Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #27198 üzenetére
Pár hét alatt nem fáradt meg, főleg nem egy olyan gépnél, ahol APU alatt viszont durván rendelget a gép, ugyanezen az ágon bekap 200W felett CPU-ra ha épp elmebeteg vizes tesztet csinálok. Most hirtelen a teljes gépre mérve 80W-nál sok lett. Nem lett, ennek semmi köze a táphoz
Nem gond, hogy látlanban nem tudni mi a gond, csak teljesen felesleges új ismeretlen bevinni egy egyenletbe, második m.2 slotban ott egy SSD kap egy rendszert arra is, ha ott sem jó, megy szépen vissza és majd a még szakma ezen részében dolgozó ex kollégák elpötyögnek vele
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #27202 üzenetére
Ezért bátorkodtam írni, hogy van-e valami olyan driver verzió amiről fixen tudjuk, hogy tud ilyet, hardverkombók amik kiütik egymást, aggresszív beállítások valahol amiktől tud ilyen fura frame droppos lenni a gép stb. a szokásos dolgok, amik nem a bevett sémát követik.
Kvg: Ha nem érted, akkor nem érted. Én értem és ez épp elég
A szervizes/rendszergazda/mérnök informatikus vigye a gépét szervizbe?
Nagy mókamester lehetsz te amúgy IRL is[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
spleenszuru
őstag
válasz LoLarim #27176 üzenetére
Szia!
Köszönjük a teszteket.
Én lennék, akinek most pad került fel paszta helyett a chipre.
Időnként teszek majd fel képeket, hogyan tartja magát. Szerintem itthon nem annyira menő ez a pad téma, mint külföldön, szóval lehet érdemes lehet "várni rám" pár hónapot, hogyan is bírja.
Ha az én vga-mon megmarad, akkor bizonyára másén is..
(Kryonautot 2 hónap, MX2-t 1 hónap alatt kinyomta magából).Másik kérdésedre válaszolva, nekem most így van beállítva:
GPU 2300-2500 MHz (szóval semmi OC)
Mem 2014 MHz, normal timing
+15% TDP
1100 mV, MPT-benMalaka!
-
bozont
veterán
válasz Tikakukac #27204 üzenetére
Csak vga csere volt? Amd proci (Zen 3-tól visszafelé) és win11 kombónál volt ilyen laggolós probléma. Valamelyik újabb agesa megoldotta.
Csak hogy a windows telepítés témához is hozzászóljak, win7 óta én sem telepítek újra rendszert semmilyen hardver cserénél. Egyszer nem volt még probléma. Pedig volt Intel-Amd csere oda vissza, meg nV-Amd is. Sőt még DDU-t sem használok!
-
PuMbA
titán
válasz bozont #27206 üzenetére
Nekem sem volt még gondom. Alaplapot, CPU-t cseréltem ki mikor Intel platformról átálltam AMD-re Windows 11 újratelepítés nélkül. Aztán AMD-ről NVIDIA VGA, majd NVIDIA-ról vissza AMD, most is ez a rendszerem van. DDU-t nem hasznalok. A legfontosabb mindig a legújabb alaplap BIOS, BIOS reset, Windows energiagazdálkodás visszaállítása alapértelmezettre és a legújabb driverek
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #27173 üzenetére
Ilyesmi akkor szokott lenni, ha gubancok vannak valamelyik buszon. Pl. bekerül a rendszerbe egy silány minőségű USB-hosszabbító....
Másik gépben a VGA-t vagy ezt a gépet másik VGA-val próbáltátok?
Valamint ugye nem volt áram alatt a gép, mikor belekerült?#27205 spleenszuru : "(Kryonautot 2 hónap, MX2-t 1 hónap alatt kinyomta magából)."
Annyiból nem csodálkozom, ezek igencsak folyós paszták, nem is szokás őket rossz felületeken alkalmazni, pontosan ezen jelenség miatt, kevesen szeretnek havonta újrapasztázni.
Azért egy sűrűbb paszta ilyen körülmények között lényegesen tovább bírja.[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
Kiemelném a mondandómból: "nem is szokás őket rossz felületeken alkalmazni"
Jó minőségű felületeken a Kryo rendkívül jó eredményekre képes, ami tartósan megmarad, hiszen úgy nem pumpálódik ki.
Én notebookban próbáltam (nem túl sík felület a hűtő alja), ott érzékelhető volt romlás pár hónap után, úgyhogy azt visszapasztáztam MX4-re, ami bár nem volt olyan jó, mint a Kryo frissen, de azt a szintet évek távlatából is hozta. -
ScomComputer
veterán
válasz tobias88888 #27211 üzenetére
Majd ha megjelenik megkapod a kódot az AMD-s accodra...
"We will update your account and notify you as soon as the content key is available.
Your key will be assigned as soon as it is available.
Release Date: 2023-09-06" -
Akkor arra valami sűrű cucc kell. Az MX-6 elég sűrű, az biztos felmelegedve sem folyna ki.
De egyébként most vettem pár hete Amazon.DE-ről kínai pasztát. [link] Olyan sűrű, hogy nagyon.. Procira kentem eddig, de kb. nem látok különbséget az MX-6 és ez között. De még az is lehet, hogy picivel jobb is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
HSM
félisten
MX4-et is a nagyobb sűrűsége és tartóssága miatt kedveltem. Mikor kifogyott vettem egy akkor aktuális MX5 tubust, ami jó szériából való, az is teljesen jól teljesít. Igaz, másik notebookban, de 2021 közepe óta, azaz kb 2 éve egy i5-8250U-n, minden gond nélkül. Bár őszintén szólva ott nem grammoztam ki, de nem jelentkezett vele hőmérséklet probléma azóta sem. Ha az MX5 kifogy, kipróbálom szerintem az MX6-ot, sok jót hallottam arról is.
-
Tikakukac
titán
Fix konfig, semmi változtatás, csakis és kizárólag a VGA lett cserélve.
Nem volt áram alatt, nem most látok először ilyesmit Másik VGA-val a vas rendben fut.
2023 vívmánya Budapesten, hogy szombaton is lazán vehetnék 10 ilyen kártyát a belvárosban, így egy gyors csere óta úgy néz ki most már jók vagyunk.
Hogy mi volt a gondja, nem tudom. De nem oprendszer, nem táp, nem kábel és semmi hasonló
-
TechN7ne
nagyúr
Esetleg ha vlki szeretne egy Sapphire 6750xt nitro-t 21 hónap garanciával az ufós boltból 156k-ért ,annak szívesen leadom a rendelési számot privát üzenetben.
Holnap este 8-ig lehet átvenni személyesen a Bp i bemutatóteremben. -
steewcv65
őstag
válasz spleenszuru #27219 üzenetére
Honeywell ennyivel jobb mindennel?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
tobias88888
őstag
válasz ScomComputer #27213 üzenetére
Az azért gáz mert ezt a verziót már szeptember 1-től lehetne játszani
-
mpierre
veterán
válasz Tikakukac #27195 üzenetére
6600xt-t visz egy sf450, ami a gold verzsön egy rizsa 2600 mellett + a custom víz. Sz'al elég.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
mpierre
veterán
válasz Tikakukac #27227 üzenetére
Amúgy a z170-es ext4 deszkáról van szó? (Adatlap..)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tikakukac
titán
válasz mpierre #27230 üzenetére
Mint azt már fentebb is írtam, az adatlapom óta fél tucat gépem volt már, szóval nem. Most 5600G alapon fut egy MSI B550 Tomahawk lappal a vas, 32 giga RAM meg a sallang.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Tikakukac #27231 üzenetére
Annyit nem olvastam már vissza...
Csak alap dolgok jutnak eszembe: Slot, vagy más port tiszta? (Saját megismerés: [link] )
Van vmi az eseménynaplóban?#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #27232 üzenetére
3 hónapja nem voltam a saját lakásomban kb. mivel szezonos a munkám erősen, így most inkább főztem egyet mintsem ezzel szórakoztam
mpierre: Már megoldva a dolog. Kártyacsere és problem solved. Reggel óta lekopogom, de nincs gond.
-
bobalazs
nagyúr
Közkívánatra, mert senki se kérte:
6700 XT alulfeszelés hatása két játékban is, Division 2 és Red Dead Redemption 2
0.912V-0.95V-1.00V-1.02V-1.04V-1.06V-1.08V-1.10V-1.12V-1.14V-1.16V-1.18V-1.2V
Elment vele bő egy órám, fogadjátok szeretettel
[link] -
Tikakukac
titán
Komoly házi zsemle készült, aztán szósz, husi, kertből zöldségek. Durva burgerek készültek
ON: undervoltot én is fogok csinálni, APU után nem tetszik az idle áramfelvétel se, terhelve meg huuha. Nyilván ez azért jóval erősebb is, ezt nem vitatom
-
PuMbA
titán
válasz Tikakukac #27242 üzenetére
Most már cserélheted a procit, nem kell APU Elég csúnya minimum fps-eket tud hozni az 5600G a kicsi 16MB-os L3 cache miatt: Ryzen 5 5600G vs Ryzen 5 5600X. Na meg PCI-E 4.0-t is kapsz még a 3.0 helyett...
Szerk: Ja, azt hittem játék miatt kellett, akkor sztornó!
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Jobb, mint a 4590s + rx 560.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #27248 üzenetére
Nagy előny, hogy az APU rendkívül kicsi, valamint nem kell saját memóriát és memória vezérlőt sem üzemeltetnie. Sajnos ez mindig is így volt, hogy köröket vert bármilyen különálló GPU-ra, notebookban sem véletlenül eszelték ki a kikapcsolós külön GPU-t...
Ettől függetlenül én rendkívül elégedett vagyok vele, hogy csak ennyit eszik, miközben ezt írom neked, és a 6800XT azért elég vaddisznó, amikor néha munkára fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen házat vegyek?
- GTA V
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió