Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• izee

őstag

válasz frescho #63844 üzenetére

Amigában nem vagyok otthon (szerintem nem is láttam még), de lenyűgözött, hogy Quake futott rajta. A Vampire alá mindegy, hogy melyik alapgép kerül? 500-asról, meg 1200-asról hallottam többnyire.
    Gondolom ezek még 8 biten működnek, úgyhogy vírus is régen készült rá, ha egyáltalán volt.

Először azt hittem, a Vampire-on kívül nincs más. De meglepődve láttam, hogy egyrészt több Vampire verzió van, másrészt Apollo(k) is, és gondoltam rá, hogy van-e valami turpisság, amiért a (mint kiderült) lassabb Apollonál érdemes maradni.

Ha nem nézzük a perifériákat, talán jobban érdekel egy-egy korabeli konzol játék.
    Mivel konzolban sem vagyok otthon, ha csak a méretcsökkenést nézem lehet, hogy az első konzolok akkor érkeztek, amikor befejeződött a Commodore pályafutása. Mivel akkora konzolt (Sega - nem tudom mik mentek még), amire billentyűzet fért volna rá, nem láttam. A játéktermi emberméretű gépeket nem feltétlenül sorolnám konzolok közé.

Ha csak valamit kiváltanék egy 8 bites géppel, mint pl. egy írógépet (lásd George R. R. Martin), egy régi PC rugalmasabbnak tűnik. Nemrég linkelte itt valaki, hogy 8 bites integrált alaplapot újra lehet venni. így már nem szökhet egekbe a régi XT ára sem.

Izgalmasak a programozásuk is. Az elhivatottságom még nem forrt ki, de biztosan sok örömet okozna, ha ismerném a 70-es, 80-as évektől működésre hívott eljárásokat. Hirtelen ~30 könyv és ~200 video tutorial egészen felkészületlenül érne. Nem mondhatom még, hogy ezek vezérelnének.

Más: Valszeg megszabadulok az AGP korszakban felhalmozott 2 géptől. Először Socket A, majd S754 sorrendben. Bár nem biztos, hogy még idén. ;]

• envagyok

veterán

válasz frescho #63844 üzenetére

Én sík hülye vagyok hozzá, mert c64 után már a pc jött nekem, de szívesen kipróbálnám.
    De sajna semmi használható fejtágító nincs hozzá

Új hozzászólás Aktív témák