- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #51631 üzenetére
De nem is hiábavaló hsz-okkal gyűjtöttem, hanem 5000-15000 feletti látogatottságú cikkekkel, és nem kevés segítségnyújtással, szerintem te is emléxel rá.
Továbbra is a releváns infókról beszéltem. Amiről beszélsz azt én is soxor hangoztattam már: játékot csak patchek után, olcsón, hozzájuk gyúrt driverekkel kell beszerezni. Manapság szinte már nem is adnak ki alapból játszható játékokat, némelyiknek nagyobb a javítócsomagja, mint maga a játék.Sajnos ezen alapelvek betartásával is előfordulnak hibák (pedig ott virít egy rakás játék elején az AMD logó, tehát joggal várhatna el az ember a zökkenőmentes működést), de nálam nem is a grafikával volt mostanában, hanem a videó lejátszással, ill. legújabb (14.8) esetben a telepítéssel.
Az szintén megfigyelhető, hogy egy-egy új hardverstruktúra kiadásával lépnek föl hibák a régebbi kártyákon, amire persze könny azt mondani, hogy használd a régebbi drivert, de mihelyst beszerzel pár újabb játékot, amelyekhez kellene az új, máris lehetnek hibák a régiekkel. Ált. ez a problémák forrása, leszámítva persze azt, hogy az új kártyákkal is sorra jönnek a hibák (mondjuk, ami a 3870-nel történt anno, az szerintem überelhetetlen, de ezt illetően tévedhetek is), tehát ezek beszerzésével is érdemes fél évet várni.
and1ao: Ja, a Bibliában is sok minden le van írva.
Ha azt akarnám bizonyítani, hogy nincs értelme, csak hogy az ilyen kártyákat el tudjam adni, én is megtehetném, de amíg saját magam tesztelek a tudásom gyarapítására, és azt látom, hogy a GPU-tuninggal elért (9%) szintet 44%-kal dobja meg a RAM-ok túlhajtása (13%), számomra ez elég szignifikáns különbség.
A 285-nek egyébként mi köze van a jelen topichoz?
Minél erősebb egy VGA azonos sávszélesség mellett, annál közelebb kerül a sávszélesség korlátjához (alap matek), és a jelen topicban jóval gyengébb kártyákról beszélünk.
Azt éppen a minap írtam, hogy csak mert más is okoz hibát, ez nem jelenti az AMD-driverek megbízhatóságát, ezen mi nem volt érthető?Költői kérdés volt!
Szerintem (Apollo_21 és társai) páran inkább teszteljetek az állandó mantrázás helyett.
Túlhajtás értelméről már soxor leírtam az alapvetést: ha nyertek vele (minFPS, VSync), használjátok, ha nem, fölösleges. Számszerűen leírtam, még ha páran nem is tudjátok követni megfelelő matematikai ismeretek hiányában, ami nyilván nem a ti hibátok.
Mivel mindent egyértelműen leírtam és teszteltem, a továbbiakban a VRAM-túlhajtás értelmét illetően, légyszí, mellőzzétek a nekem címzett "okosságokat".Remélem, ez legalább érthető.
Picturemaker: És mégis mozog a Föld!
Legalább valaki saját maga is megnézi, miről van szó.
Ez egyébként nem annyira sávszél (az csak akkor szólna közbe, ha elérnéd a határát, amit az elért tuning-eredmények egyértelműen cáfolnak), hiszen a grafikai teljesítmény a GPU+VRAM kombóból áll össze. Ha nem egyforma mértékben tuningolod őket, akkor az alacsonyabb képességű hardver szűk keresztmetszet lesz. Ezért, ha VRAM-ot húzol, a GPU lesz relatíve lassabb és vice versa. Számos VGA-t tuningoltam az elmúlt 10 évben, és a tuningnak megfelelő gyorsulás, sávszélességtől függetlenül, kizárólag akkor jelentkezett, ha mindkét komponenst sikerült azonos mértékben túlhajtani (és egyik esetben sem korlátozott a sávszélesség, máskülönben nem lett volna meg a számszerű gyorsulás).
A tuning (hangolás) nem egyenlő a túlhajtással. Nekem még -20%-os profilom is van régebbi v. igénytelenebb játékokhoz, hogy még a gyári mértékben se melegedjen/fogyasszon a VGA-m (nem beszélve a "2D"-ben is lazán futó, régebbi játékokról), tehát távolról sem értelmetlen "bármiféle" tuning.
Azt mindig is hangoztattam, hogy "szénné húzni" egy VGA-t baromság, mert csak tönkretesszük, de egy egészséges túlhajtás nem árt, ha van értelme. Ezt az értelmet általában pont az a néhány FPS jelenti (lásd tegnapi hsz számításokkal), mert ahol sok FPS-t nyernél vele, pont ott nyilvánvalóan semmi értelme (hiszen +10FPS-hez már alapból van legalább 80-90FPS-ed, túlhajtás szintjétől függően).BandiT85: Köszönöm, hogy teszteltél.
Memóriának hol tudsz feszt adni?
Steve198310: Hát ez az. Ha nem lehet húzni a RAM-okon, akkor nincs meg az ennek köszönhető extra teljesítmény sem. Páran ezért azzal vigasztalják magukat, hogy az "úgysem jelent semmit", figyelmen kívül hagyva a tényeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest