- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
DX-ben mi a helyzet? Mert nálam úgy teljesen OK volt, Mantlevel szaggatás, RAM-zabálás (nyilván emiatt is, noha 2GB-ot nem evett meg), itt-ott artifact-ek, és persze jóval lassabb. Régebbi meghajtóval lehetett választani, de most tutira csak Mantle-lel megy AMD kártyákon, mert ugyane hibákat produkálja (50FPS és 40 alá zuhanások), miközben anno DX-ben 50-60-nal szaladt röcc nélkül.
Driver-hiba esetén én elsőre mindig a gyári meghajtót ajánlom, nagyon sokaknak segít, bármit mond is Abu arról, hogy ezek csak az aláírásban különböznek a referenciától. A gyakorlat nem ezt igazolja, ezt én legfőképpen ASUS-okon tapasztaltam. Viszont tény, hogy a gyári meghajtók régebbiek, talán éppen azért, mert tesztelik őket. ASUS néha több hónapos elmaradásban van, GB-nál meg ennél is több volt, amikor ilyen kártyákat használtam. Ez elméletileg azzal járna, hogy az újabb játékoknál előfordulhatnának bugok, viszont ilyet sosem tapasztaltam, ami azt támasztja alá, hogy nem feltétlenül rossz önmagában egy meghajtó, amíg AMD-nél nem "optimalizálják".
Amúgy kizárólag a driverrel teszteltél, vagy mindig nyomod a cumót is hozzá? Mert a CCC-be épített profilok (utócsalás
) is bele tudnak cseszni a dolgokba.
Zsébernardo: Amit hetekkel ezelőtt javasoltam, ti. hogy az ASUS honlapjáról töltsd le a legfrissebb saját drivert, megvolt?
sb: Most én "user error"-oznék, ha megbocsátod. Elég komolyan foglalkoztam ezekkel a progikkal (15k fölötti olvasottság csak jelent valamit, saját topicról és privát segítségnyújtásról nem is szólva), és sem nV, sem AMD kártyán nem fordult elől, hogy ne lehetett volna velük optimalizálni a VGA-k vezérlését. Anno még RivaTuner-be is keményen belemásztam, amikor nem nagyon szerette az AMD kártyákat, és azt is be lehetett bizony lőni. A legtöbb user viszont még az egyszerűbb beállításokkal sincs tisztában, aztán persze, hogy jönnek a problémák, főleg, ha több ilyen progit is feltelepítenek, amelyek aztán nemcsak a drivernek tesznek keresztbe, hanem még egymásnak is.
Jelenleg elégedetten használom az AB-t, 13%-os energiamegtakarítással gyári beállításhoz képest, természetesen halkabb és hűvösebb kártyával, és nem b.sztatja a meghajtó sem a VRM-eket, sem a GPU-t v. a RAM-okat az idióta órajel-ugráltatással (?X is olvastuk itt?
). Annyi a hátulütője, hogy kézzel kell profilt váltani, de ezzel tudok élni, Tahiti-s kártyákon nincs más lehetőség. Ráadásul így megfelelő profilt tudok alkalmazni (pl. -20% tuningot, ha nem kell a teljes kraft). Mindemellett a 2D alap feszen a kártyám magasabb RAM-órajellel és teljes sávszélességgel képes dolgozni, mint azt a driver hagyná. Ha majd az AMD biztosítja ezeket a lehetőségeket, el lehet dobni az ilyen progikat, addig viszont szerfölött hasznosak.
aginor: Nem videózok mobilnettel.
-
törölt tag
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
Ezeket e kérdéseket itt jópáran feltettük... Én is szeretném megtudni bárkitől, hogy melyik drivert használhatom gond nélkül ehez az Asus R9 R270X TOP videókártyához. 13.12 WHQL és ezelőtt a HD7850 mellé használt 13.9 WHQL nem is települ fel ehez a kártyához! A lemezen adott 13.20 driver az ASUS mühelyéből AODDriver hibát okozott. A 14.9 WHQL-nél jelentősen a felére visszaesett a 3D-s teljesitmény. A 14.8 WHQL-nél most ezek az órajel kiugrás ingadozások zavarnak. Megnézem a Guru3D-s 14.4 WHQL-t ezzel a videókártyával is, mert ott legalább volt MANTLE BF4-ben. Ha ott is hibás marad, akkor teljes a tanácstalanság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Borderlands 4
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest