Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz katt777 #33805 üzenetére

"Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra."
    Nekem az a bizonyos hiba a 920-as I7-emen ugyanúgy másfél évig nem bukkant elő, észrevehetetlen volt. ;) Másfél év után egy hibás kis mondjuk 3*3 pixeles bevillanásból vettem észre. ;] A 7950-es topicban is egészen addig hibátlanul mentek az alulfeszelt vagy tuningolt csipek, míg a WOT meg nem jelent, és igényelt kicsivel több feszt. A csipek "észrevehettlen" gyári hibái is azért maradnak észrevehetetlenek, mert szoftveresen vagy a BIOS által javítják vagy megelőzik őket. Ugyanúgy mi is tuningnál, ha kicsi a fesz, utánállítjuk és jó is.

"Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi."
    Mondom, hogy nem tud ilyet a GPU-Z. :N Rossz AB-verziót használsz, vagy valami más nem kerek akkor nálad, ha pont annyit mutat visszaeséskor, mint a GPU-Z. ;) (Bepipáltad AB-ben a low level HW access-t? Csak akkor látja, amúgy ugyanazt mutatja csak, mint a GPU-Z....)

Amúgy annál is inkább gyanús nekem az AB-d, mert van benne power limit állítás... :) Próbáld ki a friss bétát, nekem a 3.0.0 beta10 van fenn, és teljesen jól működik. Az unofficial mód is elvileg megy benne, bár azt egy korábbi bétával teszteltem csak, sajnos ha kijön az új béta, mindig frissíteni kell, bár lehet, fogom azt letiltom netről a tűzfalon, aztán akkor szóljon be, hogy frissítsem. ;]
    Amúgy unofficialnak nincs csúszkája, akkor teljesen inaktivizálod a powertune-t, akkor teljesen figyelmen kívül hagyja a limiteket, bárhova is állítod a power limitet. Ezért is kell óvatosnak lenni vele, a 7950-em a gyárilag 7970 limitjeivel is vagy 20%-al kért többet kombustorban unofficial módban, mint amúgy +20% limittel. :Y

Új hozzászólás Aktív témák