Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
#68216320 #81602 üzenetére
Hifi cucchoz :
Anno 2001-ben én is elkezdtem ezt a hifi irányzatot is, volt kát haverom aki nagyon benne volt ebbe, Laci és Tóni. Különösen az utóbbi volt elképesztően hifi bolond, kilószámra hifis újságok, több komplett szet, erősítők, mindig éppen készült valami új, amivel már nem csak remegtetni de be is tudja majd törni a szoba ablakait. Plusz rendezvényre járt hangosítani, de kb a fél élete is ez volt. (a másik fele meg persze a PC) No, ebben a körben félig meddig külső nyomásra rávettem magamat, hogy akkor építsünk valami komolyabat mint a gép PMPO 2×60W-ja (ami kb 6W volt valójában).
Már a kezdetekkel meggyűlt a bajom, az első 4000ft-os deck/erősítő nemes egyszerűséggel leégett az első napon, úgyhogy tizen sok ezerért jött az utód, aztán megjöttek a hangfalak, amik valójában csak mélynyomók voltak doboz nélkül, így mentem Tónihoz h akkor most építsünk valamit ebből, mondta, hogy kompletten mire ebből kihozunk valamit ami arra érdemes (elitista szemmel nézte persze), a két hangfal 2×50 ezer ft, de ha gondolom van neki régi sokadlagos tartalék hangfal setje, a kettő 75 ezerért az enyém. De új deck (akkor már a hármas számú) is kell, ez 25-30tól van amiért érdemes pénzt adni... meg persze kábelek + ezaz, további súlyos ezresek. (összehasonlításképp akkor : 40 ezer ft volt egy átlag fizetés (most nem a KSH kozmetikára gondolok, hanem amennyit valóban kerestek az emberek); 50 ezer ft-ból kijött : egy 800MHZ-es PIII proci, VAGY egy Abit ST6 lap és egy 900-as Celeron, vagy akár AMD oldalon 1GHZ-es Thunderird és hozzá való lap, DE fogalmazhatnék úgyis, hogy 1 GB PC133 SD RAM vagy 640MB DDR 266-os RAM, vagy 2db 20GB-os 7200-as Maxtor (54 ezer), 1db 40GB-os Maxtor Quantum és még marad is 10 ezer, VGAból pedig 2db MX400-as 64MB-os GeF2 mellett is maradt volna 6 ezer az 50-ből...
Mivel akkoriban a 466-osom volt (asszem akkor 384MB RAMmal, meg 2×20GB HDD + TNT2 M64), és már erősen fejleszteni szerettem volna, itt meg a "normális hangrendszer" ebből láthatóan egy akkoriban (nagyon) komoly PC árát jelentette, nem is volt kérdés, hogy nem fogok beleugrani a hifi építésbe, ráadásul Tóni szerint az lett volna valami alsó kategória teteje... Ami nekem volt csak bohóckodás volt, deckestől mélynyomóstól.
Akkor csóró diákként kerestem diákmelóban suli mellett havi 8-10 ezer ft-okat, így talán még érthetőbb mekkora összegek voltak nekem ezek akkoriban, főleg egy pénznyelő PC mellett.A hab a tortán, hogy meglévő hangreszeremmel (mert azért csak össze lett tákolva valami) is hamar kivívtam a szülők és a szomszédok nem tetszesét, hamar meg lett ígérve, hogy ki leszek vágva én vagy a hangcucc. Ezekután kb 3% volt az a hangerő amivel békénhagytak, így meg semmi értelmét nem láttam, szóval hamar elpasszoltam helyben a cuccokat (persze jó kis buktával), és vettem a Tescoban egy 2000ft-os fejhallgatót. A durva az, hogy abban mivel bömböltethettem a zenét, nekem még technikailag jobb élményt is adott, mint a nagy hangtechnika.
Na így nem lettem hifis arc végül, elég volt nekem bőven a PC is. Azon legalább nem csak zenét lehetett hallgatni, hanem ezer más dolgot is csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest