- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
Ingyen osztogatják a 77xx vga-kat Budapesten!
A hír igaz, de ...
- nem Budapesten, hanem Moszkvában,
- nem 77xx vga-kat, hanem Ladákat.
- nem osztogatják, hanem fosztogatják. -
Atesz1978
senior tag
Én egy Sapphire HD 6850-t cseréltem le 7770 OC-re és kíváncsiságból a Dirt3-nál megnéztem az FPS értékeket és a 7770 OC pár FPS-sel gyorsabb!
-
andrasko
senior tag
válasz
banderasz77 #1295 üzenetére
-
Atesz1978
senior tag
válasz
banderasz77 #1295 üzenetére
Az 5850 biztosan gyorsabb lenne mert a 7770 OC a 6850 szintjét hozza de az 5850 még a 6850-nél is gyorsabb!
-
andrasko
senior tag
Segítségként a Vantage GPU pontszámok:
- 11739, Sapphire 7750 (800/1125 @ MAB-OC:925/1313)
- 10340, Gigabyte 7750OC (880/1125)
- 10142, Sapphire 7750 (800/1125 @ MAB-OC:820/1150) /alias:Asus7750-1GD/
- 10032, Sapphire 7750 (800/1125)Ha akarod, akkor nyomok majd egy tesztet 850/1200 /alias:Sapphire7750OC/ beállításokkal.
-
Hogiii
tag
A kiválasztott vkari Sapphire 7750 1GB DDR5, érdemes venne 7750 OC-t +2k
Van benne annyi plusz? -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
kb 2 hete megkaptam a nyeremény 7750-esem. Van itt olyan aki még socket 775-ös lapba hajtja a kártyát? Mert a 7750-em csak pcie 1.1-be hajlandó futni míg az 5770 2.0-ba és nem tudok rájönni a miértre. Konfig az adatlapomon
Van valakinek ötlete?
-
andrasko
senior tag
Több helyen, egészen részletesen leírják a vga tuning-ot, akár itt a PH-n is.
Röviden:
Szoftveresen lépésenként emeled a gpu órajelét, amikor meg van a stabil maximum, akkor jöhet ugyanúgy külön a gddr stabil maximum órajel meghatározása.
(de csinálhatod fordítva is!)
Közben figyelni kell a melegedésre, stb... -
andrasko
senior tag
válasz
KAMELOT #1277 üzenetére
hát... inkább lutri.
Én mondjuk inkább saját tuning párti vagyok.
De több vga-m volt, amit nem, vagy csak minimálisat lehetett "rántani".
A mostani Sapphire 7750-m, viszont egész szép eredményre képes a gyári hűtéssel:
800/4500-ról egészen 925/5250.
(ez már meghaladja a Sapphire 7770 Vapor-X OC gyári ram sebességét.) -
Str8 sk8r
őstag
válasz
ZetorGumi #1265 üzenetére
...ha már kérded...
..."a középkategória királya"...
...
-
Janou
őstag
válasz
banderasz77 #1258 üzenetére
Mint mondtam a Sapphire az fasza. A Vapor-X pedig attól hogy mennyire vagy allergiás a hangra. Ha nem felesleges. Ha mindenképp csendeset akarsz akkor pedig nincs mese, be kell ruházni egy komolyabb hűtésűbe.
-
Atesz1978
senior tag
Sziasztok! Sapphire HD 7770 OC-ről tapasztalatok? Nincs esetleg valami gyengéje ami esetleg közbejöhet!
-
diox
tag
válasz
banderasz77 #1262 üzenetére
hát annyit szerintem még megér ha szánsz rá! Én nem akartam 40fölé menni semmiképp :/
-
sb
veterán
válasz
banderasz77 #1262 üzenetére
A Vapor halkabb. Teszt alapján az Asus is halkabb, mint a sima Sapphire.
-
diox
tag
válasz
banderasz77 #1260 üzenetére
Ghz edition
-
diox
tag
válasz
banderasz77 #1258 üzenetére
Sapphiret vettem pár hete, meg vagyok vele elégedve, ventilátor hangja alig hallatszik! Csak jánlani tudom!
-
Janou
őstag
válasz
banderasz77 #1256 üzenetére
Árban a GTX 550 Ti, de az teljesítményben "sokkal" gyengébb.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Ár/érték arányban, most melyik 7770-es kari a befutó? Vagy NVIDIA oldalon van-e alternatíva?
Üdv.
-
KAMELOT
titán
válasz
andrasko #1253 üzenetére
Ja tudom el is olvastam a részletes leírásodat.
Hát gari szempontjából MSI ASUS GIGA
Megbízhatóság szempontjából SAPPHIRE ASUS
Ezek az én véleményeim.
De ahogy végignéztem inkább ASUS lesz hűtés / gari / megbízhatóság.Közben figyelem az webshop oldalán ki milyet vesz. 6-ból 5 kártya Sapphire.
Mert ez olyan oldal, hgoy mutattja ki mikor és melyik városból milyen kártyát (adott terméket) vett.
(#1254) Janou: ezt is tudom mivel ez a második kártyám a Sapphire-tól. HD5670 személyében.
Lehet ez lesz a 3-dik sapphire kártyám.
-
andrasko
senior tag
válasz
KAMELOT #1252 üzenetére
(#1095) diox kolléga szinte szó szerint feltette a kérdést.
Hűtés szempontjából, tőlem túl részletes választ kapott...
Nem tudom, hogy te milyen szempont szerint kérdezted, mert ez így nagyon általános....
- ár/teljesítmény alapján: Gigabyte OC
- ár/megbízhatóság/hűtés: Sapphire / Sapphire OC
- teljesítmény/hűtés: Sapphire Vapor-X -
KAMELOT
titán
HD7770-esek közül melyik a legjobb választás? SAPPHIRE ASUS GIGABYTE MSI ???
-
Hogiii
tag
Meg van a végleges gép remélem egy darabig jó lesz még tudom bővíteni rammal is, meg vgaval de most ennyire futja, de ez is elég erős gép szerintem.
Alaplap: ASROCK 970 Extreme3
Processzor: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Memória: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G
Videókártya: SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 PCIE
Merevlemez: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
Dvd író: NEC AD-7280S Fekete OEM
Haz: ASUS TA-8H1
Tapegység: CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 -
tomgabor
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Sapphire HD7770 Vapor-X-et, a következő problémám lenne a 12.6 és 12.7-es driverrel ha beletekerek egy filmbe elkockásodik a kép. 12.3-al meg jó.
Ugyanez volt a HD6870-el is.HD4850 + 12.4-es és AGP 3650 + 12.4-es driverrel is jó.
Tapasztalt más is ilyet? Nem tudjátok fogják ezt javítani?
-
=HG=
addikt
válasz
andrasko #1230 üzenetére
Én is azt mondom, hogy meg kell próbálni adni az ártatlant:"Nem tudom mi van vele, nem mükszik, én nem értek hozzá...ujraindult a gép valami miatt, és utána ezt produkálta..stb..."
Korrektséget most ne feszegessük... Nincs fizikai sérülés rajta, nincs leégve, csinálják meg... -
benfa
csendes tag
azért gondoltam, mert végülis felrakta az újat csak hibásan, végig ment a flashelés... csak ahhoz kellene a régi
mert ahogy írtam voltam olyan hülye hogy nem csináltam bizt mentést
de ezen már nem rágódom, abban reménykedem valaki elküldi nekem
hátha.... valahogy biztos meg lehet oldani, csak az én tudásom nem elég ( jelenleg ) hozzá
-
benfa
csendes tag
igen olvastam, de baromira nem értek hozzá.. most túl fáradt vagyok hozzá, hogy nekilássak több oldalnyi hozzászólást, leírást átolvasni, inkább kialszom magam
aztán nekiesek, vagy keresek valami ismerőst aki hátha ért hozzá,PCI-kártyát még valahonnan szerezni kell majd, de remélem valahogy DOS(oskodás) nélkül is megoldható lesz a dolog
köszi a válaszokat, ha valakinek van még valami tippje,, annak előre is köszi a válaszokat
még annyi hogy VGA@BIOS-al a régit visszalehet flashelni? -
andrasko
senior tag
Itt van néhány.
Dos-os ügymenet, vázlatban:
1.A) régi pci-os vga a gépbe. Bios-ba beállítod, hogy a pci-os legyen az alapértelmezett.
1.B) ha alaplapi vga-d van, akkor csak ezt engedélyezd bios-ban.
2) dos alapú boot-olás (pen, cd, fdd)
3) Flasrom -mal bios frissítés... csatolóval vezérled, hogy melyik slot-ot akarod flash-olni.
4) Az 1.A) és 1.B) pontok visszaállítása.
5) Újraindítás, örülés, ha jó!
Persze gépelni kell, meg ma már körülményes a dos környezet, de egyszerűsége miatt sokkal megbízhatóbb, mint a win-alap. -
benfa
csendes tag
VGA@BIOS-al.. aztán a másikkal...
azt írta amikor flashelni próbáltam, hogy ez a verzió van fent, vagy valami ilyesmit, reménykedtem hogy minden ok, de megint jelentkezett a hiba.. ha esetleg valakinek megvan lementve a régi bios akkor elküldhetné, azt megköszönném, hátha sikerül azt visszabuherálni
a DOS-os dolgot nemvágom..
-
benfa
csendes tag
válasz
andrasko #1226 üzenetére
leszedtem az új biost a gigabyte honlapjáról, de sajnos voltam olyan hülye hogy elfelejtettem lementeni a régit
, és bios flashelés közben lefagyott a gép, ami ugye elég nagy baj, aztán amikor újraindult megpróbáltam megint de ahogy írtam kiírta, hogy : rom programming fail,
de végigcsinálta ennek ellenére. aztán jöttek a hibák, szóval erre kellene valami megoldás.
-
andrasko
senior tag
válasz
Str8 sk8r #1221 üzenetére
Passzív 7750??? Arra bőven elég, amit írtál... és halk.
Viccet félretéve!Gb7770OC rev. 1.0-val volt ez a gond.
Állítólag a BIOS frissítés megoldja a gondot, ha máshogy nem, úgy hogy visszaveszed az órajelét a rev. 2.0-sra. (1050/1125)
Sapphire 7770-ek egyikéről sem hallottam hasonló gondokat.
(Vapor-x hűtéssel mellé nem nyúlsz, halk és hatékony. Ha árba belefér...) -
andrasko
senior tag
Szerintem a GB-ot kéne felraknod....
A simával nem hiszem hogy működne.... de kitudja.Hogy honnan tölteném le a rev. 1.0 BIOS-át????
Hááát, ... a gyártó hivatalos honlapjáról... -
benfa
csendes tag
válasz
Anubis_9 #1223 üzenetére
Szerintem azért, mert a rev 1.0-nál nem bírta olyan beállítások mellett, és sokaknak jelentkezett ez a fekete képernyős hiba, viszont amikor visszavettük a teljesítményt kb olyan szintre mint a rev 2.0 nem volt gond.. gondolom nekik egyszerűbb volt így megoldani, bár így már annyira nem oc-az a kártya
-
benfa
csendes tag
tervezek új tápot, csak itt most sajnos nem ez a probléma, ha feltenném a sima 7770 biosát az vajon segítene?, vagy valahogy visszahozni az eredetit
-
Str8 sk8r
őstag
...bizton oktalannak tűnő kérdést teszek most fel, ami már rengetegszer ki lehetett tárgyalva a témában, de...épp most tervezem egy teljesen alap 7770-es valszeg sapphire VGA beszerzését, és felfigyeltem erre a "fekete képernyős probléma" dologra...gondolom ez csak akkor jön elő, ha tuningos biost flahs-elnek a karira?
...
...nekem csak egy alacsonyabb felbontású játékok futtatásához, vidihez, stb kellene egy jobbféle VGA halk hűtéssel, kevés fogyival, semmi tuning, csak alapon...
...ezért céloztam meg a mostani HD5670 helyett a 7770-et...
...ugyen nem futok bele semmi buktatóba a tervemmel?
...
-
KAMELOT
titán
válasz
andrasko #1214 üzenetére
Benchmark mint már sok helyen modntam nem sokat ér. Nézd meg ezt.
HD7770 1GB 36FPS
HD7770 CF 34,6FPS
Ilyet sem még nem láttam CF-ben kevesebb FPS-t kapsz mint sima VGA-val. ?????
Szerintem valamit elírhattak mert a többi helyen mind jóval többet kap. Elírás lehet akkor.
Gameket figyeld mindig a tesztnél ne a benchet. Bench nem játék.(#1216) benfa: LC Power tápod nem éppen a biztonságos tápok közé tartozik. Helyedben gondolkodnék egy új tápon. AC, FSP, Enermax, Corsair, Seasonic, CM. Csak egy jó tanács!
-
benfa
csendes tag
Sziasztok!
Tehát vettem egy gigabyte 7770 oc rev 1.0 kártyát, nálam is jelentkezett a fekete képernyős probléma, amit ugye a bios frissítéssel lehetne kiküszöbölni, eddig minden rendben, csakhogy nekem a gépem lefagyott, bios frissítés közben, utánna meg amikor újra próbáltam kiírta hogy rom programming fail, szóval nem tudta megcsinálni, azóta elszáll a 4X becsíkozódott az egész kép és resetelni kellett, hogy tudnám megoldani a problémát?
Sajnos voltam olyan hülyehogy nem csináltam biztonsági mentést, eddig sosem volt ilyen problémám az előző kártyámmal.
Eredeti biost nem találtam, ha valakinek esetleg megvan és elküldené megköszönném.
Arra gondoltam még, hogy a sima 7770 biosát ha felraknám az működne?
Már írtam pár fórumtársnak, de gondoltam kiírom ide is hátha van még valaki akinek hasonló a problémája, vagy tud segíteni.
Egyébként érdekes, hogy a giga úgy javította a hibát hogy kiadta az oc rev2.0-t amin visszavette az órajeleket ( ugyan úgy küszöbölte a hibát, mint ahogy én is és ahogy olvastam mások is visszavettek a teljesítményből, hogy működjön a kártya) -
andrasko
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest