Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz hobizoli #112327 üzenetére

mert nincs egyensulyban

Istenem, de sok ilyen gépem volt. kb. 6 év alatt szerintem 2-3 havi rendszerességgel építettem át a gépem. Éppen volt kis pénz, akkor valami fejlődött, aztán megint várni kellett. A vidd el, használd egészséggel XT-ből így lett apránként más gép. Az Amigából kifutotta a monitor és a kártya hozzá, elvégre a Trident ment 8 bites slotban, de már csak ST-225 fért bele a maradékba, az is kölcsönbe félig. Tudtam, hogy a következő lépést csak ki kell várni, a nyári keresetből alakult 386SX +2MB RAM. Aztán lett 4MB RAM, mert már nem indultak el az új dolgok, de az MFM maradt. Intermezzóként a 80MHz-es kristályt 96-ra cserélve máris gyorsult a gép cca 20%-ot. Jött egy alkalmi hangkártya-CD kombó, egy írt CD után a hellyel már kevésbé voltam bajban és a lemezeket sem kellett cserélgetni, hogy visszatöltesm amit éppen letöröltem. De a legjobb az volt, hogy már volt hangja. Kicsit később merevlemez is akadt a gépbe, hihetetlen 80, vagy 120MB volt? Aztán a videókártya kapott több RAM-ot, mondjuk sok értelme nem volt, de olcsón utánam vágták. Igenám, de a nagyobb felbontást már nem bírta csak interlacedben a monitor, az is cserélődött. Azután befutott a kettes vágányra egy DLC-s deszka, hálásan megköszöntem. Valamivel később ez kapott egy DX2-őt ami 80 helyett 100-on járt, mást nem lehetett tenni 5V-os volt szegénykém. Valami hűtőházas meló után 8MB RAM lett benne. A vinyó egyre jobban szorított és kellett volna valami VLB-s kártya, de csak az utóbbira futotta a Danonos melóból. A sörösök jobban fizettek és az adatbázisokat jobban szerettem a túrórudi számolgatásnál. Ebből lett gyorsan vinyó, majd átmeneti megoldásként leesett egy 5x86, de csak ISA kártyával, mert az úgyis átmeneti. Aztán a koleszban akadt másodkézből S7-es lap és bele egy 6x86, na meg egy Miro S3-as kártya. Talán ez volt az első ami viszonylag kiegyensúlyozottan volt közepes gép. Procik jöttek-mentek, néha alig tudtak bemelegedni a foglalatba. Majd az egész ment a levesbe és betámadtam a görögöket, utánuk meg az első igazán jó PC-m: 300A cerkával 98 dec 24-én..

Új hozzászólás Aktív témák