Melyik veziót ajánlanád? (A hivatalos oldalon hogy tudok régebbi drivert letölteni?)
Az auto-detect-nek gondolom akkor nincs sok értelme, mert az is a legfrissebbet szedné le, ha jól sejtem.. -
shakti69
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Akkor segítek: tök igazad van!
Jelenleg 28,5 fok van a szobában, a GPU 45 fokos zero rpm-mel, azaz 17 fok a delta.
A proci nyugalomban (minimum hőmérséklet) 37 fok, ez 29-ig szokott lemenni 22-23 fokos szobahőmérsékletnél, ami közelebb áll a éves átlaghoz, mint a mostani.
Többi ki tudod számolni.(Most jön az, hogy rosszul mér a hwinfo, vagy rossz adatot adnak a hőérzékelők, netán csal a progi, ha AMD-vel találkozik?)
-
-
FatMonster
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Vettem 8 pines molex átalakítót (amit nem tudok használni, mert csak egy kötegen van molexem), ugyanúgy 3×12V vezeték (sárga) van rajta, mint a táp 6 pines csatiján. Csak az átalakítón 5 fekete van, a tápén pedig 3.
Egyébként 9xW volt a legmagasabb érték, amit láttam játék közben.
Amúgy mi lehet a megoldás? -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3964, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest