Hirdetés
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A kérdés...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hobizoli
üzenetére
mert nincs egyensulyban
Istenem, de sok ilyen gépem volt. kb. 6 év alatt szerintem 2-3 havi rendszerességgel építettem át a gépem. Éppen volt kis pénz, akkor valami fejlődött, aztán megint várni kellett. A vidd el, használd egészséggel XT-ből így lett apránként más gép. Az Amigából kifutotta a monitor és a kártya hozzá, elvégre a Trident ment 8 bites slotban, de már csak ST-225 fért bele a maradékba, az is kölcsönbe félig. Tudtam, hogy a következő lépést csak ki kell várni, a nyári keresetből alakult 386SX +2MB RAM. Aztán lett 4MB RAM, mert már nem indultak el az új dolgok, de az MFM maradt. Intermezzóként a 80MHz-es kristályt 96-ra cserélve máris gyorsult a gép cca 20%-ot. Jött egy alkalmi hangkártya-CD kombó, egy írt CD után a hellyel már kevésbé voltam bajban és a lemezeket sem kellett cserélgetni, hogy visszatöltesm amit éppen letöröltem. De a legjobb az volt, hogy már volt hangja. Kicsit később merevlemez is akadt a gépbe, hihetetlen 80, vagy 120MB volt? Aztán a videókártya kapott több RAM-ot, mondjuk sok értelme nem volt, de olcsón utánam vágták. Igenám, de a nagyobb felbontást már nem bírta csak interlacedben a monitor, az is cserélődött. Azután befutott a kettes vágányra egy DLC-s deszka, hálásan megköszöntem. Valamivel később ez kapott egy DX2-őt ami 80 helyett 100-on járt, mást nem lehetett tenni 5V-os volt szegénykém. Valami hűtőházas meló után 8MB RAM lett benne. A vinyó egyre jobban szorított és kellett volna valami VLB-s kártya, de csak az utóbbira futotta a Danonos melóból. A sörösök jobban fizettek és az adatbázisokat jobban szerettem a túrórudi számolgatásnál. Ebből lett gyorsan vinyó, majd átmeneti megoldásként leesett egy 5x86, de csak ISA kártyával, mert az úgyis átmeneti. Aztán a koleszban akadt másodkézből S7-es lap és bele egy 6x86, na meg egy Miro S3-as kártya. Talán ez volt az első ami viszonylag kiegyensúlyozottan volt közepes gép. Procik jöttek-mentek, néha alig tudtak bemelegedni a foglalatba. Majd az egész ment a levesbe és betámadtam a görögöket, utánuk meg az első igazán jó PC-m: 300A cerkával 98 dec 24-én..
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kompakt vízhűtés
- Projektor topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Asustor NAS
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
DarthSun