Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz Soos95 #49503 üzenetére
a BF4 -ről meg annyit, hogy mindenki nagyon el van vele de nekem nagyon nem jön be, inkább a MoH warfighter nagyon jó grafikailag meg a CoD történetileg , de a BF4 talán csak multiba jó
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
WD teszt Asus 270X DC2T grafika minősége : 1080p, részletesség: ultra, árnyékok: ultra, környezeti kitakarás: HBAO+ magas, bemozdulas: on, mélységélesség: on, víz: ultra, shader: magas, élsimítás: temporális SMAA, FPS: 34-40 között nekem a 14.4 driver van a gépen, de ha az amd kiad egy újabb drivert(nem bétá-ra gondolok) akkor lehet vmivel jobb lesz....nem?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
katt777
félisten
válasz joysefke #49481 üzenetére
De hát éppen ezt mondtam (ismét). A kisebb kártyák jobban tuningolhatóak, csak úgy sem érnek semmit. Nekem is volt 1600Pro-m, 24% tuning belefér, és úgy sem futott rajta normálisan semmi.
Asbee: Összehasonlítás volt, talán elkerülte a figyelmedet. Az is írtam, hogy saját tapasztalataimról van szó. A tuningolhatóság miatt volt eddig jobb az nV ár/értékben, hülyék, ha ezt tiltják. Ami tesztet láttam, ott nVnál 15% volt a tuningolhatóság (GTX770 pl.). Végeredményben pedig szeretném látni azt az AMD kártyát, amely CUDA és PX támogatást nyújt. (Márpedig utóbbi hiánya nem kevés játékban erősen csökkenti a vizuális élményt).
- = Zk = -: Hát, számolni tanulhatnál kicsit. Több mint 10k-t spóroltam azzal, hogy az olcsóbb helyről vásároltam alaplapot és procit. Ha neked ez "pár Ft", akkor gratulálok a jövedelmedhez.
Amúgy az új AB is szar. Ez most váltogatja az órajeleket (profilozás nélkül), de ugyanúgy változatlanul hagyja az 1x megváltoztatott feszt, mint a Trixx. Pl. 3D 1.013V-on van a kari, hiába vált vissza 300/150-re, a fesz fent marad. Én hülye meg letöröltem a régi profilt, amelybe el volt mentve az alap tartomány átírása (hiányzik az a szakasz), így nem tudok most 2D profilt csinálni, közben meg ott van a tök fölösleges intervallum 2400MHz-ig. Most keresgélhetem a CCC beállításokat, hátha ott helyre tudom hozni.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Asbee
veterán
válasz katt777 #49506 üzenetére
Igen, összehasonlítottad az AMD-t és az NV-t. Ámulok és bámulok komolyan mondom, NV jobb ár érték arányú... Mikor volt ilyen legutoljára 4 éve? Ne haragudj de mintha ~2 évet lemaradtál volna a videokártyákkal. Mint már írtam a kepler megjelenése óta egyáltalán nem tuningosabbak, főleg a fesz állítás hiánya miatt, de bios moddal sem adható túl sok, és nem szokott sokat hozni. 7850-től felfelé 30-40%-os tuning szinte átlagnak számított, igaz jött pár olcsósított modell amivel figyelni kell. Az ár megint egy külön téma, nv kezdő árai mindig az egekben vannak 780 alatti árak most normalizálódtak. Ezért is volt mindig úgy vga ajánlás, hogy aki nem riad vissza tuningtól vegye az olcsóbb, tuningosabb jobb ár érték arányú amd kártyát.
PhysX... Még jó hogy a modern AAA játékok tele vannak PhysX támogatással... Erről ennyit.Ez volt a témában az utolsó hozzászólásom, nem akarom itt szétoffolni a topikot. Téged meggyőzni úgysem lehet, maximum jön majd a kiforgatás és mellé beszélés. Csak egy jó tanács, úgy másfél 2 évnyit olvasgass vissza videokártyákkal kapcsolatban, főleg adott topikokban. (vagy megfogadod vagy nem)
És mielőtt valami fanboynak állítasz be nézd meg a vga-m. Ebben az időszakban járt nálam több vga is mindkét oldalról és mivel komolyabban is szoktam tuningolni, eléggé átrágtam, tapasztaltam a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
....valaki valamilyen tapasztalat a WD vel kapcsolatban?
-
Alister71
nagyúr
Enyhén tuningolt 7870-essel, 1100\1375 és i5 2400 - 3.6GHz hasonlóan fut mint neked. Én felraktam a 14.6-os drivert, azzal high beállításon 52-60 fps megvan. Ultrán 35-40, de ha motorral gyorsan megyek, akkor itt már leesik 20 környékére, viszont high-on tartja elég jól, nem nagyon megy 35 alá. A vsyncet sajna ki kell kapcsolni, mert az 30-ra csökkenti. A procim viszont 60-70% körül megy, van olyan mag amelyik 80%-on. CPU hőfok szinte semmi, 48-50 fok körül mocorog. Vsync nélkül a gpu szinte végig 99%-on megy, max 72 fokra melegszik a Sapphire DualX, a hangja is még türhető. Vramból 1.2 - 1.5 giga körül, rendszerramből valamivel 5 giga felett fogyaszt, AB-rel monitorozva, természetesen FHD.
Mivel én Xbox karral játszok nincsennek olyan gyors mozdulatok mint egérrel, laggnak semmi nyomát nem találni.
Kifejezetten jól fut a játék.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
katt777
félisten
Én sem ma kezdtem a tuningolást, és nem láttam soha 30-40%-ban fesz. emelés nélkül (vagy akár azzal) STABILAN (értsd: minden játékban megbízhatóan) tuningolható VGA-t. Persze, egy GPU-Z Shotra el lehet lőni, mint a 7GHz-es procikat.
Néztem teszteket újabb nV-król, és ott voltak elfogadható tuningeredmények, sehol nem írták, hogy ne lehetne túlhajtani őket (saját nV kártyáim is fesz emelés nélkül tudtak 25% tuningot). Ergo nem kell újra utánanéznem, és vitáznunk is valóban fölösleges.
És még mindig: azonos áron sincs CUDA-m és PhysX-em AMD kártyával, miközben ezekkel számos program gyorsulna. Tehát még kicsivel drágábban is jobban megéri az nV. Én is 760-at akartam, de remek vételként jött a 7870, és az említett hiányosságokat leszámítva pöpec kártyának tartom.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Asbee
veterán
válasz katt777 #49511 üzenetére
Már kezded a ferdítést... Hogy a említett kártyák tuningolásával de úgy általában nincs nagyon tapasztalatod az biztos. Bizony 30-40% STABIL tuningról van szó. Kit érdekel, hogy lehet-e feszt emelni vagy nem? AMD-n könnyebben lehet és a hatása is sokkal jobb, itt egyébként léggel a max boost fesz-ig szokott menni, ami meg boostos ott emelni sem kell. NV-nél a boost feszültséget lehet kitolni 1,175V-ról 1,22 körülre. Arról nem a felhasználó tehet, hogy az AMD-nél biztonságosan nagyobb tartományban lehet állítani ezért a tuning potenciál is nagyobb. Ne érts félre nem az NV karikat akarom savazni és az AMD-t fényezni, de egyszerűen nem állja meg a helyét annak amit írsz.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Nem szar az új AB, ez nálam mindig így volt, régebben már írtam is róla, erről vitáztam veled korábban, de akkor állítottad, hogy nem ragad be. Pontosan erről írtam neked, ha megváltoztatod a feszt,akár 1X-er is, akkor utána változatlanul hagyja, csak az órajel áll vissza, a force constant voltage miatt van, de ez már az ősidők óta így van, a jóval korábbi afterburnerek is így viselkedtek, szóval nem az újjal van baj. Be kell lőni egy új profilt vagy csak az újraindítás segít.
Az meg tényleg úgy van ahogy Asbee írja, az NV szándékosan limitálja a tuningot, mert sok volt a garanciába visszaküldött kártya a túlzott tuning-fesz miatt, s a fesz emelés kiiktatásával próbálták ezt korlátozni. Sőt a nagy partnereknek mint az EVGA kerek perec megmondták ha engedélyezik akkor ugrik a garancia.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz katt777 #49511 üzenetére
7850asok gyarilag 840es GPUval mentek, topikban eleg sokan hasznaltak oket 1100 korul ami 30%+ tuning. gyari OCbol volt 1000/1010en jaro is, 20% gyari OCt meg jellemzoen ugy szoktak adni hogy meg van tartalek a kartyakban.
kerlek ne kezdj vitaba olyan temaban, amihez annyira nem ertesz.
hackeeeee: CF kezeles mennyire lett elszurva 14.6 alatt?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
belinho
senior tag
válasz proci985 #49514 üzenetére
A 800mhz-es gpu órajellel jövő 7950-ek esetéről, amik 1100-1200-at mentek, már ne is beszéljünk!
De itt a cikk is, amiben Abu mindent leír, hogy az NV miért és hogyan korlátozta a tuningot!
Ár-érték arányban tényleg verhetetlen az AMD, én is NV-t akartam de nem tudtam kihagyni a jól árasított 7870XT-t. -
csabi0805
senior tag
Én meg nemtdum feltenni a 14.6-ot elkezdi feltenni, de kb. a felénél amikor elmegy a kép másodszor akkor beakad.Onnantól annyi.A 14.4 meg simán felmegy.Már próbáltam mindent.
Amúgy a WD-nél mit jelent az a gpu állítható lehetôség?Meg az mitôl van,hogy amikor megyek az autóval akkor van amikor szaggat...Holnap felrakom az ssd-re hátha jobb lesz. -
Asbee
veterán
válasz belinho #49515 üzenetére
Egyébként csak érdekesség képen, sokan használnak biost tweakert amiben kitolható a max boost fesz 1,2V felé valamennyivel és nem nagyon halnak a kártyák. A ref tápellátása pl a 680-nak megfelelő hűtéssel bírna 1,4-1,5V-ot. Viszont külföldi oldalakon olvasgattam, sokan rámértek a kártyára műszerrel, és kiderült sokszor alapban is az 1,2V felett kapott a gpu és erre ment még rá az +feszültség, illetve nagy feszültség tüskék voltak, főleg emelt fesznél ami viszont nem túl jó, főleg egy átlagosabb léghűtésnél. Monitorozás ebből semmit nem mutatott. Pontos cikket nem találtam de a boostal van összefüggésben. Ez már nagyon off itt de talán érdekesség képen elfért.
7950-ből a topik 90%-a 1100 felett járatta a kártyát 24/7, volt nekem is kettő is a Sapphire vízzel 1350-et ment. 7870 kimaradt nekem de olvasgattam közben azok is nagyon szépen mentek. 290-ekben is benne van a 30% de ott hűtésre főle vrm nagyon figyelni kell. De ha a tuningot sem vesszük annyira alapul ár értékben mindig iss jobb volt az AMD. Ha bele gondolok első 660ti-m majdnem 90 ezer volt , amit tartott annyi ideig míg már picivel többért 7970 GHZ volt, stb stb stb...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
az, hogy Te 4-5 terméket onnan veszel, olcsóbban, az nem ugyan az, mint mikor én 2-3 havonta 1 terméket...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gstyler
senior tag
Nálam a 270X-el, 14.6.driverrel, ultrán viszonylag jól megy, 25-50fpssel.
Egy valamitől akad be teljesen, amikor a display menüben a texturest felrakom highról, ultrára.
Itt ki is írja, h 3GB VRAMot igényelne, de mivel nincs így totál halál
Hiába teszek mellette mindent lowra, akkor is simán beakad, szóval az marad highon. -
Tamoo
MODERÁTOR
270X-ből melyiket érdemes nézni, ha lehetőleg halk kártyát akarok?
SAPPHIRE 11217-00-20G R9 270X 2GB GDDR5 VAPOR-X OC
ASUS R9270X-DC2
vagy egy olcsóbb XFX milyen ezekhez képest?Másik kérdés. 7770-ről nemigazán érdemes 260X-re váltani ugye? (még nem döntöttem el, hogy 260X vagy 270X legyen)
-
blu79
addikt
Szia, nekem egy Asus R9 270X DC2T van és rendkivül halk játék közben is, videókártya téren most van előszőr Asus márkám és meglepődtem milyen halk, az egyik barátomnak van egy Sapphire 7870 és azt lehet hallani játék közben, én úgy döntöttem ,hogy ezek után csak Asust veszek mert nagyon megtetszett a hütése rendkivül halk és hűvös WD alatt 67°C max.
-
blu79
addikt
...a másik meg HD 7770-ről nem érdemes váltani, személy szerint biztos nem váltanék mert nem lesz akkora változás.... mint pl. ha r9 270X-re vagy r9 280X-re váltanál , sokan kérdezik azt is , hogy érdemes e HD 7870 ről váltani r9 270x re természetesen nem érdemes mert felesleges pénzkidobás, pár fps a különbség a r9 270x javára.....
-
bozont
veterán
Érdemes, inkább az a kérdés mekkora ráfizetésből. Egy 5-6e Ft-ot simán megér a 260X váltás is, de a 270X az tény és való, más dimenzió (bár a 270 jobban megéri szvsz, főleg ha valakinek a tuning sem idegen). Ha meg FullHD felbontásról beszélünk, a 256bit jól jöhet a 2GB ram mellé.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #49529 üzenetére
Nem véletlenül erre a kettőre böktem. Előző kártya vásárlásakor is ez a két versenyző volt, akkor vapor-x győzött és nagyon elégedett vagyok a hűtéssel/zajszinttel. Igen, azt is néztem, hogy Asus-ra 1évvel több gari van. Valószínűleg mindkettő elég jó. Többi kártya, gyári hűtések akkor felejtősek hozzájuk képest ugye? Pár ezer pluszt mindenképpen rászánom, hogy kussban legyen.
-
-
Steve198310
őstag
Igen ige egyet értek a "csucsbicep" el mert igen hűtve vannak a VRM,VRAM teliben van borda ne kis nyeszlet bordát ragasztok rá meg hasonlók. Nekem is vaporom van és rohadt jó cuccocska. Igen az MSI azért halkabb mert hát az igazat meg valva el engedi kicsit a hőmérsékletet. De teljesen rendben van a 65-75 és még a 75-80 is. Felette már melegnek mondott. De el vegetál az enyém is 50-70 fok között. Ha le szabályzom 20-20% ra ami 1400-1450 fordulat akkor is 70 fok alatt van.
Jó választás lehet egy vapor-x"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
katt777
félisten
Én is mondtam, nincs értelme vitázni. Nem csak magam teszteltem, más teszteket is néztem, és azokban az állítólag tuningolhatatlan nV kártyák is szépen viszik a túlhajtást. AMD-nél én csak azt láttam, hogy ami 15%-nál nagyobb tuning (most sem a 30% tuninggal sem használható alsó kategóriára gondolok, vagy az erősebb kártyák butított kiadásaira), az valahol, valamiben elbukik, lehet, hogy éppen Borderlandsben 45p játék után (tapasztalat), amit senki nem tesztel. Nagyobb tuningnál a léghűtéses kártyák meg jobbára megfőnek. Mutass már egy 30%-ban stabilan tuningolt 7870XT-t, légyszí!
belinho: Fesszel együtt úgy lehet beállítani, hogy 2 profilt csinálsz, csakhogy ezek auto váltása nem működik W8 alatt (pedig, ha megtalálnám, hogyan vittem le anno a gyári határértékeket, akkor 300/450-nel gyári 0.8V-on teljesen jó lenne). A Powerplay az órajeleket illetően rendben működik. Feszt sajna akkor sem vált, ha kikapcsolom a fix feszt. Egyébként most belőttem CCC-ben, az is majdnem annyi feszt ad a tuningnak, mint amit AB-ben adhatnék, AB-re meg rábíztam a hűtésvezérlést, mert a gyári egy kupac szar.
proci985: Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek. Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Asbee
veterán
válasz katt777 #49535 üzenetére
Tehát akkor te eldöntötted, hogy a PH és más nagyobb fórum említett amd kártya tulajdonosainak, hogyan megy a kártyája és bizony az instabil tuning volt, mert te ezt látatlanba megmondod. Gratulálok. Nem tudom milyen teszteket, fórumokat olvastál de gyanítom semmit, mert mindegyik azt támasztja alá amit itt próbálunk megértetni veled. Meg ugye az NV tuning az nem bukhat el ha már ennél az okos következtetésnél tartunk, mert az ugye más...
Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek. Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
Mert a GTX 660ti, 670, 760 akkor nem vissza butítás ugye? Általánosságban egyik sem tuningolható jobban. Legalább fölösleges hülyeséget ne beszéljünk már. A 7870 is brutál tuningban a 7970 is nagyon jól megy.
Úgysem lesz igazat, hiába csűröd, csavarod, forgatod. Tényekkel akarsz szembe menni, ha normálisan utána néznél belátnád.[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Sikerült felrakni a 14.6-ot.
Na rakom fel újból a WD aztán nekilátok...
Kiváncsi leszek hogy lesz e laggolás stb.[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Na srácok.
Azt mi csinálhatja hogy van amikor játszok mondjuk az F1 2013-al,és elkezd ilyen barna meg fekete folt lenni a játékba,meg így villog.Nem mindegyik játéknál csinálja,például a Battlefield 4,Company of Hereos 2-nél nem csinálta még egyszer sem.
De például a WD-ben is csánálta már.
Utánna kilépek a játék menüjébe,és újra kezdem a játékot akkor meg működik rendesen.
Na ez mi lehet? -
addikt
Sziasztok, lecserélném a 7870-es kártyámat, olyan kérdésem lenne hogy melyik az erősebb kártya, a 7970 vagy a 280x? Nem tudom melyikre cseréljem le.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest