Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

válasz arn #104568 üzenetére

Nekem van egy eredeti tnt1, az a fő retró videókártyám. A fő előnye a voodoo1/voodoo2 kártyákhoz képest, hogy a 3dfx kártyákkal szinte csak a kor aktuális AAA titlei működnek normálisan, a TNT1-el viszont gyakorlatilag bármi jól megy a korszakból, beleértve a különféle ablakos 3D játékokat, táblajátékokat is (pl különféle 3d sakk és mahjong játékok).

Tavaly beraktam a TNT1 helyett egy Voodoo Rusht - amit itt többször említettem is - ami természetesen a gagyi driverek megmodolásával, at25 órajelének szmötyitlenítés okán történő visszavevésével, és a 3dfx chipjeinek 50 mhz-től 55 mhz-re való overckoclolásával kezdődött. Na így kb 3x-5x lasabb, mint a TNT1, persze a glidet is támogató játékok ezt kompenzálni tudják.

További probléma a Rushhal az érezhetően gyengébb minőségű 2D és 3D minőség. Persze, rendben, a Rush 1997-es, a TNT pedig 1998-as. A TNT1-el viszont csak a banshee veszi fel a versenyt, de a tnt1 előnye úgy is 30%, miközben a tnt1 jobb minőségű grafikát produkál, és a driverek is jobbak.

Szóval egyetértek veled, a tnt1 volt a korszak abszolút királya, csak épp elég drága volt.

• DarthSun

Ármester

egy evvel harmad aron adtak : A V2 ??, még két évvel utána is nagyon drága volt, nem is emlékszem pontosan, de kb 1+ év debüt után is kellett a másodállásból félrerakott pár Ft(amiről az asszony nem tudott :B), meg volt valami adok-veszek seftelés, amivel kiegészítettem, aztán nagy nehezen nemesi címet szereztem :DDD (avagy az is lehet hogy én voltam túl szegény).
    Éppen a főállású melóhelyen próbálta a főnököm a TNT- t, aztán átjött az irodámba(pár nap eltérés volt), ahol éppen bepattintottam a V2- őt. Meggörnyedve ment ki, mintha hirtelen megöregedett volna. Akkoriban a texturázás másodlagos volt, a valóban élő kép számított, ebben a V2 verhetetlen volt...akkor persze, aztán a GeF4Ti szinten már az nV is tud hasonlóan életteli képet mutatni, a TNT még gyászos, se kontraszt, se fényerő, se íze, se sava-borsa, ahogy a közmondás is mondja.
    Ezért használok a konvencionális retro kártyák után következő szintnek GeF4- et, a közbeesők számomra érdektelenek. Szerencsére a korai 2x- es AGP- ben is fut a GeF4, talán nem véletlenül tervezték így :U

• jokeph

nagyúr

:K
    Egyet kell értsek.
    2000-ben elvoltam az occsó' S3 Savage 4 8 MB AGP VGA-val, utána nálam a GF2 MX 400 mindenre is elég volt 2001-2002 között, nem beszélve a GF2 GTS-ről 2002-2003 majd a GF3 Ti 200-ról 2003-2006 között. :D
    Bizonyára különleges a Vodoo, de gyakorlatban az akkori Riva TNT/TNT2 és a GF2-esek vitték a prímet.

Új hozzászólás Aktív témák