Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz rdavid921011 #50400 üzenetére
Nem fog gondot okozni csak nem 3.0-án hanem a 2.0-án fog menni.
Deus ex machina
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Nemrég eladtam a régi kártyám (Asus HD7870 DCUII V2 TOP 2gb).
Tegnap óta az új tulajnál szemetel..órajel váltás..power target variálás és minden egyéb beavatkozás ellenére is.
Hőfok nemszáll el...70foknál megáll..
A hiba 10alkalomból 3x fordul elő...játék alatt simán leáll az illesztőprogi random, esetleg fagy a gép,de nincs szemetelés. Teszt progiknál viszont ilyen lesz.Jól érzem h megsz*** a Vram rajta és az hibázik?
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz CirrMee #50403 üzenetére
Házat nemláttam még...elvileg egy Kandalf házba van beledobva a cucc..eddig..(4hónap) hibátlan müködött...
Tápot nekérdezd nemtudom Holnap visszakapom a kártyát.bedobom saját vasba és megnézem miújság..
Gyanakszok...tápra, bár nemtudom okozhat-e gagyi táp ilyesmit..esetleg driverrel teleszemetelt win..stb.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Steve198310
őstag
válasz katt777 #50395 üzenetére
Azzal a típusú karival nem is volt ilyen gond. Itt a 270-270x aminek ha nem megfelelően lovon be a TDP limitet húzól rajt és valamelyik komponens ki marad ez történik.
De hozzá tettem hogy Windows 8 8.1 alatt jött ki nekem. És úgy is halt meg.Mindenki maga fogja el dönteni, hogy mit fog tenni
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Ivy i3 mellé giga 270(43k), asus 270(47k) vagy sapphire 270x(52k)?
A 270x nem hinném, hogy ezen proci mellé kéne már, a giga 270 felé hajlok, mert most jóval olcsóbb, mint a többi.
400W-os tápom van, elvileg pont elég lenne a 270x alá alapon.hardverapro.hu/tag/chipman
-
katt777
félisten
válasz Raidon #50396 üzenetére
Az 3 hónap volt. Egyébként gyakran sokkal gyorsabb a gyártóhoz fordulni, még ha többe is kerül, mert ők nem trükköznek a hibás cuccokkal, ráadásul garantáltan érvényesítik a garanciát.
nanus: Nem mennek 1700-on a RAM-ok?
rdavid921011: A hátrány inkább az, hogy MSI.
Apollo_21: Lehet, a táp kevés A-t ad le 12V ágon. Vagy az új tulaj meghajtotta a karit, mint Singer a varrógépet.
Steve198310: Hát, ha húzás volt, megint kevésbé a W8 a ludas.
hackeeeee: A logót overlay-jel teszi rá a program, nem meglepő, hogy olvasható.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Raidon
őstag
válasz katt777 #50412 üzenetére
Akkor ugy erted hogy rosszul csinaltam hogy visszakuldtem a kiskernek?
Valami papirt akkor is adniuk kell hogy a hivatalos szerviz mit mondott ra. Remelem azert nem lesz 3 honap...."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
nanus
senior tag
válasz katt777 #50412 üzenetére
Nem ez ram szempontjából anti tuning talán 1580 volt amit birt max ...tehát az maradt alapon, gpu 1180 volt amin tesztek egyebek mentek hiba nélkül .....ugyhogy maradt az 1100x1500 moncsi csak 1680x1050 a proci meg 3.6-on igy szépen elvannak egymással (játékokban beállitásokkal szépen be lehet lőni hogy kihozzam belőle amit lehet)
-
Raidon
őstag
válasz CHIPman #50416 üzenetére
Szia bocsi a kerdesert de milyen marka es mennyi ido alatt inteztek neked a dolgot?
Csak mert en is hasonlo cipoben jarok... 1 hete vga-nelkul es kivancsi lennek mire lesz meg....
Turelmem az nincs...."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
törölt tag
Nálad is szépen teljesit a HD7870 és a Phenom IIx4 párosa még ezen a felbontáson is. Nálam is jó, igaz Full HD-n... Másoknak már ez nem elég. CPU-d NB órajelét hányas szorzóval használod (10-11 vagy 12) ezen a 3600 MHz-es beállitások mellett? Nálam 1.328V CPU feszültség, 2200 Mhz NB órajel (+0.2V) és jó időzítésű DDR3 RAM-ok viszik az alapórajeles 3500MHz-en a Phenom II x4 970-et. A HD7850 OC-t már egy kisebb tuning után is megfelelőnek láttam, de 1000/1250 MHz főlé feleslegesnek találtam emelni. Fogyasztás/teljesitmény arányban nem érte meg tovább hajtani, ezért csak rövid tesztek idejére hajtottam ki. Ekkor a CPU-t már 3800MHz-ig (1.38V) emeltem, de a GPU 1100 MHz-es órajelen ment még stabillan, de eddig is mértem gyorsulást rendesen. Megnéztem ilyenkor mások eredményeit és eléggé elcsodálkoztam... Most akkor nálam miért ennyire jó és másoknak miért kell ehez 4 GHz-es Intel és mellé szénné húzott VGA. Ja kérem, mert tán nem elég a kétszeres élsimitás használata ekkora felbontásra és a High és Ultra beállitások közt megtalálni az egészséges egyensúlyt. A teszterek kihasználhatják a maximális élsimitás beállitásait, de nem a játszható szintet keresik, hanem a hardverek teljesitményére kiváncsiak. Én a játszhatósági élvezeti faktoron belül maradva szeretném a legtöbbet kihozni a rendszerből. Ezért igen valószinűleg elég sok fórumozótól eltérő véleményt fogok kijelenteni ilyen esetekben. Adott játékokban és benchmarkokban magasabb felbontásban és beállitásokkal emelnem kell a CPU és rendszer teljesitményét is, még ha a VGA-t ilyenkor nagyobb terhelés is éri, de mégis mindent kihozok a HD7850-ből amiben nem sok tartalékot hagyok benne. Ami visszafogja a gépet most, az most egy jó AMD Catalyst driver.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hát, ez gáz, mert hiába húzod a procit, ha a RAM nem megy vele, nem lesz meg a GPU-tuningnak megfelelő teljesítmény-növekedés. Magas grafikai minőség mellett a felbontás kevésbé számít, tehát ilyen szempontból OK a konfig.
Apollo_21: Több A-t NEM TUDSZ adni neki.
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok !
MSI R9 270X HAWK kártyám van. Érdemes húzni rajta picit vagy rizikos a dolog, hogyha igen akkor mik a teendők ? Alap órajelei: http://prohardver.hu/dl/upc/2014-07/10/486907_rco1mzdd7bvyzvap_desktop_2014_07_10_11_56_15_143.jpg
[ Szerkesztve ]
-
RichiE24
csendes tag
válasz juve600 #50429 üzenetére
Nem kevés csak foglalkoztat a dolog. Addig amíg szépen elfutnak a játékok nem érdemes ? A másik dolog a hűtés. Automatán 30 %on pörgeti a ventiket viszont monitorozva felkúszik a hőfok 60ig onnantól tekeri feljebb egészen 80ig 40 %ra. Érdemes manuális hűtésvezérlést beállítani ?
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz HANDO88 #50432 üzenetére
mire gondolsz ???
ebben a tesztben is látszik hogy játék-tehelés alatt az msi-nek a legmagasabb a hőfoka viszont annak a legcsendesebb a hűtése,sztem a 75 fok az teljesen jó érték úgy hogy nincs hangja a karinak ( nálam is igy van a msi r9 270x gaming-gal),azért irtam neki hogy rakjon fel egy hwinfo képet mert abban látni ha valami nincs rendeben
(#50434) HANDO88
én ilyet nem tapasztaltam pedig má 1 éves a kártyám[ Szerkesztve ]
-
RichiE24
csendes tag
[link]
Hando nekem nincs ilyen ford.szám hoppáré hála Istennek. Semmi hangja nincs a ventikenek 1edül mikor 75%-ra állítottam akkor hallottam.[ Szerkesztve ]
-
HANDO88
senior tag
válasz RichiE24 #50435 üzenetére
Nálam van,és mid a két verzióra panaszkodnak Így valószÍnűleg a bios csere sem segÍt,a rohadt csavart meg lematricázták nehogy hűtést tudj cserélni. Azt nem akarom megbarmolni mert még 1,5 év gari van rá.
A catalystban sem engedi magát manuálisan állÍtani.[ Szerkesztve ]
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
katt777
félisten
válasz Apollo_21 #50425 üzenetére
Én meg azt írtam többX, hogy hiába van egy 400W-os tápod (amiből egy jó simán elvisz egy ilyen konfigot), ha a 12V-os ágakon pl. csak 17A-t ad le, a kártyának meg 20 kéne.
HANDO88: 4500RPM? Hát, tényleg nem csak a lapjai szarok az MSI-nek.
Afterburnernél az MSI beállítást kell választani (akár extended-et), kezelnie KELL az MSI kártyákat. Egyáltalán hány eres kábel van a kártyán? Mert, ha 2, akkor szívás, csak a potméter marad. Azt mondjuk amúgy is alkalmazhatsz (hőérzékelővel vagy kézit), kari és csatlakozó közé bekötöd, garvesztés sincs.
Grave444: Még mindig itt vagytok leragadva. A GPU egy dolog, 80°C teljesen OK, de a kártyák a VRM-ek túlmelegegedésétől szoktak bekrepálni. Azt nézd. Ha 100°C alatt marad, OK, felette már gázos, 110°C-felé már képvesztés és fagyás (érdekes, hogy AMD szerint 120°C-ig vannak hitelesítve ezek a cuccok, mégsem bírják). Ha nem tuningolsz, nem melegszenek 100°C-ig. Nagy teljesítményű ÉS hűvös kártyák csak a zöld oldalon vannak. Sajna még mindig nem hoztak ki semmit, amire megérné váltanom, de nem sürgős, mert 1950XT óta ez a legmegbízhatóbb AMD kártyám. Igaz, előbbi még ATI volt, nem is volt vele probléma, sem hardveres, sem driver.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz katt777 #50446 üzenetére
Ja... táppal nincs gond VX550 és egy GS600 teljesít szolgálatot mikor melyik....most egy 7970et hajtok...tehát azzal nincs tré De oké, végre tiszta mit akartál mondani, viszont néztem a dolgot..nem segített ugyh megy gariba.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
katt777
félisten
válasz Grave_444 #50447 üzenetére
Hát, az elég gáz. Van pár kártya, amelyeknél a VRM-ek állítólag nem melegszenek sokkal jobban a GPU-nál (ez olyan ritka, hogy én inkább érzékelő-hibára gyanalszom), de általában, főleg tuningnál, akár 20+°C-kal is forróbbak lehetnek a GPU-nál. Nekem eddig MINDEN AMD kártyámon így volt, pedig akadt jó néhány. Persze, működhet rendben, a degradálódás csak idővel fog jelentkezni.
Apollo_21: Hát, legalább segített kizárni a lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Megjött a Gigabyte R9 270-em, és automatikus ventilátor-beállításokkal zavaróan sípol 2D-ben, és kapcsolgatja le hol az egyik, hol a másik ventit, ennek megfelelően sípol(ha egyik sem megy, akkor elhallgat). CCC-ben kézi beállításokkal megy minden esetben mindkét venti, a fordulatszám emelésével folyamatosan halkul el a sípolás, és 68%-tól kezdve nem sípol.
A tápomon csak egy PCIE csati van, a másikat molexekből oldottam meg, de 2 és 1 ágról is próbáltam már rákötni, nincs különbség.
3D-ben még nem próbáltam.
Mi lehet ez?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest