- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #114561 üzenetére
A pentium 1-esben?
Egyébként a határok (ha jól emlékszem) akkor így voltak, és a limit cap jumper is ezekre vitt :
504MB, 8.4GB majd 32.0GB aztán 128GB. Értelemszerűen a nagyobbak a saját méretosztályba vittek, tehát egy 3GB-os HDD-n 504MB-ra, egy 20GB-os HDD-n 8.4-re egy mondjuk 80GB-os HDD-n 32-re és így tovább.Anno azért kellett a 466-os Celeronra váltanom, mert a két vadi új 20GB-os HDD-met nem vitte a lap, HDD ellenőrzésnél belefagyott. Limit cap-al vitte, de akkor 40GB-ból mindössze 16,8GB-t tudtam volna használni összesen, ami akkoriban brutális árkülönbség lett volna (2001 tavasza). Ezért inkább előre menekültem, és megcsináltam életem első PC-s félkonfig váltását. (A régihez képest) Új CPU, új lap, új VGA, a memória pedig maradt az akkor még (kelet MO-i nagyvárosi és falusi berkekben átlag userek között) rengetegnek számító 192MB. Örömöm azonban korlátozott volt, mivel az M64-es TNT2 miatt játékokban el is veszett az a +100MHZ, ráadásul bár a lap kezelte a 2×20GB-ot, de sokáig csak PIO módban, tehát 4MB/s alatti sebességgel, ami igencsak lassú és akadozó rendszert eredményezett. Ezt később megoldotta a 4in1 pack, a végére egész pofás gép lett, bár 2002 tavaszára már 768MB RAMmal is menthetetlenül elavult lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest