Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Én és a Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #7203 üzenetére
Háááát. Ha jól emlékszem, a korábbi számokból én azt deriláltam, hogy ha és amennyiben az L2$ méretnövekedése (és a most látható BW növekedés) megdobja az SMT yieldet és abból származik a MT teljesítmény előnye, akkor is az csak 15%.
egy 40-45%-os SMT2 yieldre azért még nem építenék rá SMT4-et.Én kifejezetten nem örülnék neki egyébként. A Cloud szolgáltatók - legalábbis a GCP - újabb magokból nem is kínál már olyan konstrukciót, ami páratlan számú magot lehetővé tenne. Ez nyilvánvalóan azért van, mert 2db vCPU valójában egy fizikai mag 2db SMT/HT szála. Ennek meggőződésem szerint biztonsági okai vannak - hogy ne lehessen SMT/HT-n sérülékenységet kihasználva törni.
Ha bevezetik az SMT4-et, szerintem arra ugyanez a szabály érvényes lesz, csak már úgy, hogy 4 vCPU-t fognak egységben kínálni, ami továbbra is 1db fizikai magot és a hozzátartozó 4 hardveres szálat jelentené. Persze amennyiben ez a 4 vCPU ellenére nem drágább, mint a korábbi 2 vCPU-s konstrukció, akkor jöhet, de én azért tartok tőle, hogy burkolt áremelést hajtanának végre általa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Borderlands 4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Asus ROG FLOW X13 x360 Érintős MINI Gamer laptop -50% Ryzen 9 6900HS 16GB/1TB RTX 3050Ti 4GB FHD+
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- Eladó RedMagic 9 pro (16/512 GB)
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Samsung Galaxy S25 / FE / 25 Ultra / S25 Edge / Flip 7 - 256GB / 512GB - Bontatlan - 2/3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest