Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Failure
csendes tag
Sziasztok!
Birtokomba került egy Sapphire 6600 XT Pulse pár napja. 21.8.2 WHQL van fent mellette, displayporton egy fix 60 Hz-es monitorhoz csatlakozik (illetve HDMI-n rá van dugva egy TV, de az olyan szinten off pillanatnyilag, hogy áramtalanítva van.)
Maga a kártya prímán működik, terhelés alatt is stabilnak tűnik egyelőre.
Sajnos azonban már volt két black screen of death. Mindkét esetben akkor fagyott hülyére, mikor a windows a monitort power saving mode-ba rakta.
A config többi része szerintem oké, kártyacsere előtt sosem produkált ilyet az előző RX480-al.
Google alapján úgy látom, elég sokan küzdenek hasonló problémával, de az egyetlen megoldási javaslat, amit találtam, az ULPS (Ultra-Low Power State) kikapcsolása registryben. Ezt még nem teszteltem.
Kérdezném, hogy bárki tapasztalt-e hasonlót, látott/hallott-e ilyet, és ha igen, ki mire jutott a probléma felderítésében?
Előre is köszi!
-
Failure
csendes tag
válasz dzsi2006 #13457 üzenetére
Igen, teljesen resetre fagy - egyik esetben zene szólt közben Spotifyról, a fagyás pillanatában a zene is beakadt és egy pár tizedmásodperces snitt üvöltött a végtelenbe.
Ami szomorú, hogy az event log sem mond semmi érdekeset, nem loggol semmit a tragédia pillanatában.
Jobb híján egyelőre én is ezt tettem, és kikapcsoltam minden készenléti üzemmódot, de azért egyrészt bosszantó, másrészt ahhoz képest, hogy internetszerte tárgyalt probléma, ami sokakat érint, ehhez képest még a mostani driverek release note-jában sem szerepel, mint ismert probléma. Ez nem sok jót ígér nekünk, attól tartok.Köszi a válaszokat! Azért ha valaki talál valamit ezzel kapcsolatban, ne legyen rest megosztani, én is így teszek!
-
Failure
csendes tag
válasz Kolbi_30 #13459 üzenetére
Köszi, ez mondjuk jó tipp! Nálam is DP-n van... sajnos perpill nincs másik DP kábelem tesztelni, és a monitoromon DP-n kívül sajna csak VGA és DVI portok vannak, amikhez ugyan kábelem van, csak hát ugye, vidkari oldalon ezeket már nincs hova dugni.
De ez mindenképp megér némi próbálkozást, úgyhogy nagyon köszi! -
steewcv65
őstag
válasz Krisz0418 #13461 üzenetére
Biztos, h ott minden okés a szerelésben és a beállításokban(pumpa , venti beállítások)?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Krisz0418
őstag
válasz steewcv65 #13462 üzenetére
Jaa persze. Ev eleje ota megvan a kartya. Mashol popec a dolog, csak valszeg a dirtot nem csipazza.
far cry 6-ban kozeleben sincy ezeknek a hofokoknak.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
-
-
nagyúr
-
Krisz0418
őstag
válasz DroiDMester #13469 üzenetére
Lehet rosszul ertelmezem, de felre lettem ertve
70/96fok hozzateszem mindezt levett oldallappal es 100%os ventikkel, egyetlen jatekban sem volt, meg a kozeleben sem dirt utan meg nyomtam far cry 6-ot, days gonet is megneztem..itt is 300+w a fogyi raadasul 2600mhz-en ment a kartya.AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
válasz Krisz0418 #13470 üzenetére
No kipróbáltam én is, találtam akciósan 3300Ft ért DIRT5.öt
Hát nálam semmi kiemelkedő nincs a fogyasztásban és hőfokokban sem(minden MAX értékre állítva) kb ugyan olyan mint a többi átlagos játék alatt!
GPU: 37.fok, Hot Spot: 48.fok
a csúcsértékek sem voltak 38/50.nél többek, 40.percet teszteltem, de nálam kb 8-10.perc alatt eléri a rendszer a MIXIMÁLIS hőfokokat, utána már nem megy feljebb!
Nálad a gyári vizes STRIX ennyit tud, hamar felforr benne az a 1.deci víz, az ALU radija meg harmat gyenge!
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz DroiDMester #13471 üzenetére
280W volt a csúcsfogyasztásod 1.067mV-os max. feszültséggel.
Többiek 330W körül mértek 1.15V-al.Nálad 2400MHz-ig ment a GPU, náluk 2550MHz-ig.
Szerintem egyeztessetek beállításokat, mert ez így almát körtével ÚGY, hogy köztudottan szeret elmozogni főleg a hot spot értéke 300-320W-tól kezdődően.
Nálam legalábbis 2db ref 6900 XT is azt csinálta, hogy bőven jó volt a hot spot 295W környékéig, utána pedig tartós 305W felett már 100+ fok volt a korábbi talán 80fokról.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nekik is adott hogy gyári órajelen és UV-vel használják a VGA-t!
De akkor most a te kedvedért 30.percet nyomtam kemény OC-val!
GPU: 2660MHz, RAM: 2120MHz, GPU fesz: 1,175Volt@350Watt
és így is 37.fok a GPU, és 50 a Hot Spot csúcsérték pedig 38/54, annyi hogy most 1100RPM-en mentek a ventik a radin, az előző tesztnél meg 800.on.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz DroiDMester #13471 üzenetére
mekkora radival tolod ?
-
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
válasz DroiDMester #13473 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz DroiDMester #13475 üzenetére
Jah hát ott nem nagyon melegszik el a víz
-
BeZol
őstag
válasz DroiDMester #13473 üzenetére
Szép eredmények, a minimumok is eleve 13-15fokkal alacsonyabbak nálad.
Abba most nem mennék bele, hogy egy AIO vizes kártyához képest (ami 6800 XT esetén +37ezer Ft egy levegős giga gaming oc vs rog strix lc között) mekkora felárból jön ki a fenti setupod és mennyivel több elhivatottság kell egy ilyen rendszer összerakásához, mert előbbiek plug and play
Ez majdnem olyan így, mintha gyári intel procihűtőt hasonlítanál egy dark rock pro 4-hez. Léghűtés mindkettő, mégsem említhetőek egy lapon. Itt már csak annyiból lehetne hátrányosabb helyzetben egy AIO, ha 120as radija lenneViszont legalább már tudjuk, hogy OC esetén kevés lehet a rog strix 240-es radija, vagy szimplán nem elég hatékony a hőátvitel bizonyos Watt felett a chipről mert nem tökéletes a contact és ekkora fogyi mellett már kijön a "probléma". (ahogy nálam is kijött 2db ref kártyával 295+W esetén)
A sapphire toxic radijárul tudsz vmit? (én azzal szemezgetek ha lesz jó áron)
-
-
őstag
-
Krisz0418
őstag
Ezzel vitatkoznek. Multkor tettem be cyberpunk es days gone kepet. Ott is 300+w raadasul ott 2600mhzen ment, itt csak 2400-2500. Es ott 50-55/65-70fok volt, ehhez kepest a dirtben minden elszall.
magyarazat? Meg TS alatt se megy 80 fole a hotspot.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #13488 üzenetére
Ugyanazokkal a beállításokkal:
RTX3090 ( [YT] ) :
Érződik hogy a játék motorja egyszerűen mindent kisajtol a Radeonokból, mert jóval jobb teljesítményt kihoz mint az RTX-ből pedig az egy kategoriával feljebb is játszik.
263W-os max-al már így is beleszaladt a 80fokba a hotspot.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Krisz0418 #13490 üzenetére
Azért az AC valhalla előtt ez nem volt jellemző mert azoknak mind xar volt az optimalizáció.
De amúgy így kell csinálni , használja ki 100%-ban a hardvert ne pedig feleslegesen túráztassa teljesítmény nélkül.
Azért nem rossz hogy egy két címben a 6800xt ˛hozza vagy le is hagyja a 3090-et ...[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Pro!Petya #13491 üzenetére
Nem, az ac valhalla elott ott fityegett az amd logo minden game elejen, de nem vetted eszre hogy na most tenyleg amd-n jobban futna.
jol remlik hogy az uj bf-nel is amd logo van? Vagy keverem valamivel?
-
gery14
senior tag
Van a [link] ki tolja már az FH5[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Pityu.
nagyúr
Aki esetleg már felrakta az Adrenalin 21.10.4 Optional drivert,hogy szuperál?Én még mindig le vagyok maradva 4 kiadással
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mobil flották