Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

válasz Malibutomi #33932 üzenetére

Uhhh..el is írtam,de látom levágtad a lényegét :B Én is a 9970-ről beszéltem.Itt a H-s hírekből kiindulva erősebb lesz mint a Titan,(hogy mennyivel azt nem vágom),viszont rendesen megkérik az árát.
    A hírek alapján a teljesítménye igen erős, de ennek meg lesz az ára is, hiszen a vállalat inkább 1000 dollárhoz közelítő árcédulában gondolkodik, mintsem a megszokott 500-600 dollár körüliben.Ezzel gyakorlatilag a VGA-piac egy újabb változáson megy át, így a Radeon HD 7970 megjelenésével szabott magasabb árszintek újra növekedésbe kezdenek. Úgy néz ki, hogy a leggyorsabb egy GPU-s kártyák esetében 700-900 dollár lesz az új árazás. Ennek köszönhetően az elődnek számító Tahiti cGPU továbbra is a termékskála része marad, méghozzá az aktuális árszinten(nem is csodálom,ha ilyen drága lesz az utód). Arról még nincs adat, hogy ez később mennyire változik.
    Az új Hawaii kódnevű cGPU esetében nem számít meglepetésnek, hogy a GCN architektúra megmaradt, így gyakorlatilag csak a feldolgozók számának növelése volt a cél pár extra funkció beépítése mellett.
    Persze az architektúra nem változott, így olyan radikális előrelépésre nem érdemes számítani, mint az előző körben.

Ennek tükrében szerintem nem lesz meg a 30%(legalább is a király kategórián kívül nem hiszem) és még drágább is lesz,de ez megint csak jóslás.Minden esetre a 7970-sem volt éppen olcsó kártya(ma sem az),de ezt még megtoldják egy kicsivel így egy kicsit borúlátó vagyok a jövőt illetően.

Új hozzászólás Aktív témák