Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #114561 üzenetére

A pentium 1-esben?
    Egyébként a határok (ha jól emlékszem) akkor így voltak, és a limit cap jumper is ezekre vitt :
    504MB, 8.4GB majd 32.0GB aztán 128GB. Értelemszerűen a nagyobbak a saját méretosztályba vittek, tehát egy 3GB-os HDD-n 504MB-ra, egy 20GB-os HDD-n 8.4-re egy mondjuk 80GB-os HDD-n 32-re és így tovább.

Anno azért kellett a 466-os Celeronra váltanom, mert a két vadi új 20GB-os HDD-met nem vitte a lap, HDD ellenőrzésnél belefagyott. Limit cap-al vitte, de akkor 40GB-ból mindössze 16,8GB-t tudtam volna használni összesen, ami akkoriban brutális árkülönbség lett volna (2001 tavasza). Ezért inkább előre menekültem, és megcsináltam életem első PC-s félkonfig váltását. (A régihez képest) Új CPU, új lap, új VGA, a memória pedig maradt az akkor még (kelet MO-i nagyvárosi és falusi berkekben átlag userek között) rengetegnek számító 192MB. Örömöm azonban korlátozott volt, mivel az M64-es TNT2 miatt játékokban el is veszett az a +100MHZ, ráadásul bár a lap kezelte a 2×20GB-ot, de sokáig csak PIO módban, tehát 4MB/s alatti sebességgel, ami igencsak lassú és akadozó rendszert eredményezett. Ezt később megoldotta a 4in1 pack, a végére egész pofás gép lett, bár 2002 tavaszára már 768MB RAMmal is menthetetlenül elavult lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés