- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Innentől kezdve nagyon kiváncsi lennék rá, h egy gyengébb VGA kari és Proci együtt, mondjuk 8320 vagy 50 mit produkálna összpontszámban. Gyanús, h akárhova húzom a 8350 procit és a VGA karit az eredmények közel azonosak lesznek, ami ugye fizikálisan lehetetlen.
Teljes mértékben elfogadom, h az I7 sokkal jobb, de azt hogy az azonos processzorok közt ekkora különbség legyen azt nem tudom elképzelni.
Jut is eszembe, érdekel az FX tulajoknál ahol 290 VGA van ezt a proci mennyire tudja kihajtani? Érdeme lenne -e a 8350 mellé egy nagyobb VGA karit pakolnom a 7850 helyett?
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Egy 8320 hogy lehet jobb egy 8350-től a teszt szerint? Vagy ennyit jelent a 4.2 és 4.6 közti különbség..Elvileg azonosnak kellene lenniük..
-
Valkűr
addikt
Egyébként valami tuti nem stimmel a Catzillával mert nekem mindössze 8000 pontot mért, mig láttam kisebb procit ettől sokkal több pontszámmal alacsonyabb procisebességen. Igaz nekem csak egy 7850 VGA karim van, az nem sokat tesz a pontszámhoz egy 290-hez képest.
-
Valkűr
addikt
válasz
Dark KillerX #59803 üzenetére
Igen összességében nálam is elmondható, h elég szép a teljesitmény növekedés win10 alatt, legalábbis érezhető.
-
Valkűr
addikt
A napokban jártam egy oldalon, de nem tudom már hol, ahol az FX-ek valami embertelen módon voltak huzva, 7-8000-re. Elég sok volt ilyen a listában, ezt h a radai rossebbe csinálják..Na közben megtaláltam...
-
Valkűr
addikt
Egyébként pedig nem lehet minden nap csak egy dologról beszélni, pont akkor hal ki a topik, ha semmi másról nem szól csak egy és ugyan azon dologról állandóan. Erre volt épp elég élő példa. Néha fel kell dobni valami mást is, másként nincs már miről beszélgetni. Szerintem...
Hackeee amugy igazad van...
-
Valkűr
addikt
Nem azért mert nem jo az AMD, hanem mert más utat járnak be, és lehet az a rossz út.
"Sajnos manapság egyre több jel utal arra, hogy a jövő nem a hagyományos egymagos, vagy homogén többmagos processzorokban, hanem a heterogén rendszerekben és az APU-kban van... vagy egy teljesen más gyártástechnológiában."
Az AMD ezt nem követte eddig, lehet az a probléma oka.
-
Valkűr
addikt
válasz
hutoczky82 #59735 üzenetére
Nyilván ezt is el lehet képzelni, nagyban függ az adott I7 tipusától...I5-ből is van ami elég jól fut és hozza az FX szintet. Nyilván én is azt mondom, h kijelenteni ezt nem lehet, mivel nyilván az FX nem jobb mint az I7 4930, 5930, de eszem ágában sincs hasonlitani vele, mivel azok nagyon drága processzorok. Gondolom nem véletlen.
-
Valkűr
addikt
Te fárasztasz minket a hülyeségekkel, nézd már meg mennyibe kerül egy Intel I7, szerintem közel 80-100 ezer a legtöbb, ehhez egy kategóriában megfelelő alaplap és már 4 FX árát kiteszi. Vagy most arra vered a mellkasod, h neked futotta 300-400 ezres konfigra? Nem mindenkinek egyforma ám a pénztárcája, és van akinek más a hobbija. Jó lenne ha ezt végre megértené valaki...
Nyilván csucs konfighoz csucs proci dukál, ezt nem is vitatta senki...Mi csupán annyit irtunk, h vannak olyan helyzetek mikor az AMD feltud emelkedni az Intel szintjére és nem kevesebb tőle.
-
Valkűr
addikt
Az pedig egyenesen felháboritó, h egy 100-150 ezres processzorhoz hasonlitjuk az FX szériát, és lehúzzuk mert nem képes arra a szintre. Én meg azt mondom szégyen, h az Intel ennyi pénzért nem képes többre. Jaaaa most persze majd felszisszen a tisztelt inteles társaság, hogy merek ilyen szentségtörést mondani.
Várjuk meg , h az AMD kiadjon egy újabb konstrukciót és akkor hasonlitgassuk a mai intelekhez. Nekem teljesen mindegy , h Intel vagy AMD, tudja azt amire nekem kell, és emberi árakon, a többi nem számit.
Ui: AZt még megemlitem, h Intelröl váltottam AMD-re.
-
Valkűr
addikt
Már vártam mikor csatlakozik a témához egy nagyon okos inteles...És láss csodát...Megnyugtatlak, h a hétköznapokban nem fogod észrevenni, h Intel vagy Amd megy a gépedben, ha csak nem tudsz róla. AZ megint más kérdés, h milyen konfigot kell hajtani és mire használod az adott gépet. Egyébként a maga idejében az AMD 4 magos black edition is hozta az akkori intel i7 szintjét. Miért olyan meglepő , h ma az FX helyt tud állni az Intel mellett, független attól, h nem mai darab már az FX.
-
Valkűr
addikt
válasz
balazska92 #55654 üzenetére
A CPU ratiot kell átirni...Itt a képen 22, itt mehet feljebb kis lépésekben....Nem tudom nálad mennyi az alap
-
Valkűr
addikt
Egyébként , ha jól tudom rengeteg teszt készült anno mikor elindult az FX...A 8350 procit több alkalommal is tesztelték ahol az Intel I5 3570 volt a rivális. A két rendszer közel azonos teljesítményt nyújtott, annyi különbséggel, h az Fx 40 körül, mig az Intel 60 ezer ft körül volt kapható. Ez az ár és minőségbeli különbség szerintem ma is érvényes, hisz az Intel ára ma is 60 körül van, mig egy FX procihoz egész olcsón hozzálehet jutni. Aki nem teheti meg anyagilag, annak 10-20 ezer ft rengeteg pénz, egy jobb hűtés ára. Szerintem ez nem elhanyagolandó dolog most sem. Vagy tudtok olcsón olyan mai i5 processzort ami bőven a 8350 teljesítménye felett dolgozik és kijön 40-50 ezer forintból? A mostani Inteleket sajnos nem ismerem, csak amit olvasok róluk.
Közben itt is találtam egy tesztfélét, ahol szintén látható, h az Intel főlénye elenyésző, pedig itt egy 4440 a párja.
-
Valkűr
addikt
válasz
MiklosSaS #55649 üzenetére
Semmi bajom, szimplán hangot adtam annak, h elég unalmas egy FX topikba azt olvasni, h az Intel mennyire jó és hülye aki AMD procit vesz. Tudjuk, h az Intel I7 elég jó 100 ezerért, de az Fx 30-40 ezer és nem 100. És akkor még megakarjuk egymást győzni, h az Intel nem drágább. Csak ennyi bajom volt, semmi több. És mint irtam is nem vitainditó, csupán egy észrevétel volt.
-
Valkűr
addikt
válasz
norbert1998 #55647 üzenetére
Na erről beszélek, éppen ezért emlegettem a trollkodást. Az elmúlt posztokban arról beszéltek, h az Intel is kijön AMD árból, meg olcsóbban. Ezért neveztem trollkodásnak, mert én nem találtam az olcsó AMD-vel minőségben jobb és ugyan olyan olcsó Intelt. Jómagam is pont ezért lettem AMD párti, mivel az Intel drágábbra jött ki, és nem 1-2 ezer forinttal. Nyilván ha arról lenne szó én is szivesebben nyomulnék egy I7 procival, persze nem egy 10 ezres alaplapba tenném, csak azért, h ne legyen több mint az AMD. A 4790 a legolcsóbb helyen is közel 90 ezer volt, és ez csak a proci...De az I5 procik is 50-60 ezrek és felette..
-
Valkűr
addikt
válasz
norbert1998 #55645 üzenetére
Na de ha mindenki tudja az Intel jobban megéri akkor miért AMD-vel operáltok? Ez igy számomra teljesen érthetetlen , felfoghatatlan dolog..
-
-
Valkűr
addikt
Rendszeresen olvasom a topikot, de most jutottam el arra szintre mikor meg kell kérdezzem, h egy AMD Fx topikban milyen aspektusból kerül elő újra és újra az Intel? Nyilván ez azért AMD topik, h erről és ne az Intelről beszéljünk. Van topik az Intelnek is, aki arra esküszik az látogassa azt ne a másik topikban trollkodjon. Ennyit szerettem volna hozzáfűzni a témához, vita és bármi felesleges magyarázkodástól kíméljük meg egymást. Annyit még hozzátennék nem vagyok sem Intel ellenes, sem pedig AMD párti, volt és van, használtam mindkét rendszert.
-
Valkűr
addikt
válasz
Balathruin #52244 üzenetére
Nekem olyan kellene ami játék alatt is kirja a prociterhelést, VGA terhelést stb...
-
Valkűr
addikt
válasz
norbert1998 #52214 üzenetére
Ha én nem terhelem túl a 8350-el 4.6 Ghz akkor te sem a 8320 estében. Bár attól még lehet, h történt vele valami. Hány voltot adtál neki?
-
Valkűr
addikt
Nálam a 8350 4.6 GHz-en fut és 1.343 volton...Stabil és nem is melegszik agyon. Eléggé látszik a gép teljesitményén hogy húzva van, persze ehhez tudni kell mit és hogyan állit be az ember. A lap egy Asus Sabertooth
-
Valkűr
addikt
válasz
MiklosSaS #45200 üzenetére
Egy pillanatra visszatérve erre a kihajtja vagy sem témára....Szerintem jelen esetben ez teljesen lényegtelen, mert én úgy gondolom, h egy 100-150 ezres VGA kártyához, legalábbis magamból kiindulva nem egy 40-50 ezres processzort veszek, hanem egy nagyobbat intel i7 a példa kedvéért. Ez az egész téma olyan érzést kelt bennem mint a gyári trabantra tenni egy olyan könnyűfém felnit ami 600 ezre ft. Vagy egy 40 ezer forintos erősítővel hajtani a 20 milliós hangsugárzókat.
-
Valkűr
addikt
válasz
Taifa Díaz #41647 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de házilag otthon senki sem fog nitrogénnel hűteni...
-
-
Valkűr
addikt
Azért egy értelmesebb alaplapon a VRM hűtést is megszokták oldani normálisabban. Pld a Sabertooth esetében is meg van oldva, vagy a Gigánál is.
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz
baboss #41204 üzenetére
Ebből a szempontból egyik lap sem igazán, mégis arra használják sokan, még a 15-20 ezres alaplapokat is.
Az alaplapnál, h jó -e tuningra, szerintem pont a benne rejlő lehetőségek, csatlakozók, és alkatrészek adnak választ. Ha egy lap normális hőtűrési alkatrészekből épül, megfelelő csatlakozókkal, tápellátással, ahol gondolnak arra is, hogy nagyobb fogyasztású processzort tesz majd bele a felhasználó, és lehet húzni is fogja akkor az alkalmas lesz a tuningra is.
Minden alkatrésznek van egy bizonyos hőtűrése, ez egy normálisabb alaplap esetében bőven túl kell legyen méretezve, hisz a gyártó nem tudhatja, mi fog belekerülni, milyen hűtéssel, és milyen Pc házban lesz elhelyezve. Szóval mindenképp azt kellett számításba vegyék, h gyári hűtővel hűtött processzorhőt kell elviseljen, akár egy rosszabbul szellőző házban, vagy akár passzív hűtéssel. Azt ugye tudjuk, h a gyári hűtő, még a húzatlan állapotban lévő processzort sem képes terhelés alatt úgy lehűteni, sőt még a mellette lévő alkatrészeket sem, mint mondjuk egy húzott processzort egy normálisabb hűtő, akár lég vagy víz legyen az. Szóval mivel a tuning hozza magával a hűtő cseréjét is, igy eleve adott, h tuningolható, hisz tuning alatt sem lesz melegebb, vagy nem sokkal a komoly hűtő végett, mint a gyári hűtővel mondjuk torbo core módban. A gyári hűtővel ellentétben egy jobb hűtő a tokozás környékén lévő alkatrészeket is tudja hűteni, nem csak a processzort, egy jól szellőző ház is rátsz egy lapáttal. Amelyik lapra azt irják tuning lap, ott nyilván a beleépitett alkatrészeket, tápellátást, és csatlakozásokat is értik. Legalábbis én igy gondolom, és a legtöbb esetben is ezekről lehet olvasni.
-
Valkűr
addikt
válasz
baboss #41193 üzenetére
Majdnem teljesen igy van..A Sabertooth a ceg elmondasa szerint a megbizhatosag es tartossagra keszult, magas hőturesi alkatreszekkel. A megbizhatosag mellett a tuningot is kiszolgalja pont a megbizhatosag mellett szerepelt ervek miatt.. Kulfoldi forumokon tobbet foglalkoznak vele, bar valamiert az R.2 van emlegetve vegig... Voltak valahol meresek is pont a 8350 procival parositva, ahol 4.8-5Ghz, kozel azonos ertekeket hozott mint a nagyteso. Atlag felhasznaloknak azt irta a legtobb guru, h 5Ghz alatt a Sabertooth ajanlottabb vetel mint a nagyteso, bar kihangsulyoztak, h a hutes fontos kriterium...Es itt szinten megemlitettek a Giga Nagyobb fx lapjat is alternativakent...
-
Valkűr
addikt
válasz
Pancsermeste #41184 üzenetére
Saber van nekem is, lazán megy benne az 5Ghz 8350-nel. Ez is tuningra épitett lap, nekem nagyon bejött. A nagyobb lap nem tudom, h tud -e annyival többet mint amivel drágább, nem ismerem bár nem gondolom, h megérné a 30 ezer pluszt...Gondolom a hangkari miatt kerül inkább többe.
-
Valkűr
addikt
Nagyban függ a táptól és az alaplaptól is, h mennyit tud kipréselni a prociból...Nálam most 1.3- és 4.4 gigán fut...Prime stabil.
-
Valkűr
addikt
válasz
czundermák #40638 üzenetére
Jó kis teszt volt, köszi a beszámolót...
-
Valkűr
addikt
Wááá aki ért a bioshoz segitsen légyszi...Frissiteni akartam fileból a biost és véletlen a Z77 biosát tettem fel a 990FX helyett. Vissza akarom tenni a 990FX bios , de azt meg már most nem engedi. Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
Valkűr
addikt
Itt egy video, neki High a beállítás és itt sem megy 45-től feljebb...Akkor Ultrán mennyi lehet?
-
Valkűr
addikt
válasz
Crondore #40080 üzenetére
A tiednél sima ügy, mert nem csak a 6850 van egymagában. Ugy elhiszem ezt a pontszámot. A másik srác irta, h a 6850 ultra 40 fps. Ez ami fura számomra, mert a 7850 erősebb a 6850-től nem is kicsit. Nálam a 6850 elhasalt ezzel a játékkal. Akkor nála , h mehet 40 fps a 6850, nálam meg 40 alatt is megy a 7850 Ultrán. JA és ezt úgy, h a 8350 proci 4.6-on fut.
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #40033 üzenetére
Telefonról írtam, nem tudom miként sikerült 2x..
-
-
-
Valkűr
addikt
Viccesek ezek az eredmények, már csak azért is, mert anno mikor még csak a Phenom X4 Black edition volt, azt meg úgy hozták ki sok esetben, h eléri az I7 szintjét. Az FX ami gyorsabb mint a X4, tudom mert arról váltottam, az pedig gyengébb mint az i3...Ez igy ebben a formában is kissé gyanús, mi több hazugság.
-
Valkűr
addikt
válasz
Picturemaker #39031 üzenetére
Ez igaz, de a VGA-val kapcsolatban meg amit le is írtam a Phenom lesz majd kevés...
-
Valkűr
addikt
válasz
Picturemaker #39029 üzenetére
Hát akkor fogalmazzunk pontosabban, ha csak a régebbi több magot nem támogató játékok...Ugyanis ma már vannak amik rámennek a több magra is. Arról nem is beszélve, h különböző VGA karikat másként hajtanak az erősebb több magos processzorok. De erről volt is valami teszt valahol, h anno kipróbáltak egy VGA asszem Gtx460 karit 4 és egy 6 magos gépben, és a 6 magossal nagyobb teljesítményre volt képes.
-
Valkűr
addikt
válasz
Picturemaker #39023 üzenetére
Legalábbis ekkora tuninghoz semmiképp...
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37922 üzenetére
Igy van, nálam is 4.8- tól már elkezd melegedni a léggel.
-
Valkűr
addikt
válasz
atomanti19 #37194 üzenetére
Meg ám...
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37045 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37042 üzenetére
Igen, Prime 62 fok...
-
Valkűr
addikt
válasz
Bleky4 #37001 üzenetére
Nem tudom mennyi benne a tartalék de egy nagyon jó tuning lap a Saber..Jómagam is ezt használom. Bár szerintem ez kissé elnagyolt duma, h jó a nagy AMD mellé is. Bár nem próbáltam még, de a 140 helyett a 220 az elég nagy difi. Bár a 140 igy van írva: Supports CPU up to 140 W
-
Valkűr
addikt
Nah közben úgy adódott, hogy kioktattak, mert láma voltam és nem kellett új CPU hűtőt vegyek. Adott ugyanis a Zalman ami mellé volt valami toldó egy ellenállással, azt hittem azt rá kell tenni a csatlakozó és az alaplap közé. De nem kell, ez ugyanis csak egy leszabályzó a ventilátorhoz.. Nem ment a venti csak valami 900 körül, leszedve a toldót most megy 1900-on is. Igy a következő értékeket mutatja terheléssel, noha ez csak Aida de ment 12 percet, ettől a komolyabb terheléses teszt ahogy megfigyeltem csak néhány fokkal mutat többet.
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #36170 üzenetére
Gondolom azt, h a gyári nagyobb RAM pld. 2200 nem megy benne, esetleg úgy, hogy az 1866 Ram meg van tuningolva és abból lesz sebességben 2133 mint a fórumtárs esetében..
-
Valkűr
addikt
válasz
bandika0626 #36167 üzenetére
Hát... csak a laikus ember azt gondolná, ha már beállítom neki, hogy 1866 és a többi automatán van , akkor fel is ismeri . De nem így volt
-
Valkűr
addikt
NA közben nagy nehezen sikerült a Sabertooth lapot rábírni, h kezelje az 1866 Ramokat.. Nem elég az idiótának az auto mód, kell neki a kézi beállítás, és így viszi és meg is jeleníti az 1866-ot.
-
Valkűr
addikt
Nálam felismeri az 1866 idoziteset, de nem indul el vele, kék halállal újra indul...Az alaplap kezeli pedig a nagyobbat is...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Automobilista 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.07.22. -ig - Eladó!
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest