Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvaro

senior tag

válasz envagyok #72233 üzenetére

Nem vész, egyszer kitapasztaltam (akkor mondjuk okozott némi szemöldökráncolást), megtaláltam a hozzá való memóriákat, onnantól így összepárosítva használom. A tartalék lapot (cbmfan topiktárs jóvoltából érkezett, rögtön rácsaptam, ki tudja, mikor tudok még egyszer működő socket 4-es lapra szert tenni...) már tudtam, hogy kell összerakni. Szerencsére amúgy nem túl válogatós, csak van egy ilyen furcsa korlátja. Az időztésekkel nem tűnik túl szigorúnak, a BIOS nem is engedi állítani őket, szóval ez ilyen chill lap. "Rendes" S5/S7 chipsetekhez képest nagyon gyenge ez a VLSI, de mondom, örülök, hogy egyáltalán van S4 Pentium a kezemben.

Végül az egyikben 2*8+2*4=24M, a másikban épp 2*32=64M FPM RAM kötött ki. 32-t akartam eredetileg, ami 4*8 lenne, de a 8 megásak általában 16 chipesek, ami véletlenül mégse, azokat se szereti ugyanolyanokkal párosítani, gondolom alacsony szinten csak ugyanúgy lehetnek szervezve :F Opció lehet még a 2*16 + 2*8 = 48M, lehet kipróbálom ezt is.

Meg erről írtam kicsit fentebb, hogy édes mindegy neki, hogy FPM vagy EDO kerül bele.
    Vicces még, hogy kétféle cache modul van hozzá, az egyik 5V-os, a másik 3.3. Attól függően kell használni őket, hogy S4 vagy S5 procit teszek a lapba, ilyenkor más-más úton kapja minden a feszültséget, amit olyan átkötővel vagy VRM-mel kell biztosítani, ami részben takarja a másik socketet. Bolondbiztos lenne, ha nem lehetne benne felejteni a másik feszültségű cache modult :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés