Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Steve198310 #49894 üzenetére

Én azon csodálkoztam, hogy az agyonsztárolt APU a 6800K-ban 20% tuninggal (ennyit bírt) 16-17%-kal volt gyorsabb az alapon járó HD4600-nál (4670K). Ilyen szempontból max. az számít, hogy az Intel grafikus meghajtói még az AMD-énél is rosszabbak (2500K-ban 40% IGP tuningtól lett 17% + teljesítmény, de a lassabb RAM-ok visszafogták a GPU-t). :DDD
    AMD-t tudni kell, mire érdemes venni, pl. játékokra, videózásra, de komoly számításokra kevésbé. Sajnos míg az AMD dupla modulos megoldásai 2 maghoz képest átlag 60% teljesítmény-növekedést hoznak, addig a HT Intelben csak 30% körül, ami meg úgy jön ki, hogy míg számításoknál gyakran jelentős sebesség-növekedést okoz, sok játék egyáltalán nem támogatja (végeredményben Pentiumod lesz), ergo ha kevés a pénzed, és játékgépet akarsz, csak AMD-ben érdemes gondolkodni. A 6800K 33k-s ára vastagon megéri (egy 16k-s lapban is lazán tuningolhatod), a 7850K 46k-ért már pénzkidobás, miközben ua. számítási teljesítményt tudják.

VGA-ra visszakanyarodva: Volt sok AMD kártyám és nV is, az extra szolgáltatások (PX, Cuda), a tuningolhatóság (páran majd mondják, hogy pedig nem, de én mást tapasztaltam és olvastam) és a megbízhatóság (1x sem találkoztam driverhibával) miatt nV mellett is maradok. De ez a 7870XT túl jó vétel volt, semhogy kihagyjam, és az összes eddigi AMD kártyám közül magasan ez a legmegbízhatóbb. Alig 1-2 driverhibával találkoztam, még felülvezérléssel is, tehát a 7870-et nyugodt szívvel ajánlom bárkinek mindamellett, hogy továbbra is nV-párti leszek.

Új hozzászólás Aktív témák