- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1459 üzenetére
Olyan rosszul azért nem áll a szénájuk, még így is a második legnagyobb alaplapgyártó.
A RAM probléma nem feltétlen hardveres hiba, BIOS írásban nem a legjobbak, legalábbis AM2+/AM3 vonalon nem voltak ilyen téren a toppon, de LGA775 s1155-re nem lehetett panaszom és az eddigi tapasztalatok alapján FM1-nél is elég jók.
"egyikünknek sincs részvénye a Gigában, kár vitázni."
Ezért felesleges megfelelő adatok hiányában ilyen kijelentéseket tenni, másrészt gondolom az AMD-nél sincs részvényed, mégis vannak elég érdekes kirohanásaid.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1451 üzenetére
Ja, de nem egyforma lapunk van, szerintem inkább a BIOS-on múlik, de aztán a fene tudja, minden esetre a SSD/HDD típusán kevésbé hiszem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1448 üzenetére
Nem hiszem, mivel az előző BIOS-szal már 106MHz fölött BSOD fogadott bekapcsolt AHCI esetén.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1442 üzenetére
Nálam is megy az AHCI tuning mellett, viszonylag olcsó Asus lapom van.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1420 üzenetére
Ezt találtam az Asus F1A75-V PRO manuáljában (amit a PH! is tesztelt):
Az a gyanúm, hogy valami technikai okból kifolyólag maga az APU illetve a köré épülő platform nem támogatja a DVI+HDMI megjelenítést.
szerk: Giga A75-UD4H-nál elvileg működik: [link]
de ott meg más portok nem mennek egyszerre, na mindegy
-
audi100td
nagyúr
Lehet kifogtál egy selejtes lapot (vagy APU-t, de ennek viszonylag kicsi az esélye). Első körben szerintem csak egy memória modul legyen a gépben, azt is váltogathatod a különböző slotokban, ha ez nem segít, megpróbálnék egy CMOS resetet. Milyen RAM-ot tettél bele egyébként?
echterion: Szerintem is hiba a gyártók részéről, de nem tudom mekkora ebben az AMD felelőssége illetve egyáltalán min múlik a dolog, hogy egyik lapnál megoldott, másiknál nem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1415 üzenetére
Valóban, csak egy gond van az AMD-vel, az Intel erőforrásainak mindössze a töredékével rendelkezik, ennek következményeit tapasztalhattuk már nem egyszer, ehhez képest azért így is elég jól állják a sarat. Egyébként vásárlás előtt tényleg a user feladata utánajárni a dolgoknak, én is emiatt néztem nagyon amikor nem ment a tuning, anyáztam is rendesen, de előtte kellett volna alaposabban körbejárnom a témát. Nálam pl. külön le van írva a gyártó oldaláról is letölthető manualban, hogy "The HDMI and DVI-D output ports cannot work simultaneously."
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Nincs mit, gondolom HTPC-nek lesz, meg ilyen ITX platformon eleve nem igen szokás tuningolni. Szerintem válaszd a legolcsóbbat ami megfelel a céljaidnak szolgáltatásban.
balage25: Nem írtad milyen játékokra gondolsz, pár évesek többnyire könnyedén elmennek az A6-3500-on is, viszont a cpu rész alapórajele eléggé alacsony, tuninghoz meg nem árt egy jó alaplap. Minden esetre egy 6670 elég sokat dobna a játékteljesítményen az biztos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MZperX75 #1344 üzenetére
"asztalai Llano-t le lehet butítani ,egy mobil Llano szintjére?"
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de alulfeszelni illetve lefelé lehet állítani a szorzót, kérdés az ITX lapok BIOS-ai mennyire "okosak". Nálam jelenleg 1,15V-on megy az A6-3500, fix 24-es szorzón (CnQ működik), egyelőre kisebb fesszel nem próbáltam még, de ez prime95 stabil.
más: Nincs valakinek tippje egy jó, de megfizethető fogyasztásmérőre?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mumukuki #1317 üzenetére
Szinte mindent alapon hagytam, lényegében csak a ref. clock-hoz nyúltam illetve kikapcsoltam az "APU Spread Spectrum"-ot, előtte feszt is emeltem (cpu, NB), de megnéztem megint alapfeszen és lényegében arra sem volt szükség, így is sikerült bejutni windowsba (mondjuk érdekes, mert a cpu alapfesze 1,412V lenne elvileg, cpu-z meg többet mutat).
Itt vannak a képek, sajnos nem a legjobban sikerültek, csak telefon állt a rendelkezésemre: 1, 2, 3, 4
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1295 üzenetére
akkor ezek szerint nem egyformák a gyári értékek a különböző prociknál, vagy az anus kavar valamit
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1293 üzenetére
Hm, érdekes, nálam Aida64 és BIOS is 1,15-öt ír, idle visszaesik 1,0V-ra.
-
audi100td
nagyúr
Én az utóbbi hetekben a stalker-t vettem elő meg a san andreas-t, az elsőt alapon is elég szépen viszi, a gta-hoz azért kell egy kis tuning, hogy minden körülmény közt játszható legyen.
VaniliásRönk: NB-nek nem 1,15V (nálam ennyi) az alapfesze ? Vagy az is procitól függ mint a magfesz?
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #1223 üzenetére
picit játszottam még a lappal, 158-as ref. clockig sikerült eljutni: [link]
a procinak meg itt van vége: [link]
2,1GHz-ről nem rossz
Természetesen ezek nem stabil eredmények, csak kíváncsi voltam mennyi a max amit ki lehet belőle hozni, az NB biztonság kedvéért 1,4V-ot kapott, a proci +0,15V-öt, azaz összesen 1,6V-ot, de ebből szépen droppolt a lap. Több feszt nem akartam adni semminek, főleg, hogy léghűtésről van szó.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1241 üzenetére
spread spectrum-ot disabled-re állítottam ha számít valamit
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1233 üzenetére
nálam most van AHCI 106MHz fölött, akkor is ha nem adok semminek +feszt
-
audi100td
nagyúr
egész meglódult és mindez AHCI-vel
USB3 továbbra sem működik
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Ánusz F1A75-M-hez felkerült egy újabb BIOS, kíváncsi vagyok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Milyen esetben van erre szükség? Nem kötekedésből csak nem ismerem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #1199 üzenetére
Milyen hűtővel? Alapórajelen?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mumukuki #1026 üzenetére
Nekem ez nem jött be, ha diódára állítom akkor mínusz értékeket ad vissza, szintén IT8720F.
Viszont thermistor esetén egész értelmes adatokat szolgáltat, amik eltérnek az Aida64-től, pl. idle 29 fok, míg Aida 13-at mér, prime-mal terhelve 43 °C mind a kettő programban, érdekes. A GPU-ra viszont mindketten ugyanolyan hülyeséget írnak (idle 11 °C). -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1170 üzenetére
"Elobb megvarom mi lesz a Trinity-vel. Mukodik ez is, egy kis tuning is osszejott nagynehezen, szoval kibirhato. Csak hat nem erzem, hogy ez lett volna eletem egyik legjobb vetele."
Ugyanígy érzek én is, nem is foglalkoztat már különösebben a dolog, arra jó lesz, hogy kihúzzam vele a Trinity-ig. Eladni lesz majd egy álom az biztos.
"Ne faradj, en mar irtam nekik."
Persze, már letettem róla, sejthető volt, hogy nem sok értelme van.
azigazimoris: "Másik kérdésem, hogy nem okoz gondot a procinak, ha emelem a RAM feszültséget? Gondolom nem okoz problémát mondjuk 1,65 V." nem okoz gondot
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1143 üzenetére
Nézd meg az ECS-nél mi a helyzet ha tuningolsz, oszd vissza a RAM-ot megfelelően, hogy ne az legyen a korlátozó tényező, SATA legyen AHCI módban, NB-nek adhatsz 1,3V-ot.
Nem tudom melyik gyártó miként oldotta meg, de pl. a PH cikkben tesztelt Asus lapon már fix volt az órajel.
-
audi100td
nagyúr
jaja, nem rossz ez
csak az nb-t emeltem 1,3-ra, meg a ramok kaptak egy keveset, de még gyári értéken belül
USB 3 úgy is elszáll már 100 közelében is, így azzal nem foglalkoztam
echterion: ok, de még nem merem biztosra mondani, írj egy privit mielőtt felraknád apróra, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #1132 üzenetére
úgy néz ki 142-nél van vége és ezt a RAM-ok is szépen tudják követni, az persze kérdéses, hogy mennyire stabil
zetecR: vajon az mATX-es Gigák is ilyen jól bírják? pl. A75M-D2H
-
audi100td
nagyúr
Lehet az lesz, de még gondolkozom rajta ugyanis ahogy kilőttem az AHCI-t meglódult a lap (validator valamiért hülyeséget ír, 141MHz a ref. clock) és érdekes, hogy HD Sentinel azt írja, hogy most is van TRIM.
-
audi100td
nagyúr
Nem is tudom, lehet megtartom mégis és idővel megy bele egy A8-3850, az alapórajelen elég lenne nekem lényegében mindenre, esetleg beraknék még mellé valami 6570/6670-et CF-be.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1126 üzenetére
"Meg probalkozhatsz egy PCI-E SATA-vezerlovel."
Kösz, de inkább kihagyom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1121 üzenetére
Igen, annyin megy, ellenőriztem prime-mal teljes terhelés alatt is, 2,4GHz-en marad az órajel.
Őszintén szólva, egyszerűen nem kockáztatnám meg, a TRIM-nek pont az a lényege, hogy gondoskodjon arról, hogy egyforma arányban használódjon el az SSD, egy ilyen meghajtó meg nem 2 Forint, de igazából mindegy is, úgy vettem észre az USB 3.0 már 106 MHz-nél elszáll.
zetecR: Max bukóval lenne rá lehetőségem, szerencsére még megvan az i3 procim, januárban meghirdetem a lapot meg a procit is, nem fogok itt bohóckodni.
echterion: Jogos felvetés, de voltam olyan, hülye, hogy megbíztam Oliverda írásában aki köztudottan AMD szakértő, elvileg hivatalos forrásból kellett volna származnia annak az információnak, hogy a PCIe és SATA órajel fixálva van. A másik meg, hogy lehetett az AMD is ilyen rohadt sunyi, hogy nem tiltotta le hivatalosan a tuningot, mint az Intel, amikor nem kivitelezhető normálisan, így nem lett volna probléma, eleve meg se fordult a fejembe, hogy megint AMD-t vegyek, ezek után meg már elvből sem soha a büdös életben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1119 üzenetére
Ja, de IDE módban nem működik a TRIM.
zetecR: felvittem 1,3-ra, de AHCI módban ugyanúgy elhasal 106 felett.
VaniliásRönk: Nem, nem hagytam abba az olvasást, feltoltam 24-re a szorzót.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1116 üzenetére
Köszi, de IDE módban felesleges is próbálkoznom, az egyenlő lenne azzal mint ha kihajítanám a gépből az SSD-t.
zetecR: megnézem, thx
-
audi100td
nagyúr
"Ja, próbáld meg 133-cal, ott elvileg visszaoszt, mintha 100-on menne."
Sajnos ugyanúgy kifagy kék halállal.
medek3: "Érdemes olyan táppal nekikezdeni amelyik a nem ajánlott kategóriába esik a táp topikban?"
Olyan táppal eleve nem érdemes gépet üzemeltetni, kb mint az orosz rulett, persze ha úgy érted, hogy valami noname cuccról van szó, ami nem rendelkezik a szükséges védelmekkel. -
audi100td
nagyúr
Köszi, magyarul felejtős a dolog, főleg az én lapommal, de igazából mindegyikkel ha azt veszem, hogy nem lehet SSD-t használni tuning esetén.
Ennek fényében baromira nem tartom korrekt dolognak azt ami le van írva a PH tesztben, ez így totálisan félrevezető (szándékosan?), ha ezt előre tudom soha nem veszek ilyen APU-t, ugyanis 2,1GHz-en, 3 maggal harmatgyenge.
-
audi100td
nagyúr
És Gigabyte-nál vissza lehet venni? Asus F1A75-M lapom van, ami azért nem full belépőszint, sőt, de nem találtam ilyen lehetőséget BIOS-ban. SATA-vezérlőt AHCI módban használom, monitor DVI-re van csatlakoztatva.
Akkor most nem igaz ami a tesztben szerepel?
szacsee: Nem tudom, abból indultam ki, hogy egy korábbi hsz-ben írta valaki, hogy nincs fixálva, meg kb 110-re emelem a ref. órajelet és már kifagy a win7 boot. Aida-ban hol lehet megnézni a pcie frekit?
-
audi100td
nagyúr
"A tuningot kedvelők szerencséje, hogy az FCH-ba integrált órajelgenerátor ellenére is van lehetőség klasszikus tuningra. Ez annak köszönhető, hogy az Intel LGA1155 mellé készített Cougar Point PCH családdal ellentétben itt a chipsetben fixálva van a SATA és a PCI Express órajele. Ennek jótékony hatása, hogy nem akadunk el már az alap referencia-órajel felett pár MHz-cel."
Csak tudnám miért áll ez a 22 oldalas PH tesztben, most akkor hol az igazság?
szacsee: ez most komoly, hogy pont a mobil platform-ra dobtak ki BE procit? eleve laptopot nem tuningolunk, ha mégis az a szemembe nem laptop
-
audi100td
nagyúr
Nem egészen értem a logikát, miért kell azárt Bull-t venni ha valaki tuningolni szeretne? Annyi pénzért meg amúgy is akkor már 2500K-t vennék, nem pedig egy kazánt. Ez megint tipikus AMD-s bénázás, ha végre van is egy használható cuccuk, azt is elcseszik valamivel és még túl is árazzák.
"Hát azért nem teljesen, mert ígértek BE-s Llanot is."
És hol van? Jön egyáltalán még olyan vagy majd kidobják 1-2 hónappal a trinity megjelenése előtt? újabb csalódás...
-
audi100td
nagyúr
Összeraktam a Liano-s rendszeremet, most esett le, hogy nem lehet fixálni a pcie frekit? Ez most komoly? így kb egy az egyben el lehet felejteni a tuningot
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg elcserélné APU-ját (A6-3500-tól felfelé) egy i3-2100-ra, kérem keressen meg priviben, van hozzá alaplapom is, H61-es Gigabyte és ECS, szóval lehet válogatni is.
Háttérbe szorult a játék a zene javára, így változtatnom kell a rendszeremen... -
audi100td
nagyúr
válasz
balkoger #1001 üzenetére
Ok, akkor mondjuk max. 2-3e Ft-tal olcsóbban jössz ki az APU-val, ár/teljesítmény szempontjából úgy már megéri?
Akkor volt ez jó vétel amikor Herr Z osztogatta 28k-ért a 3850-et és hozzá 14-ért az A75-ös Asrock lapot, csak azóta szépen elszállt a Ft is, meg talán az AMD is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
balkoger #997 üzenetére
Igen, akkor az amerikai dollárért vett prociddal csakúgy besétálsz az itthoni kiskerhez, hogy garaztatni szeretnéd? Nem mond, már, hogy a gyártói gar egyenlő a Magyarországi rendes számlás boltival.
bocs, elrontottam a linket, remélem így már ok: [link]
medek3: csak hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 2042
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest