- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
paprobert #6818 üzenetére
"Csak annyira lesz hosszú életű, mint amennyire manapság egy Zen1 az. Jó-jó bizonyos dolgokra, de az egyszálas teljesítményét látva húzod a szádat."
hátazattólfügg....
vittem le vidékre R7 1700 -as konfigot, hogy valamennyire azért tudjak dolgozni amikor ottvagyok ; a nővérem azóta csodálkozik rajta, hogy milyen gyorsan rendereli ki a weblapokat, meg mennyire pattog a gép a munkahelyihez képest. --- az államigazgatásban ( nem a helyi önkormányzatnál, hanem pesten kormányszervnél ) dolgozik.
nekem meg lassú..., persze hozzaszoktam a 3800XT / 5700G tempojahoz, de van akinek ezek is csak cammognak... -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Jó-jó bizonyos dolgokra, de az egyszálas teljesítményét látva ..
azért azoknak akik nem csak játékra használják,
az 5800X3D reális (upgrade) alternatívája lehet ..
mert lassan már "budget" kategória.főleg akkor ha 128GB memóriára van szükség,
mert ezt DDR5-ből összehozni most egy kisebb vagyon.5950X = egy hosszú életű platform utolsó igazi óriása.
és a következő 2-3 évben még teljesen vállalható konfig lesz!viszont akik nagyobb upgrade/platform váltás közben vannak
és/vagy nem sürgős a döntés ...
azoknak érdemes lehet várni még +4 hónapot a ZEN4 indulásáig
( mit tud, mennyibe kerül, stb)
és az újabb információ alapján dönteni.
( AM4 vs. AM5? ) -
carl18
addikt
válasz
Egy régi ismerösöm még egy harmat gyenge FX 6300-at használ mindig, ahhoz képest a első generációs Ryzen is nagy előrelépés volna. Szóval mindig relatív mihez képest versenyképes és hogy mennyiért.
#6819HSM
IGen, az első gen Ryzen egyetlen gyenge pontja a nem túl acélos egy szállas teljesítmény volt. De belegondolva utolag a 85 dolláros 6/12 szálas árazásra nem igazán tudott senki se mit reagálni.Nekem most a R5 3600-as addig marad ameddig nem űtközök limitbe. 3-5 évre tervezek vele, aztán ha elkezd gyengülni vagy elavulni majd akkor váltok.
2025-ig minimum menni fog, akkor már az AMD és intel is kidobja piacra a nagy fejlesztéseket.Intelnél a 16-17 generáció volna opció mint csere, AMD-nél meg a Zen 5/Zen 6. Ha már fejlesztek akkor ugrok nagyott, minimum legyen 2X gyorsabb mint a Zen 5 3600.
-
HSM
félisten
válasz
A Zen1 szerintem nem feltétlen jó példa. Az már akkor is lassúcska volt egyszálon, amikor megjelent. Egy 5000X-es Zen3 viszont bőven megállja a helyét ma is. Én nem félteném a következő években.
400 euróért nekem elég szimpatikus ajánlatnak tűnik egy új 5900X, feltéve, ha valakinek szüksége van ekkora nyers erőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Pavilion 15-ec2057ur 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Corsair RM750
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest